Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ушите на архонта
Добави мнение   Мнения:14 1
Drug
09 Юли 2012 20:07
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Не знам за народа, но ми се иска да отпори нечии алчни уши.
IoanNiki
10 Юли 2012 03:25
Мнения: 173
От: Bulgaria
Стъпалата на коментатора в ушите на архонта
Знаете ли каква е разликата в миризмата? Голяма! Щото коментатора най-обича да маа свински тънкотийки докато дискутира хайку /така-де, кога беше друг, и той го понаписваше/. Ама като се изчерпа като дух /но не и като памет и най-вече ищах за хонорар/, пък и като наближи досадния час за предаване на текста... Ама все на червения институт го докарва... Ама през последните години все с църквата се занимава, безпомощна е в очите му, релативна е, там всяка критика върви, без да си прочел и пет реда по въпроса. Сереш ги тия текстове, ПОЕТЕ, ама още 10 - 15 броя и ще се осереш и в очите си
Зе Мария
10 Юли 2012 04:08
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
А, чакай го ти, като си нямаш работа. Отдавна е така-май от началото, преди петилетка. То да е само той-с мед да го храниш, а те синца седмични списватели са си изпели отдавна песента, ама скърцат ли скърцат, като "Сбогом Мария" в казармата.
Drug
10 Юли 2012 05:36
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
6:30 - чувам скърцането на иглата по износената грамофонна плоча и гласа на Емил Димитров, завиждайки на тези имащи си тяхната Мария, на която да кажат сбогом. Почти усещам сопата на фатмака по одеялото придружена от "стни вашта мама!", тропота и препирнята към физзарядката на плаца, предчувсвието за кирливата униформа и обувките с цинтове хлъзгащи се по гранитните стълби. След това рози, помещение или плац, а най-подир закуска в галантна компания... като предвестник на още един ден изпълнен с нови своеобразни преживявания.
borony
10 Юли 2012 08:49
Мнения: 1,984
От: Bulgaria
Архонт - управител, служебно лице в Древна Гърция. По смисъл доста близо да министър днес. Какво отношение има църквата към светската система? Ако някой е заслужил - да го обявява за светец.... Може първо въпросното лице да бъде поизмъчвано, може и на кладата да го поопекат.... }
чичата
10 Юли 2012 09:44
Мнения: 5,225
От: Bulgaria
четете алигери
Mars Attack
10 Юли 2012 11:57
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Не е лоша статията, пък и не е задължително да се хареса на всеки ...

Това с "отпорването на ушите" на голяма част от политиците ни си е преобладаващо желание сред електоратя, и съвсем заслужено. "Всичко Мара втасала..." му се вика на това меркантилизиране на титлите от страна на БПЦ и т. нар. "елит" = сбирщина от вчерашни цървуланковци, на които още им прозира почервенелия от шаяка задник под скъпото костюче "Армани", купено със съмнително заработени от далавери парици... Тъпа, гнусна, проста и нагла сган, която трябва не само да бъде яко освиркана от публиката в залата, но и прогонена завинаги от властта с неокастрена гьостерица от постоянно лъгания "матрял" !
Пикачу
10 Юли 2012 15:29
Мнения: 8,152
От: South Africa
Бе той Сър Евгени Минчев стана благородник с г-за си, купувайки си някаква колиба в Англия, вий се дивите на Сър Франсис Дрейк , дето някога бе разказал играта на Испанската флота ?!
Авторът е прав, като не можеш да дадеш на Църквата, поне не й надничай в канчето ! Не гледат , че Родопите се напълниха с джамии и имами финансирани щедро от уахабитски фондации, а им се овидяха няколкото параклиса построени от боголюбиви българи ! Опомнете се !
редник
10 Юли 2012 17:20
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
А-а, да не стане грешка - Евгени Минчев е лорд...
Nikolai Haitov
10 Юли 2012 19:14
Мнения: 1,033
От: Bulgaria
До колкото знам Светия Синод няма решение подкрепящо предложението на пловдивския митрополит Николай и старозагорския митрополит за архонтската далавера (!). Поне това стана ясно след репортажа по Канал 1. Не само нямало кворум но и половината участници били против.
r1r2
10 Юли 2012 21:30
Мнения: 11
От: Bulgaria
Mars Attack
Firmin
10 Юли 2012 21:36
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Рече се - Църквата не може да създава йерархия на миряните в светското. Противоестествено е. Антиканонично е. И противоконституционно, според мен, но това е друга опера.

А най-важното - лицемерно е. Архонт тоз, архонт другият, третият ... Дядо Добри от Байлово архонт ли е, да попитам? Е, кога той стане архонт, пак елате да ми се ... архонясвате. Казах.
Брат Карамазов
11 Юли 2012 12:22
Мнения: 140
От: Bulgaria
Архонт Пешо Манджуков е член на БКП от осемнадесет годишен. Първото му партийно поръчение бе да изготва списъци на съучениците и състудентите си които посещават църковни служби по време на великденските и коледни християнски празници. Дерзай църкво. Следва да бъде признат Юда за православен българки светец.
Dante
13 Юли 2012 10:21
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Истината е, че този синод е вече тотално дискредитиран. Това да направиш един доносник на ДС и търговец на оръжие архонт щото е изпрал малко от мръсните пари построявайки една черква показва само едно: такъв владика не е предстоятел на Христовата църква. Той е един най-обикновен слуга на мамона. И ще му се въздаде справедливо, не се съмнявам в това. А на истинските вярващи не им остава нищо друго, освен да заобикалят подобни чували с боклуци мълчаливо и без да им обръщат внимание. Христос е Пътят, и Истината, и Животът... А тези владици и техните архонти вече си получават заслуженото, като в притчата за Лазар и богаташа...
Добави мнение   Мнения:14 1