Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кабинетът не посмя радикално да намали административното бреме
Добави мнение   Мнения:19 1
внимателният
18 Сеп 2013 19:42
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Загубихме бройката на негативните промени, постигнали ни при новата власт
T72_не_е_трактор
18 Сеп 2013 19:53
Мнения: 7,821
От: Dominica
разкарайте Станишев и не си бламирайте правителството-друго скоро няма да имате
lisana
18 Сеп 2013 20:45
Мнения: 652
От: Bulgaria
"Външното министерство предлага разрешение на проблема с бавното издаване на временни паспорти на закъсали граждани в чужбина. Според МВнР процесът би се ускорил, ако получат достъп до базата данни за личните документи на българските граждани на МВР. Така би отпаднала и дължимата до момента такса от 30 лв. по Тарифа №4 на МВР."

Само това ли?

Бих желала да се изкажа по въпроса какво още трябва да направи Външно, за да намали административното бреме и да покаже истинска грижа за българските граждани и фирми, но модераторът може да изтрие коментара ми, затова ще се въздържа.

До модератора: Моля, преди да триете коментарите ми, да имате предвид, че:

"Около час след изтриването на втория ми коментар получих писмо от Администрацията на Президента на РБ. Бяха преценили, че писмото ми заслужава да се разгледа и ми съобщаваха, че е заведено под номер.

Днес получих още едно потвърждение от Президентството. И стана като в приказката "Царят дава, пъдарят не дава". Президентът одобрява, модераторът на в. "Сега" - не. А форумът на този вестник минаваше за един от най-свободните. Уви, свободата, която допуска модераторът, се оказа слободия. Направо не е за вярване какви цинизми се пишат в този форум по адрес на официални лица, в т.ч. и Президента, под одобрителния поглед на модератора."
Из статията "Царят дава, пъдарят не дава (модераторът на в. "Сега" се престарава)" http://softisbg.com/rennies_blog/2013/09/post-79.html


маргаритка2
18 Сеп 2013 21:05
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Малей, представяте ли си Чехльо да беше модератор тук - жална ни майка! Прозрачност без граници и саниране до откат!

Лисанка, ти беше в едно непрекъснато нарушение на т. 1.6, в моя бивш форум щеше да получеш бан още на третия си постинг.

маргаритка2
18 Сеп 2013 21:14
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
А по темата - "кабинетът не посмя", ама като му запари още малко - ще посмее.

Такъв хаос и анархия ни чака с тези бежанци и войни, че административното бреме обективно ще отпадне и ще остане само мил спомен при вида на някоя пожълтяла квитанция.

На Президента предлагам да се премахнат всички такси, с което администрацията ще престане да се стреми да усложнява процедурите с меркантилна цел, и ще остане само възпроизвеждането й от ергономични причини /така в нашата махала викаме на класическия мързел/
Matin
18 Сеп 2013 21:54
Мнения: 392
От: France
Модераторът на "Сега " е много чувствителен за всяка критика по адрес на мистър Клийн - не ти се разминава с фризер.
Тракторът Т-72 е прав - не разкарат ли Сатанишев , този кабинет ще падне пре зизмата на 2013 -2014 и повече дори с обновено ръководство и майчинския поглед на ДПС - БСП нема да участва повече в никакво правителство.
Защото я чака съдбата на СДС .
Освен , ако не се намерят смелчаци в тази партия, които въпреки шития по мярката на Сатанишев устав и апарата тип "Кутев" , може да сменят лидера си , дори с обещание ,че ще издигнат кандидатирата му за еврокомисар .
Заради което е и цялата агония в държавата.
Геновева
18 Сеп 2013 21:57
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
нерде модератор, нерде преводи, нерде Станишев, но малко лудост отвреме навреме действа като подправка.
Понеже отвън животът е скучен и подреден.
Поглед_отстрани
19 Сеп 2013 07:52
Мнения: 596
От: Germany
Lisana, Коментарът Ви си е съвсем на място - относно намаляването на ненужни административни безумици. Доколкото си спомням, зам_мин_предката преди ден-два предлагаше 100 (сто) мерки в тази насока, които не бяха обявени никъде... Днес са само 88 останали. Утре може да се реализират 55 или 33 Еспертите сигурно ще ги докарат до 11 или до 1 - все сакрални числа... Дори и 1 (една) мярка да прокарат - пак си е нещо. От експерти направено...
tudor
19 Сеп 2013 08:52
Мнения: 1,035
От: Bulgaria
"...Предложението е направено от Асоциацията на вносителите на автомобили, но едва ли ще бъде прието радушно от Нотариалната камара, тъй като е сериозен приход за нотариусите...."
Толкова ли са силни тези нотариуси в България, че с тях само да се съобразяваме? Дали колата е за 500 или 50 000 лева то каква повече работа правят, че да си прибират процент от продажната сума на колата? Има ли как да се премахнат т.н. нотариуси в държавата ни и други институции да правят тяхната работа която не да е процент от цената, а регламентиране на тяхната такса от извършената работа?
kempes
19 Сеп 2013 09:51
Мнения: 4,716
От: Argentina
Лисанка
В навечерието на изборите, модератора ме замрази за един месец, само заради една дума.
Повтарям, един месец фризер, заради една дума.
И думата не беше цинизъм.
А квалификация, определение на една личност.
Но пък личността бе ... комунист.
В същкото време, наблюдаваме учудваща глухота и късогледство в отношението към "някои" по специални форумци.
kempes
19 Сеп 2013 09:55
Мнения: 4,716
От: Argentina
За по младите форумци, ще припомня една от аксиомите на Партията:
"Всяка крива линия, успоредна на партийната, е права линия."
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: kempes
БирникЪ
19 Сеп 2013 10:27
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Бизнесът, синдикатите и неправителствени организации предлагат да отпадне декларация 7 за здравното осигуряване. Тя се подава от хора, които сами се осигуряват за здраве - в тази категория влизат трайно безработни, които не са осигурявани от държавата, както и неработещи студенти, навършили 26 г. Липсата на декларацията автоматично лишава хората от здравни права, дори да са превели вноските си в срок.

Ъ ? Екип на „Сега“, сигурни ли сте в това, което пишете ? Що първо не питате ? Или след като сме журналисти, разбираме от всичко, а ?
Пък и какво ги интересува бизнеса и синдикатите здравните права на безработните ? Защото са решили проблемите с правата на работещите ли ?
Ако бизнесът бе поискал отпадане на декларация обр.6, както многократно съм предлагал, бих го подкрепил напълно. Ще му спести много уточняване, корекции и най-вече губене на време.
Но пак да напомня - преобладаващата част от регулациите, в т.ч. разрешителни, регистрационни и лицензионни режими са въведени по искане на самия бизнес чрез неговите организации. Това се прави с цел ограничаване навлизане на конкуренти на пазара на вече установените играчи. Не малка част е следствие влизането в ЕС.
Един пример, наскоро се заговори за отпадане на категоризацията на заведения и хотели и познайте кой скочи срещу това ? Именно асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите.
Пенчо бре
19 Сеп 2013 12:20
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Увлечен от форумната Лисана, искам да се оплача, че съседа от един етаж през мен свири на пиано от 14 до 16 часа в неделя. Пречи ми и не само на мен, но и на други изтъкнати личности от блока да си почиваме, за да можем на другия ден да се борим успешно с административното бреме. Задължавам модератора да отнесе горното и до президентската администрация и чакам входящ номер. Чакам и овации!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Пенчо бре
Геновева
19 Сеп 2013 12:29
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Също до Президента, Премиера и Съда в Страсбург - съседът срещу мен отсече 50 годишна липа, с което ми развали гледката, а също ми отне и юнския аромат. Сега вместо липата му гледам покрива на къщето. Моралните и естетически вреди ще калкулирам допълнително.
myrmorko
19 Сеп 2013 12:31
Мнения: 3,230
От: 0
БирникЪ
19 Септември 2013 10:27, няма никакво значение по чие искане е предложението! Неудобствата за всички самоосигуряващи се са налице и премахването на тази декларация обр. 7 е направо наложително!
Отделен въпрос е, че тя причинява объркване и неудобства и на самите служители на НАП - убедил съм се от разговори с тях!
читатель
19 Сеп 2013 12:51
Мнения: 9,158
От: Bulgaria
БирникЪ
19 Септември 2013 10:27,

Пенчо бре
2013-09-19 12:20:31,

Геновева
2013-09-19 12:29:05,

myrmorko
2013-09-19 12:31:40,
Buda Iskariotski
19 Сеп 2013 13:12
Мнения: 646
От: Bulgaria
Третият критерий е свързан с ефекта от тази мярка - дали влияе неблагоприятно върху гражданите или върху бизнеса

Аз пък що си мислех, че този анализ трябва да се прави при въвеждане, а не при премахване на административните тежести?
Да не се заблуждаваме - оставена сама на себе си администрацията и бюрокрацията ще се разраства. Точка.
А гражданите (и бедните) Д.Г.Д. както се споменаваше в един филм. Досега не съм намерил нито едно противоречие на тази теза в реалния живот. Ако вие сте - споделете моля.Натисни тук
БирникЪ
19 Сеп 2013 13:13
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Неудобствата за всички самоосигуряващи се са налице и премахването на тази декларация обр. 7 е направо наложително!

Дай да не смесваме понятията "самоосигуряващ се" и "безработен", който сам внася здравните си вноски. Осигуряването има по-широк обхват от здравното осигуряване. Т.е. "самоосигуряващ се" е по-широко понятие от "безработен", който сам внася здравните си вноски и го включва в себе си.
А самата декларация няма да отпадне, още повече сега с въвеждането на единната сметка, едно от изискванията на която е задълженията да бъдат декларирани или възникнали на основание акт на компетентен орган.
Отделен въпрос е, че тя причинява объркване и неудобства и на самите служители на НАП - убедил съм се от разговори с тях!

Не знам какво объркване може да причини най-елементарната от всички декларации, подавани в НАП. Съдържа само лични данни и една дата, датата от която лицето трябва да прави здравни вноски за своя сметка.
myrmorko
19 Сеп 2013 13:31
Мнения: 3,230
От: 0
Имах пред вид именно "здравно самоосигуряващите се", т.е. именно "безработни, които сами внасят здравните си вноски.". Ок, дърпам си лявото ухо .
Добави мнение   Мнения:19 1