Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Туш!!!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
duzov
28 Ное 2013 19:38
Мнения: 9,106
От: Bulgaria
Екзорсист! Но дяволът не ще да избяга! Мамка му!
ssstto
28 Ное 2013 20:18
Мнения: 7,671
От: Bulgaria
Гнусно и гадно! Но карикатурата по-скоро показва извратения мозък на автора, който хал хабер си няма срещу какво е папата. Или има. Но ако има трябва да си соросоид да я нарисуваш.
маргаритка2
28 Ное 2013 21:31
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
А той що гони такъв крупен инвеститор?!?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: маргаритка2
Eisblock
28 Ное 2013 22:08
Мнения: 9,157
От: Iceland
Кое е "гнусно и гадно"? Карикатурата , сюжета или изобличаването на Банкеро-сатанинския интернационал?

Творбата е 100% успешна. Дори и в детайлите... на влечугото!

Г-н Комарницки, много силна политическа карикатура!
-->
аменеменема
28 Ное 2013 22:25
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
Днес явно съм тъп, често ми се случва. Някой ще обясни ли за какво става дума, моля?
Д-р Тормозчиян
28 Ное 2013 22:41
Мнения: 8,152
От: Botswana
Ей за това:

Папа Франциск в първата си енциклика издадена от Ватикана, заклейми “култа към парите” и “дивия капитализъм”. Той призова световните лидери да се борят с неравенството между богати и бедни, и да обезпечат на всичките си граждани достойно ниво на образование и здравеопазване.

Папата също така се обърна към обикновените енориаши с молба да споделят богатството си с бедните.

“Подобно на това както ние следваме заповедта “Не убивай” , ние трябва да следваме нова заповед: “Пазарната икономика убива. Преодолявай неравенството” – цитира папата The Guardian .

Baskerville
28 Ное 2013 22:42
Мнения: 2,057
От: Spain
Eisblock
28 Ное 2013 22:08
..А някои фундаменталисти обвиняват Франциск в сатанистки уклон.От него би излязъл добър пролетарски вожд.Без ирония.Само дето не е времето на онзи от Асизи.Светията на бедните.Дух на обновление за католическата църква, но и за света.А светът вече е много различен.Не само технологично.И все пак общото е все същото подтисничество.Затова навярно Комарницки е сложил "Капиталът" вместо другата библия в ръцете на папата.
Karlukovo
29 Ное 2013 00:07
Мнения: 11
От: United Arab Emirates

Усеща се нотка на сарказъм към иначе мъдрите думи на папата.
Витлеем
29 Ное 2013 00:18
Мнения: 922
От: Bulgaria
Комарко, не си спомням кога за последен път съм усещал неприемане и дори неодобрение в себе си. Обикновено съм във възторг от твоите хрумвания и визуализирането им. Не и този път.
Balozi
29 Ное 2013 01:08
Мнения: 1,754
От: Bulgaria
Masterpiece!
emo1971
29 Ное 2013 02:32
Мнения: 6,620
От: Bulgaria
Тъжно, но на мен карикатурата ми харесва!
На нея освен папата, книгата и изчадието със странен череп и особен блясък в очите има още един важен елемент- парите. Навремето Маркс е предложил решение, което се свежда до унищожаване на парите, акт който би решил според него всички проблеми. Преди години случайно бях попаднал на едно негово есе- "За еврейският въпрос". Втората му част, помня ми се стори по-силна и от "манифеста", но все пак не съм съгласен с философа. Унищожим ли парите, умните хора правещи хубави неща, като компютъра чрез който приятно си запълвам времето участвайки в този висок форум например, дали биха продължили да го правят? Аз леко се съмнявам, поне за повечето от тях.
Струва ми се, че истинското решение е хрумнало на някой си д-р Будах, който в един свой разговор с някой си Румата Есторски, предлага да се унищожи цялото човечество и да се създаде ново, но малко по-различно. Нямам намерение да натрапвам това си впечатление никому, но все пак доколкото то е най-вече от компетенциите на шефа на папата, ако лично аз рисувах карикатурата, бих избрал като по- подходяща книга- "Откровението на Йоан", а не "Капитала". Нали все пак стремежа не е да се унищожи човечеството, а да се вразумят неразумните лихвари и търгаши! Ама и "Капитала" върши подобна работа!
Комарко!
Advokat33
29 Ное 2013 03:28
Мнения: 1,907
От: Bulgaria
Атеистично тълкyвание: Проповедника заглавичква стадото в отсрещнотото Високо гето.A дявола се кефи и му подмята пачки в краката.Звучи дискретна музика...1.25.Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Advokat33
Michael
29 Ное 2013 04:37
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
Съвсем си е на място карикатурата, изразява си неадекватното ни одобрение или неодобрение към следствия, които даже не си даваме сметка на какво са резултат - на основни механизми, на изкривявания в тях или на дефекти, които правят "изкривяванията" част от правилото - царство на невежеството. Невежество и на левия защитник на равенството и на десния наркоман - опиянчен от идеята, че е от избраните "по-добри" - заслужаващи царството земно. Парите като идеален механизъм са средство за свободна размяна на полезни услуги - на теория дават свобода на всеки да контактува със всеки за разлика от йерархиите на фоедализма (например) или вродения централизъм на левичарските общества. Свободното преливане, обаче ражда възможността за бизнес с преливането - т.е. власт над самия механизъм, чрез него самия, но има ли или няма разлика тази власт от нарочната власт на царе или пролетарски елити, или религиозни елити? Все става въпрос за държане на кормилото на милиони от малцина, аргументите на всички държат да ни убедят, че те са най-дорбри и справедливи - по-справедливи от свободата на всеки да решава сам, която в чиста, но за съжаление нереалистична форма е възможността да изпозлваш пари като обмяна ан своята полезност за чужда и така всеки да има малко, но реална власт. Никой начин не работи - или по идея вкарва контрола в ръцете на малцина или ефективно стига до там, а кое е морално и кое е справедливо са съждения родени най-вече от жаждата на едни да докажат, че са по-добри от други за тая работа - по същество и комуниста и попа, и капиталиста продават на всички ни илюзия и пропаганда често сами вярвайки в нея. За мен няма разлика, механизмите, които наблюдавам, за да науча нещо за расата ни са отвъд несръчните опити да се превръща случайното пристрастие към една или друга форма в илюзия за научност и логичност. Погледнато от вън те всички наподобяват едно и също - пренасяне на стрстите на животински стадни инстинкти в малко по-абстрактна форма - възможна заради словото и средствата за пренасяне на култура сред нашия вид, но по същество директни, неосъзнати и неконтролируеми реинкарнации на същия тоя инстинкт дето можем да видим в шимпанзето и павиана например. Казано за ония, които много се превъзнасят по едно или друго - пътища има, но за да ги видите трябва първо да се примирите с факта, че всички вие до последния си приятел и враг сте били едно и също и сте ходили по един и същи път от самото начало на човешката история до днес. Никога не сте кривнали от него и никога дори не сте погледнали настрани от прашната пръст под краката си. Тъй, че екзорсизма си е много добра илюстрация на общата ни страст по невежеството.
kunert
29 Ное 2013 06:28
Мнения: 1,876
От: Bulgaria
При всичкото ми уважение към Комарницки днес малко се е изявил като Кукриниксы.Те така клеймяха световния империализъм. (снимка: натиснете тук)
_Han
29 Ное 2013 08:17
Мнения: 179
От: Bulgaria
Само на мен ли ми се струва, че фигурата на капиталиста подозрително напомня нечии голям силует?
аменеменема
29 Ное 2013 09:47
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
вродения централизъм на левичарските общества
Такова нещо няма, друже.
При всичкото ми уважение към Комарницки днес малко се е изявил като Кукриниксы
За теб май сравнението с Кукрыниксы е нещо отрицателно. Всъщност то е много голям комплимент.
ванта
29 Ное 2013 10:04
Мнения: 597
От: Bulgaria
В Швейцария има референдум за безусловно заплащане на всеки един по минимум 2035 евро на месец, независимо дали работи или не. Май нещата си идват на място, ама трябва мнооого време. Не може 90% от парите да са в 1% от хората . В края на краищата никой нищо не може да вземе със себе си. Всичко е на онзи който ни е създал нас и вселената въобще.
СегаЧитател
29 Ное 2013 10:25
Мнения: 587
От: Bulgaria
Много добре е изобразен Звяра - без маска и грим.
Dr. Freude
29 Ное 2013 10:44
Мнения: 24
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Dr. Freude
ronin
29 Ное 2013 12:14
Мнения: 134
От: Bulgaria
"А Исус се озърна и каза на учениците: Колко мъчно ще влязат в Божието царство ония, които имат богатство".
Книгата "Капиталът" на Маркс в ръцете на папата идва в повече.
бонго-бонго
29 Ное 2013 15:44
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Д-р Тормозчиян
28 Ноември 2013 22:41

Така е, но пък влагането на "Капитала" в ръцете на папата надали е най-удачното решение.
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща