Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Казусът "Мишо Бирата" е за прокурор, а не за Народно събрание
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:109 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
генек
28 Ное 2013 19:43
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Но нямаше как да не реагирам, след като президентът ми се обади и ме помоли. Не че е правилно, не е трябвало да го правя, но съм си такъв, всеки има своите грешки, прекрасно знаейки, че на Танов телефонът е под контрол

Да уточним. Няма никакви доказателства, че първанов е звънял на Борисов. Никакви!
Обаче - къде вижда Боко грешката си? Че е звънял на Танов, знаейки за подслушването!
Не за натиска, не за престъпването на закона, а че се е оставил да го хванат...
И сега?
Какво ще правим с обвиненията за манипулирани, фалшифицирани и какво ли не записи?
Нещата са толкова ясни, че всички намесени /гейберасти, чиновници, прокуратура/ са се втурнали да ги размътват. И бързат...
-----------------------------------
Сайтът на Генек

T72_не_е_трактор
28 Ное 2013 19:53
Мнения: 7,821
От: Dominica
Бил си бил признал!Че то самопризнание без бой самопризнание ли е?Да не говорим колко труд се хвърля да се разследва кой е огласил престъпление,а не кой го е извършил То не бяха въпроси кой е подслушал(не само при този случай)то не бяха версии кой е изпял "нашето дело".....ще кажеш че морално укоримо е преди всичко нарушаването на "омертата" ,а не избирани на избори политици да са с манталитет и държане на потомствени султани.
бабник
28 Ное 2013 20:16
Мнения: 1,157
От: Azerbaijan
Иcтина е, че на времето прокуратурата изпадно в подволателизъм, изследвайки ме съдържанието на разговорите, а издирвайки приносителя на информацията. Но каква беше позицията на смелите защитници на свободното слово, борците срещу злоупотребите на властта, сами величаещи себе си като " четвърта власт".? Посерковска. Осмиваха и оплюваха Патрашкова и Дачков, с необикновено настървение и злоба, не можейки да преглътнат факта, че двама журналисти от жълт вестник имат това, дето маститите журналисти от медийните ни "гиганти" го нямат- кураж и достойнство. Да отдадем дължимото на тези , които се държаха смело, и пред редакциите на които бяха взривени бомби- "'Галерия" и "Канал 3". А ако някой ден се дава награда за журналистика, предлагам името "Флашка- Патрашка" както остроумничеха блюдолизничещите й колеги.
бабник
28 Ное 2013 20:24
Мнения: 1,157
От: Azerbaijan
Автора на тази статия, кога разбра, че разговорите за Мишо Бирата са за прокурор? Къде изрази позицията си?
The_Tulip
28 Ное 2013 20:25
Мнения: 809
От: Bulgaria
"Аз си спомням много добре как казах няколко нецензурни думи, които ги нямаше в записа. Президентът ми се обади и каза, че митничарите правят безобразия и с няколко леки пипания разговорът придобива съвсем друг характер. Но помня една голяма ругатня по линия на президента и я нямаше в записа. Щото от това става ясно, че той ми се е обадил, а аз този Мишо Бирата не го познавам, той си беше на Първанов приятел", каза тогава Борисов. И още: "Но нямаше как да не реагирам, след като президентът ми се обади и ме помоли. Не че е правилно, не е трябвало да го правя, но съм си такъв, всеки има своите грешки, прекрасно знаейки, че на Танов телефонът е под контрол".


Патологичен лъжец. Първо лъже, че го монтирали, после си признава, че такъв разговор е имало, ма пак не бил виновен, щото го помолил Гоце?! Иначе, Мишо Бирата не го познава?! Ми, представям си какви неща правиш за хората които познаваш... или тези от които зависиш.

И този има разни миткащи и ловки фенове?!? Боже, боже...
otvrat
28 Ное 2013 20:43
Мнения: 22,522
От: South Africa
Но помня една голяма ругатня по линия на президента

Неблагодарник! Първанов го направи човек, а той го попържа. Ако не беше Първанов, още щеше да чупи капачки за 30% от дължими суми.
T72_не_е_трактор
28 Ное 2013 21:01
Мнения: 7,821
От: Dominica
пред редакциите на които бяха взривени бомби- "'Галерия" и "Канал 3
то в "галерия" отнесе взрива и редакцията на "трета възраст".....просто от любопитство прегледах тогава вестника....имаше писмо от банкянски пенсионер за прословутия дядо на Боце.Че вялно че го заклали комунисти,ама не защото имали политически различия,ами защото били фронтоваци....та като се прибрали и булките им се оплакали че докато ходили мъжете до Австрия той ги задирял....Та за това и не е имал проблеми като внук на враг на народа,щото си било банален к@рваджилък....Имам основателни съмнения коя от двете редакции е била цел на атаката-тая с флашките или тая с писмото
Неверния Тома
28 Ное 2013 21:09
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
остава усещането, че ДПС, "Атака" и БСП се опитват да спасят бившия премиер Борисов

Манипулативно подзаглавие.
Слабо, СЕГА, слабо!
А ето защо това което е за прокурор се върши от Народно събрание:
До този пореден цирк нямаше да се стигне, ако държавното обвинение си беше свършило работата
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Неверния Тома
Firmin
28 Ное 2013 21:36
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
За пореден път имаме повод да отбележим съществената разлика на нашите обществени порядки и тези на западните демокрации. Там скандал като този с Мишо Бирата може и да не те вкара в затвора, но със сигурност те изкарва от политиката. При нас такъв скандал евентуално би те изкарал от политиката, само ако реално те вкара в затвора.

Ключовата дума в сферата на публичното, понятие, непознато по тези ширини, е ИНТЕГРИТЕТ. ИНТЕГРИТЕТ. Интегритетът на лицето Бойко Методиев Борисов е ... нула. Кой знае, кармата му може да е като на приятелчето му Папи - Берлускони, когото извърлиха най-после от сената в Италия. Но тук не е Италия. Тук мат`риалът се характеризира с невероятна толерантност към простотията, простащината, наглостта, безсрамието, арогантността - базови характеристики на споменатото лице. И нека честни да бъдем - не е характеропатията на Борисов проблемът ни, проблемът ни е точно тази свръхтърпимост към морално деградиралия застаряващ "симпатяга" и шайката му. Докато възприемаме тази деградация като съвместима с най-висока обществена и политическа позиция, включително институционализираната, сме просто ... обречени. Обречени на съизмерима с тази обществена деградация, регрес или просто мизерия на дух и материя. Уви.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Firmin
wreckage
28 Ное 2013 21:38
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Firmin
28 Ное 2013 21:36


Don
28 Ное 2013 21:43
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

И от мен за Firmin,
Simplified Solutions
28 Ное 2013 21:44
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
И от мен , Firmin!
Дорис
28 Ное 2013 21:47
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
И нека честни да бъдем - не е характеропатията на Борисов проблемът ни, проблемът ни е точно тази свръхтърпимост към морално деградиралия застаряващ "симпатяга" и шайката му.


Правилно, Фърм ин. Но проблемът на България има две лица, ангажирани в титаничната битка между две характеропатии - боковата - и станишковата, равна на порива му да надцака (с европейски постижения и домогвания) по-харизматичния характеропат.

aldycrown
28 Ное 2013 21:49
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Firmin
28 Ноември 2013 21:36

Тук мат`риалът се характеризира с невероятна толерантност към простотията, простащината, наглостта, безсрамието, арогантността - базови характеристики на споменатото лице.


Имам сериозното съмнение, че въобще не става въпрос за толериране, а просто за харесване. Нашите политици няма как да се различават много от народа, от който са произлезли. Какъвто ни е народът, такива ни са и политиците. А те са...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: aldycrown
T72_не_е_трактор
28 Ное 2013 21:50
Мнения: 7,821
От: Dominica
Кат вече деградирал викам че един бой няма да му е излишен.....е тъй-от елементарна справедливост.После ще потърся кво е интегритет и може ли култа към "пауър" да замести "стейт" просто щото на български и двете се превеждали "сила".А си имаме чудесен турцизъм-бабаитлък.....ма минава за юнаклък като впрегнеш медии и налееш пари да убедиш публиката че тарикатлъка е ум,а бабаитлъка-кураж.
67AF
28 Ное 2013 21:50
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Двата бряга на една и съща река?
Вариантът, в който антихаризмата е всъщност приемана за харизматична?
Само не зная кой от двамата е по-страшен в дългосрочен план.
T72_не_е_трактор
28 Ное 2013 21:53
Мнения: 7,821
От: Dominica
и стига сте плюли мат'ряла.....никой не би му дал и 5 лева от джоба си да ги управлява,ама го продадоха по каналите на политическия хоум -шопинг да се разпорежда еднолично с милиарди.Все пак не го търпяха дълго-на друго място сигурно десетилетия щеше да кара.....да припомнаям ли колко изтрая Берлускони?
wreckage
28 Ное 2013 21:56
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Какъвто ни е народът, такива ни са и политиците. А те са...


Ироничното е, че "народът", раждайки ги нон-стоп, през цялото време настоява, че те не са от него.
Дорис
28 Ное 2013 22:00
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
...Само не зная кой от двамата е по-страшен в дългосрочен план.
Та викам, хич да не правим дългосрочни планове...
T72_не_е_трактор
28 Ное 2013 22:01
Мнения: 7,821
От: Dominica
Ироничното е, че "народът", раждайки ги нон-стоп, през цялото време настоява, че те не са от него.
ми не са.....колко са "народни трибуни" почнали от низова организация до върха и колко са "назначени".....кой реди листите?!90% не биха били и квартални отговорници в собствения си квартал.Не мислиш ли че начина да се продуцират,вместо да израстват е основна подмяна на демокрацията?Формална процедура с/у естествен и многостъпков подбор отсяващ боклука на ниско стъпало в управленската верига?Това не са български политици , а хора на някого.
Firmin
28 Ное 2013 22:03
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
ИНТЕГРИТЕТ иде от латинското "ин тегере" - "недокоснат". ДИ, ако се справи с 24-те си библии, би рекъл че в Библията на крал Джеймс integrity се използва там, където Православната Библия говори за ... "незлобие". Незлобие. Недокоснат от зло ще рече. Като цар Давид, с умението на ръцете си и незлобието на сърцето си.

Според Уикито,

Интегритетът (лат. integritas - цялостност, целокупност, честност, непоквареност, почтеност) е концепция за последователност от действия, ценности, методи, принципи, очаквания и резултати.
В етиката почтеността се разглежда като честност и истинност или точността на действията на човека. Интегритетът е противоположен на лицемерието.
Интегритетът като неприкосновеност на личността, се отнася до поведението и това, което стои зад това поведение. Цялостността означава безусловна и непоколебима ангажираност към моралните ценности и задължения.
Интегритетът е вътрешно чувство за пълнота, произтичащо от качества като честност и последователност на характера. Доколко човек притежава това качество се съди по съответствието между дела и заявени принципи.
Интегритетът в обществото се отнася до честността и моралните ценности на хората, способността за самоконтрол на собствените емоции и импулси до такава степен, че да не надделяват над разума. Способността да се запази цялостта както на личното достойнство, така и достойнството на другите.


Концепция твърде, твърде далеч от ... Борисов.
Добави мнение   Мнения:109 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »