Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лични срещи с бизнеса дават шанс за работа на хора с увреждания
Добави мнение   Мнения:6 1
Pavlik Morozov
26 Фев 2014 02:39
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
"И те изключително прецизно си вършат работата, освен това са много по-лоялни към работодателите, тъй като оценяват шанса, който им е даден"


Тука госпожата е попресолила манджата, за малко да каже "верни са като кучета".

Хората с увреждания са по-верни от средния работник по причината, по която и много други работници са верни - нямат алтернатива. Дали оценяват или не шанса, дали си харесват или не работата не е важно - просто нямат избор.

Дано властта озапти корупцията и бюрокрацията, и да позволи на местните работодатели да последват успешния чуждестранен пример, вместо да държат хората с увреждания като поредния крепостен електорат, който зависи от подаянията им и затова е зависим спрямо натиск и манипулации.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Pavlik Morozov
komar1
26 Фев 2014 07:27
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Всяка година с много шум се провежда някаква среща на работодателите с хората с увреждания. Госпожа журналистката защо не се поинтресува в резултат на тези срещи под егидата на Министерството на труда и социалната политика КОЛКО хора с увреждания са си намерили работа??
mick
26 Фев 2014 14:32
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Прекалено много защити.. реално веднъж назначен такъв човек не може да бъде уволнен... заради това работодателите ги отбягват. Щото днес има работа, утре може и да няма.
wreckage
26 Фев 2014 14:38
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Чудя се дали някой може да се смята за увреден, защото е г*3.

Gabara
26 Фев 2014 14:48
Мнения: 584
От: Bulgaria
Мик, не давай мнение по въпроси, с които не си се сблъсквал. Ако няма защити и съответният човек работи като служител - държавен или на трудов договор, то при поредната смяна на властта ще е първият уволнен. Колкото до "честните частници" нещата там са трагични. Правят нещо и то временно, ако е пред камера или микрофон. Иначе недей разчита. Работил 9 години като трудов посредник в бюро по труда точно с хора с увреждания, така че съм на ясно. При изготвянето на закона са взети под внимание много мнения и той и той си е добър. А Коралски с такива изказвания по-добре да се маха от там, защото е вреден - явно съвсем вече "бута масло и не долива"!
Gabara
26 Фев 2014 14:56
Мнения: 584
От: Bulgaria
А на г-жа Дина Христова й препоръчвам да избягва да пише едностанчиви и повърхностни материали, а де се запознава с проблема от всички страни. Като начало да посети няколко бюра по труда, но не софийски и да се срещне поне с няколко от безработните лица с увреждания и трудови посредници.
Ама то какво да искаш от "журналя"? Журналисти в Бг май отдавна няма.
Добави мнение   Мнения:6 1