Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Путин одобри договора за приемане на Крим в РФ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:121 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
Zeus
18 Мар 2014 11:01
Мнения: 985
От: Bulgaria
ЕС гради съюз по модела на Съветския: комисари, тоталитарна политика, налагана на другите държави-членки, окупация на нови територии заедно с партньора САЩ, непризнаване на референдуми (пример с последните референдуми в Хърватия, Швейцария, а сега и Крим), контрол върху медиите, платени протести по модела на Маркс (така започна Октомврийската революция), безбожие, промиване на мозъците от ранна детска възраст чрез задължителни детски градини, изграждане на ясли и задължително посещение на училище и т.н. Прав е Вацлав Клаус, който каза за ЕС: "Там, накъдето вие сте се запътили, ние от там се връщаме".

WOOOW
18 Мар 2014 11:02
Мнения: 273
От: Netherlands Antilles
Русия отсега нататък ще има проблеми със международните договори

Интересното е КОЙ изобщо ще преговаря и ще подписва договори с Русия, след като тя ги нарушава брутално?
Zeus
18 Мар 2014 11:07
Мнения: 985
От: Bulgaria
Русия отсега нататък ще има проблеми със международните договори

Правото не е нищо друго освен инструмент за урегулиране на отношенията между физически и юридически лица в съответствие с общоприети ценности.
Всички от международния хор на крякащите, които твърдят, че случващото се в Украйна и Крим е в противоречие с международното право, трябва да предприемат необходимите процедури за промяна на тези правни норми, които са в разрез с хармоничното развитие на демократичните процеси и със свободите на хората да изразяват волята си. Тогава всичко ще дойде на мястото си.
Толкова просто!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Zeus
Rakita
18 Мар 2014 11:11
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Украйна каквото и да означава това,нека украинците получат "помощ" от западът,нека им разбият индустрията,културата,медицината,нека олигархията да богатее а народа да обеднява и чак тогава ще разберат колко жестоко са се лъгали...!
Тя украинската икономика нали беше цъфнала досега, а пък олигарсите им са сущи просяци...
Orlin
18 Мар 2014 11:23
Мнения: 6,333
От: Holy See (Vatican City State)
Ако не се лъжа Сара Пейлин отдавна не е губернатор на Аляска.

Ама като се прекръсти на Сарушка Поляновная е готова за губернаторка на губерния Аляска.
Казуса
18 Мар 2014 11:23
Мнения: 21,082
От: Bulgaria
ГД предложила США и ЕС распространить санкции на всех депутатов
Бу-ха-ха!
Това все повече прилича на гавра с труп
kosatka
18 Мар 2014 11:32
Мнения: 4,332
От: Bulgaria
Тя украинската икономика нали беше цъфнала досега, а пък
олигарсите им са сущи просяци...
............................................................................................

Нали имаха Оранжева "революция", с която победиха
евро-транс-содом-атлантическите ценности.
Нали на власт дойдоха политкоректният слугинаж Юлка и Ющенко
от 2004 до 2010.
Единият си го прибраха в САЩ, другата стана мултимилиардер.
А от запада потекоха реки мед и масло и икономиката им "цъфна".
В резултат на което 2010 самите украинци си изгониха "оранжевите".
Rakita
18 Мар 2014 11:45
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Нали на власт дойдоха политкоректният слугинаж Юлка и Ющенко
от 2004 до 2010.
Тези шест години на оранжевите са като онези четири години на Костов, дето и сега ги използвате за бърсалка.
cymen
18 Мар 2014 12:16
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
онези четири години на Костов
мда. няма да забравим, няма да простим!
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
18 Мар 2014 12:17
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
"Напрежение в Македония, искат си Крим"
форумник
18 Мар 2014 12:17
Мнения: 1,353
От: Bulgaria
Във връзка с аналогиите около присъединяването на Крим към Русия като право на руснаците, пожелали не просто да се преселят, а направо да присъединят цял полуостров в ущърб на държавата Украйна, да си припомним за опресняване на паметта трагедията на хилядите таврийски българи, завърнали се в родината си България от СССР, за да бъдат унищожени само година по-късно от човеколюбивия режим на Сталин за това „предателство” към СССР.

Нерадостна е съдбата на таврийските българи, дръзнали да напуснат родните си места в Таврия (област в Южна Украйна, Приазовието) и да се заселят в своята прародина България. Това се случва в годините 1942 – 1944. Тези таврийски българи са наследници на българите, преселвали се в пределите на Руската империя след всяка руско-турска война. Георги Раковски в книгата си „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите” предупреждава преселващите се българи да не напускат родните си земи, защото нищо добро не ги очаква в Русия. Таврийските българи през 1942 г., по време на германската окупация на западните територии на Съветския съюз, в които е и Таврия, пишат прочувствено писмо до цар Борис III с молба да ги приеме в царството си. Той откликва на молбата им. Първите таврийски българи пристигат в България в края на 1943 г. Заселени са и оземлени в Добруджа и Лудогорието. Този процес на изселване и заселване продължава до средата на 1944 г. Успелите да се доберат до прародината си България са над 2000 души. Точният им брой е неустановен. Посрещнати са от местното население като братя и сестри. Радостта им е неописуема. За съжаление тя е краткотрайна – за по-малко от година. След окупацията на България от Червената армия по заповед на Сталин започва връщането им обратно в СССР.

Изпълнението на операцията е възложено на органите на Червената армия. Активно им помага новата комунистическа власт. Укриващите се таврийци са издирвани, преследвани като дивеч, залавяни, включвани в списъци и депортирани. Част от тях са убивани още в България. За съдбата на връщаните обратно има различни версии. Две от тях са най-правдоподобни – изпратени в лагерите на ГУЛАГ или натоварени на шлепове и издавени в Черно море. Която и от версиите да е вярна, случилото се е чудовищно. Обвинението срещу таврийците е, че са родоотстъпници и изменници на СССР.


Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: форумник
форумник
18 Мар 2014 12:20
Мнения: 1,353
От: Bulgaria
Извадки от книгата „Българи в Таврия и таврийци в България”, автор Атанас Марков (използвани са документи от Държавен архив – Добрич):
(Бележка за любителите на линкове - нямам линк за поместения по-долу текст, и въпреки че е дълъг, го копирам от компютъра си, а не от интернет, защото смятам, че е не по-малко важен от копирани във форума не по-кратки съобщения от местните кореспонденти на съветското информбюро).

„След първия сигнал за връщането на таврийските българи обратно в СССР, даден с телефонограма от 22.XI.1944 г. и други указания, започва събирането на изселниците в сборни пунктове по околийските центрове, предимно в казармите, където са настанени щабовете на Червената армия.
С активното съдействие на новата ОФ власт (разбирай БКП) след преврата на 9.IX.1944 г., Червената армия на маршал Толбухин като окупационна войска се разпорежда тотално в царство България. Вестта за насилственото завръщане на таврийските българи обратно в пределите на СССР достига до всички. Започва, доколкото това е било възможно в ония условия, съпротива – нежелание да бъдат депортирани. Укриват се в добри хора, местят постоянно местонахождението си, подменят имена, изменят външността си, доказват по всевъзможни начини българския си корен. Всички усилия остават напразни. Окупаторите, изпратени от бащицата другаря Й. В. Сталин и неговите български лакеи и послушници си знаят интернационалните задължения – вън чуждите граждани, (съветски крепостници без лични документи) съветски родоотстъпници, изменници на родината.”

Йордан Боев, роден през 1932 г. и израсъл в село Добрево (Добричко), където са заселени и оземлени първите изселници от Таврия: „Да, помня ги. Тогава 1943-1945 г. бях малко момче, 10-12-годишен. Имах две по-големи сестри момичета, другаруваха (момуваха) с момичета таврийчета, техни връстнички. Общи празници, общи хора, общи седянки и други. Та нали и те бяха българи, носещи същите обичаи като нас.
…Пролетта на 1945 г. 2-3 камиона с червеноармейци една късна нощ обсаждат селото и за кратко време, може би за час-два, арестуват и насилствено събират всички таврийски българи и ги отвеждат в училището на с. Овчарово. Оттам са били изведени, но какво по-нататък е станало с тия хора не зная.” Йордан Боев продължава: „Аз съм преселник от Северна Добруджа. Много по-късно след тези събития имах възможност да посетя Северна Добруджа, да се срещна с хора от моето родно село Чамурла, да разговаряме нашироко. Възрастни румънци си спомняха тогава за тия събития: „Йордане, когато дойдоха тук болшевиките докараха много българи тук, направиха открит лагер. После с шлепове ги върнаха в СССР – Одеса.” Направило им впечатление на тия румънци, че шлеповете се товарят вечер с хора, тръгват за Одеса и сутринта пак са на кея, празни, дошли за нова пратка. „Издавили са ги, Йордане, в морето. Така всички си мислехеме.” Аз не вярвам. Дано не е било така.”
Друг жив свидетел от същото село, пожелал анонимност, си спомня за това насилствено изселване: „Първо една вечер дойдоха червеноармейци и прибраха – арестуваха само мъжете и ги отведоха, а след 3-4 дни арестуваха и отведоха и останалите – жени, деца и възрастни.”

Панчо Маринов Куртев, роден през 1930 г. и израсъл в село Добрево: „…През пролетта на 1945 г. дойдоха два камиона червеноармейци, блокираха селото, арестуваха мъжете и ги отведоха в гр. Варна. После се разнесе слух, че са ги разстреляли още тук, на българска земя. След 4-5 дни пак дойдоха камиони с червеноармейци, арестуваха останалите – жени, деца и старци и ги отведоха в неизвестна нам посока.”

Слави Тодоров, роден през 1925 г., от с. Росица, Добричко, си спомня разговор на баща си с таврийски българи: „Бай Тодоре, ако тук в България пристигне Червената армия на Сталин, за нас, таврийците, няма да има живот. Ще ни разстрелят още първия ден. Остава да се наловим за ръце и сами да се издавим в Черно море!”

Марин Атанасов, роден през 1920 г., от Добрич: „През пролетта на 1945 г. започна тяхното обратно изселване. А младостта си е младост. В средите на таврийските българки имаше крaсиви и умни момичета, момичета, които горещо желаеха да останат в България, тук да се задомят, тук челяд да създадат и отгледат. Та нали България бе тяхна мечта. Имах приятелка сред таврийските момичета. Люба са зовеше. Умно и красиво момиче. Не й разрешиха съветските власти да остане в България. Трябваше да се разделим, но как? До вагоните никого не допускаха. А те, вагоните, претъпкани с хора и багаж. Олелия до възбог. От голямо разстояние с едва забележими знаци с махане на ръце бе нашата раздяла. А партидите от живи хора все идваха, конвоирани като престъпници и наблъсквани в конските вагони. Каква е била по-нататъшната съдба на тия хора, не зная. Зная само това, че бяха таксувани като изменници на Родината, родоотстъпници, и най-вероятно ги е последвала жестока съдба.”

Илия Иванов Гюров, роден през 1926 г., разказва спомен като ученик в мъжката гимназия в Добрич: „Имало е учител, таврийски българин, който преподавал предмета химия. И още нещо. Арестуван бил в самата класна стая, пред децата ученици и отведен за депортиране от органите на Червената армия – насилствено. Този учител се е казвал Милчев, искал е тук в България, в своята прародина да остане, но кой ще уважи желанието на родоотстъпника, изменника на Родината и най-вече на Бащицата? Въпреки насилието, целият клас, а той бил и класен ръководител, са отишли да изпратят учителя си в неизвестното.”

Атанас Марков, роден през 1927 г.:”Ежедневно по два пъти преминавахме през прелеза на ЖП линията при гара Юг…ЖП гара Юг е блокирана (обсадена) от червеноармейци редица дни подред. Товарят се товарни (конски) вагони с жива стока – ХОРА – довеждани на партиди, строго охранявани от специалните войски на Червената армия. Достъпът на граждани или други лица е строго забранен. А там край вагоните е ад, викове, плачове, писъци на жени, деца, старци. Търсят се близки, роднини, съселяни, да пътуват заедно, заедно да делят по-нататъшната си съдба. Работи се усърдно, комплектува се влакова композиция и тръгва! Накъде? На север, но северът е голям, там е втората родина, но там е и необятният ГУЛАГ…”
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: форумник
_SK_
18 Мар 2014 12:23
Мнения: 817
От: Bulgaria
Yantar 18 Мар 2014 10:30
Вижте - цялата работа е отишла и то не заради Путин, а заради сривът в международното право след края на Студената Война.

Международното право винаги е било крайно разтегливо понятие. Дотолкова разтегливо, че на практика никога не го е имало.
По време на Студената война изглеждаше че има такова право, особено в нашия регион, защото имаше договореност да няма резки движуния и конфликти, пък и ЯО действаха възпиращо. Но дори и тогава имаше случаи като Виетнам, Чили и още куп държави от Третия свят, където Студената война не беше чак тъй студена.

Международно право - от една страна принцип за неделимост на територията, от друга принцип за самоопределение на народите. В тотално противоречие един с друг. Няма как да се приложат и двата едновременно.
И въпроса е до всеки отделен случай - кой принцип ще бъде приложен зависи само от това коя страна има достатъчно сила и воля да защити интересите си, използвайки единия или другия принцип.

ablepsia
18 Мар 2014 12:47
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
В Георгиевската зала не стигали местата за всички желаещи да слушат Путин, та сега редят столове на ръка.
Gan(ю)гоТрий
18 Мар 2014 12:52
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Никъде не прочетох дали Путин е питал Вигенин преди да одобрява каквито и да са договори, нежели пък за Крым. Прецедурата е такава: Путин пита Вигенин, Вигенин пита Моников, Моников пита Моника, Моника пита Пеевски и АКО получи картбланш Путин дa одобрява.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
vasvas
18 Мар 2014 12:54
Мнения: 369
От: Afghanistan
Бензиджията се взема много на сериозно! Задунайци са в делириум- виждат се и те вътре на бензиностанията! Сеир, голям сеир!
deneb
18 Мар 2014 12:57
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Международно право - от една страна принцип за неделимост на територията, от друга принцип за самоопределение на народите. В тотално противоречие един с друг. Няма как да се приложат и двата едновременно.

Буквалното им тълкуване наистина привидно довежда до този резултат, както и до противоречие, но съдържанието на първия принцип не е това.
ясенево
18 Мар 2014 12:58
Мнения: 6,445
От: Russian Federation
Обращение Путина - прямая трансляция
или http://player.rutv.ru/iframe/live/id/21/showZoomBtn/false/isPlay/true/
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ясенево
Don
18 Мар 2014 13:02
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

А здесь - в HD качестве
tibi
18 Мар 2014 13:08
Мнения: 1,119
От: Bulgaria
Говорит Москва От советского Информбюро
Оперативная сводка за 18 марта 2014.
Звучит голос Юрия Левитана!!! / здесь знакомый как ясенево/
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: tibi
Добави мнение   Мнения:121 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »