Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
автентични партии, автентично ляво...
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:39 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
onzi
13 Апр 2014 20:00
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
преди малко в "тема на протестиращите" - Натисни тук хванах мъркюри, че ползва неясни за нея самата словосъчетания. тя пишеше с апломб за автентичните партии и даже определя кои са и кои не са автентични, без да може да дефинира термина. а аз се присетих, че от около година насам всякакви десни зяплювци говорят за автентично ляво, автентична лява партия и прочие сорт ъф шит.

та що е автентична партия? и след това, що е автентична лява партия?

според един онлайн тълковен речник автентичен е

Който е основан на първоизточници; същински, достоверен.

предположения?
Gan(ю)гоТрий
13 Апр 2014 20:54
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Стана ми интересно откъде на автора на темата му е шокнала мисълта, че Меркюри
ползва неясни за нея самата словосъчетания

Щом тя не пита, значи и са ясни, а щом той пита - не му е ясно. Откъде идват тези логически противоречия и душевни смущения?
onzi
13 Апр 2014 21:19
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Щом тя не пита, значи и са ясни


те това е. логика, та дрънка. дрънка, ама на кухо. ганю, дали едно нещо е ясно някому се разбира по това дали може да го обясни. като не може - не му е ясно. а когато към невъзможността да обясниш значението на използваните от теб термини прибавим желание за фуклявене и даване на примери от рода на "тази и тази не е автентична" работата отива към здраво напомпан с тъпота балон.

между другото, и твоят опит за отговор в другата тема не върви. от дефиницията трябва да е ясно как се определя дали дадена партия е автентична или не; дали е автентично лява или не. за автентично дясна не питам, щото там не останаха след инвазията бойкова.
Heat
13 Апр 2014 21:31
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
2 цента по темата
автентичен (гр. authentikos):
същински, действителен, неподправен, достоверен,
истински, действителен, неподправен, достоверен, меродавен, оригинален,
същински, точен, верен
неиздаден, в ръкопис
естествен
onzi
13 Апр 2014 21:36
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
това и аз го отбелязах. сега чекам обяснение и ясни признаци коя партия как точно се определя по признак автентичност. щото то ясно, че повече нема да има.

ганю и мъркюри? дето не питате, значи всичко ви е ясно?
Gan(ю)гоТрий
13 Апр 2014 21:42
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Слушай сега, Хийт преди малко ти даде дефинициите, но не ги отразяваш. Въз основа на тях, в случая на партия автентичността се определя от съответствието/противоречието между думи и дела. Ако си насочиш усилията в тази посока ще се ориентираш правилно.
onzi
13 Апр 2014 22:00
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
ганю,

част от дефинициите, които даде хийт, са постнати в първото мнение по темата. те обаче не дават ясни критерии коя партия се признава за автентична и коя - не. съответно ако не можеш да се изразиш по-точно, директно пътуваш към категорията на мъркюри. е, не чак като нея де, ти поне се мъчиш да обясниш нещо. ако тя е за двойка, ти си някъде към 3+. до 3.50 имаш още доста.

или ако ти е трудно /както петка не е знаел как да се изрази математически*/ дай поне няколко примера. бсп е/не е автентична, защото...; дпс е/не е автентична, защото...; либертас на брайти е/не е автентична, защото...

---
*/ петка отива на изпит по математика. чапаев хем е спокоен, щото се е обадил да мине леко, хем чака с нетърпение. идва петка с увесен нос и чапаев го пита кво стана. петка вика "а бе питаха ме колко прави 1/2 + 1/2. и аз с цялото си сърце чувствам, че прави литър, ама като не мога математическо да се изразя..."
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: onzi
Heat
13 Апр 2014 22:16
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
преди малко ти даде дефинициите, но не ги отразяваш. Въз основа на тях, в случая на партия автентичността се определя от съответствието/противоречието между думи и дела. Ако си насочиш усилията в тази посока ще се ориентираш правилно.

Това с не съответствието между думи и дела ако трябва да се обяснява чрез дума с гръцко-латински произход уместната е демагогия.
Имам подозрението, че за някои от влаганите значения в "автентична" редом до "лява партия" подходяща е и думата популизъм, но звучи някак некрасиво.
67AF
13 Апр 2014 22:34
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Сега и аз да се пробвам: значи, на Брайти партията (предполага се, че всички партийци изповядват единни тезиси по всички въпроси, това допускане се прави за улесняване на моделирането) е абсолютно автентична в своята неподправеност. Друг партиец, който така да се хваща за геномите и за праха покрай църквите - просто няма! Всеки опит за имитация ще бъде жалък.
По същата причина на Брайти партията е абсолютно неавтентична в смисъл на точна, защото досегашните изследвания за смъртта на динозаврите показват, че гадинките не са измрели от стълпотворение върху миниатюрната планетка, на която после нападал слоят космически прах.
Но като се добави численият състав, който лесно може да бъде описан в ръкопис, нещата загрубяват и се появява една неопределеност, като полегнала осмица.
Калки
13 Апр 2014 22:56
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Щом тя не пита, значи и са ясни, а щом той пита - не му е ясно.

В случая не е така.
Отдавна разменям по някоя и друга реплика с mercury и съм се убедил, че тя е от онзи тип хора (много широко разпространен), който си съставят прибързани и повърхностни мнения, влияят се много лесно от внушения с определен партиен отенък и често употребяват чужди, дочути или прочетени термини и словосъчетания, смисълът на които им е неясен.

Затова питането ми имаше две цели:
а) информационна - да разбера какво се върти в главата на девойката
б) провокационна - да илюстрирам, че не разбира какво приказва (пише).

Не бих го направил, но ме провокира намесата й в размяната на реплики между мен и дъртреалист с претенциите да обяснява и да поучава.

ПП. А тезата, че който не пита - знае, пък който пита - не знае е хумористична.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Калки
Калки
13 Апр 2014 23:01
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Но пък mercury публикува доста приятни за окото любителски снимки
mercury
14 Апр 2014 09:04
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mercury
Gan(ю)гоТрий
14 Апр 2014 18:29
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Меркюри, тебе не само те е сравнил със земята ами и те е потопил под морското равнище
Да, яма към мен се е "отпуснал" и ми и писал цялп 3+(три плюс), от което съм направо горд! Забелязъл съм, че това е типичният съселски профил: комично самочуствие и трагична надменност. Кажи ги направо шекспирови герои, но такива и на Шекспир ще му наливат акъл на литри, директно от тубата, без да се стискат
Heat
14 Апр 2014 19:18
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Все пак какво стана с това що е автентична лява партия и има ли тя почва у нас?
Heat
14 Апр 2014 19:36
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Едно търсене в Гугъл с "автентична лява партия" дава любопитна подредба на резултатите. И това почти сигурно не е в интелектуалните възможности на мръднали бивши селски даскалици. Не е и в мозъчния обхват и на тези с по 5 лв и 56 стотинки на постинг.
Gan(ю)гоТрий
14 Апр 2014 21:43
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
По съвета отгоре потърсих с Гугуля и попаднах на това> 27 юли 2013 Бой на Бузлуджа
Но по темата, освен др. Митев, не виждам друг участваащ във форума, привърженик на автентична лява партия и ляв идея, но той не участва в "Теми на форумци". Мълчанието на кресливите воини на "лявата идея" е съвсем красноречиво.
Heat
14 Апр 2014 21:49
Мнения: 13,716
От: Bulgaria
Митев е фен на ГЕРБ и с д-р Борисов си говорят на малко име. В известен смисъл съм готов да разглеждам ГЕРБ като автентична лява партия, но сигурно ще има много несъгласни.
Калки
14 Апр 2014 22:03
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Все пак какво стана с това що е автентична лява партия и има ли тя почва у нас?

Чакай сега.
Още не сме разбрали що е автентична партия. Дай да го изясним, пък после - у лево.
Gan(ю)гоТрий
14 Апр 2014 22:20
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Хийт, в това няма противоречие. Немалко автентични комунисти/социалисти гласуват за д-р Борисов или вожда Сидеров за да отмъстят на ренегатите представящи се за "техни хора". Принципното положение е казано много добре, мисля от математика Блез Паскал "Не е важно на кой бог се кланяш, а как му служиш". Излишно е да споменаваме, че сегашните "партийци" се кланят там от където падат сребърници, които са техния бог и тяхната партия. Като свършат сребърниците търчат в другата църква и пак пробват с поклоните - кеф ти варшавски, кеф ти натовски.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
Калки
14 Апр 2014 22:26
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
автентични комунисти/социалисти

Я ! Освен автентична партия, сега се появи и понятие автентичен комунист. Това, според класификацията на Mercury-то, трябва да е комунист от времето на османското присъствие, нали ?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Калки
Калки
14 Апр 2014 22:27
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Ако говорим сериозно, да гласуваш за някой идиот само 'за да си отмъстиш' (каквото и да значи това) е признак на идиотия. Не може да си 'автентичен комунист' (каквото и да значи това) и да гласуваш за някой , представящ се за еманация на антикомунизма.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Калки
Добави мнение   Мнения:39 Страница 1 от 2 1 2 Следваща