Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Братя велосипедисти, гответе се за борба!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:70 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
Apolitichen
31 Окт 2014 23:28
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Всичко това Пеков сигурно го знае, но се прави, че не вижда и не знае, за да пише фишчета.
Пеков сигурно и вижда, и знае кой е проектирал неграмотно в София, та да му се късат нервите на "звездни" кръстовище и "звездни" на кьоше палати.
Ама добряк се е оказал тоя Пеков. Можеше да го тресне с глоба от 150 лв. по чл. 28, ал.1, т. 7 (Забранено е паркирането, престоя и преминаването на превозни средства по тротоари, зелени площи и детски площадки) от общинска наредба да регулация на движението. Явно човекът си знае закона, защото този подзаконов нормативен акт, "творчески" променя Закона с цел общината да пИчели от собствената си некъдърност да създаде и/или регулира градската инфраструктура.
Но пък за такъв колоездач кат автора, една швейцарска глоба (от 300 франка нагоре) щеше да бъде един "светъл ден" за "демократичните ценности" в България. Тъй де, поне по глобите да приличаме на швейцарците.
doomchant
31 Окт 2014 23:43
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
Статийката е доста грозна и нелепа, а подигравките срещу полицая позволил си да глоби журналиста са направо отвратителни.

При положение, че очевадно на глобеният му е било ясно какви са правилата, буди недоумение желанието му да се дърли с полицая изпълняващ задълженията си. Ако мнението на автора е, че по този тротоар трябва да може да се кара колело, вместо да къса нервите на полицаите, да вземе да организира подписка/кампания с искане общината да открие нова колоездачна пътека, т.е. на практика да се разреши ползването на велосипеди по маркираната част на въпросния тротоар.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: doomchant
Apolitichen
31 Окт 2014 23:51
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
вестникът публикува такива неща. Срам за в-к "Сега"
Що бе? Нека се чуят и воплите и на велосипедисти, и на пешеходци, та да се види, че не автомобилистите сме виновни за лошата организация на движението в София.
Тия 20 лв. са бял кахър в сравнение с разходите за кормилни щанги, амортисьори, носачи и тампони, износващи се скоропостижно заради дупките и бабуните ("спящите полицаи" ) по булевардите.
Рики Еповери
01 Ное 2014 00:06
Мнения: 5,553
От: United States
И тук ли ще почваме от АБ.

Тротоарът е за пешеходци. Ако има велосипедна пътека на тротоарно ниво то тя трябва да бъде отделена от лентата за пешеходци. Тоест да бъдат две.
Отношението ти към пешеходците да бъде такова каквото искаш да бъде на шофиорите към теб. Именно Пази ги.
Никога НЕ ОТНЕМАЙ ПРЕДИМСТВО.
Ако задминаваш пешеходец се опитай да го информираш за това - със звънец или гласно. От личния ми опит - не го прави ако е достатъчно широко защото само го дразниш така.
Бъди отговорен - планирай от къде ще минеш. Не всички улици са удобни и приятни за колоездене. Малък трик - ако минеш по съседна успоредна улица, удължавайки пътя си с 500 м, можеш да си спестиш време и нерви.
Ползувай каска и ярко облекло винаги.
Вземи мерки да се виждаш в тъмната част на деня. Мигащите лампички струват стотинки.
Ако сте двама не карайте един до друг. Това дразни шофиорите много.
Ако си шофиор осигури поне 1 метър между теб и велосипеда когато задминаваш.
Помни че си също и ти пешеходец и шофиор .
Apolitichen
01 Ное 2014 00:25
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Тротоарът е за пешеходци.
И що се моткат по уличните платна!? И подлези, и надлези, съградени за тях, а те пак на улицата!
Ако сте двама не карайте един до друг. Това дразни шофиорите много.
Забранено е от правилника за движение. А шофьорите се дразним от всеки, който нарушава правилата.
Ако си шофиор осигури поне 1 метър между теб и велосипеда когато задминаваш.
Това в София не се случва . Винаги велосипедистът задминава автомобила. Шмугва се и в 50 см. дистанция между колите. Само мотористите го правят "по-художествено" от тях.
Рики Еповери
01 Ное 2014 01:51
Мнения: 5,553
От: United States
Колега отбелязал си нещата които най-често се нарушават. Ако ги спазваме - животът ще бъде по-хубав и по-лесен аз мисля.
annetaz
01 Ное 2014 05:18
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Споделих статията точно, защото позицията на автора не ми хареса. В този ред на мисли и аз искам да се оплача, че не можем с колите да минаваме през парковете и да паркираме на тротоарите, а ни се иска. Детската градина в квартала ни е в парка и дори да си закараш детето с кола, трябва да го мъкнеш на ръце в дъжд и сняг бая метри. Хайде на бунт!!!!!!!!! Защо велоалеите били част от тротоарите? Ами навсякъде е така бе! Който го е измислил, сигурно е мислил. И е решил, че колелото и да блъсне пешеходеца, ще има вероятно по-малко поражения, отколкото, ако атомобила блъсне велосипедиста. Абсолютно съм против да се кара по тротоарите и в парковете, както и в пешеходните зони, където няма велоалеи. Защото една велосипедистка блъсна детето ми, когато беше на годинка и едва не го уби! И не си мислете, че бях го пуснала в парка самичко. За ръка го държах, защото едва ходеше. Направо в ръцете ми щеше да го утрепе пиклата!!!!!!!
Пенчо бре
01 Ное 2014 07:47
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
После се замислих и смятам, че Пеков не е прав.
Ясен Бориславов а майка му права ли е?
И на мен това с "бала" ми хареса. Но това с пренебрежителното отношение към пешеходците не ми хареса!
Трябва да обичаме пешеходците.

Пешеходците представляват по-голямата част от човечеството. Нещо повече — най-добрата негова част.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Пенчо бре
!@#$
01 Ное 2014 08:09
Мнения: 1,467
От: Bulgaria
Сега ... като начало автора е наясно, че е направил нарушение, съответно си го е платил и пито-платено.
Квинтесенцията на дописката му /според мен/ е абсурдността на българския полицай. Той е способен да разхищава време и ресурси преследвайки колоездачи като, че се е справил с цялата автомобилна анархия.
В статията се акцентира точно върху това, върху манталитета на българския полицай. Този, който ще зареже и велосипедист и всичко, само да чуе че някъде се квичи за още пари към заплатата и съответно, ако може пенсия на 35 години.
duda
01 Ное 2014 09:37
Мнения: 146
От: Bulgaria
За форума
Патагонец
01 Ное 2014 10:27
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Мое лично мнение е, че в Европа велосипедният транспорт се абсолютизира като някаква панацея за намаляване на автомобилния трафик.
Има смисъл от карането на велосипед стига велосипедните алеи да са отделени от пешеходната зона и от автомобилния трафик и карането на колело да е безопасно. Така конфликтите между участниците в движението ще са много по-малко, а съответно и пострадалите велосипедисти и пешеходци. В малките населени места придвижването с велосипед е удобно и безопасно, но не винаги в големите градове.
Алтернативата на намаляване на задръстванията е градският транспорт, а не велотрафикът. Представете си автобус, возещ 50 души и 50 велосипеда на улицата и сами може да прецените доколко карането на велосипед по натоварени улици и натоварено време е целесъобразно.
Luca
01 Ное 2014 11:04
Мнения: 1,597
От: Bulgaria
никога като старо куче не съм се разхождал по плаца като господар на мястото

Чест ти прави. Първо нещо, което видях, когато ни вкараха в казармата, беше старшината Пръмов (тогава фазан, станал по-късно известен с придатъка си Миглена), който се разхождаше по плаца с пура (!) в уста.
brejnev
01 Ное 2014 11:19
Мнения: 2,208
От: Sao Tome and Principe
На вниманието на другарките и другарите форумци!
Другари, ако бяхте попрочели правилника за движение по пътищата ще забележите една маалка подробност: за да управлявате велосипед не се изисква шофьорска книжка. Др.милиционер (мярка за тъпоумие) си е поискал рушвет.
Potormo
01 Ное 2014 12:49
Мнения: 153
От: Bulgaria
Доста гнусничко съчинение е сътворил този борец за беззаконие. Нищо чудно! Такива като него смятат, че могат да минават на червено, да не зачитат зебрите и пътните знаци, до фучат по тротоарите, защото, видите ли, те са по-добрата част от човечеството, която опазва околната среда и се грижи за драгоценното си здраве. Инфантилните подигравки с полицая, който си е свършил работата, са израз на липсата на елементарно възпитание у този "супермен" с наранено чувство за безнаказаност. Жалко, че редакцията на вестника е допуснала подобен пасквил.
tatyana1
01 Ное 2014 13:57
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
И още нещо характерно за борбите в България: джигитите с големи коли изхвърлят велосипедистите от платното, защото са по- силни, по същата причина безнаказано паркират по тротоарите. Велосипедистите пък опитват да изтласкат пешеходците от тротоарите. И се приема за нормално. Не остана пешеходците с кого да се борят- няма по- слаб. Разбира се, да се шматкаш по платното щото тротоарът е зает от паркирани коли е изнервяща тактика, ама си е рисково.
bratleto
01 Ное 2014 14:04
Мнения: 199
От: Bulgaria
Колездач съм, но не съм съгласен с автора. Както и не съм съгласен глупаците от 1 РПУ на бул."Шипченски проход" да паркират пряко на тротоара, да но там го няма стриктния катаджия да им пусне 20 лева глоба. Има и други подобни случаи. Все пак да те глоби представител на гилдията с най-много нарушения на ЗДП не е приятно. Неизчерпаема тема.
Хулиган
01 Ное 2014 14:25
Мнения: 1,969
От: Bulgaria
тъй като нямам навик да споря с полицаи


Там ти е грешката, мой човек.
Живееш в полицейска държава.
(Държава, в която полицаите получават повече от учителите е полицейска, нали?)
А щом живееш в полицейска държава, ти имаш пълното право да се противопоставиш на полицая.
Физически е трудно да го пребориш, те ги избират да са здрави като бичета.
Затова пък можеш да го сломиш с ум, умът определено не е тяхната стихия.
Ето например, как може да стане това:
Почваш да ругаеш идиотската държава, превърната на бардак, кметицата, оставила градът да заприлича на кочина и накрая завършваш с министъра, който хич не го е еня, че клетите полицаи мръзнат по сокаците, докато мутрите се разхождат безнаказано, защото бутат рушвети на началниците.
Изведнъж забелязваш, че сте станали съмишленици и глобата ти се разминава.
Проверено е. Работи.
Както работи и другия вариант, ако си с кола и жена ти е в нея.
- Ти женен ли си? - питаш го свойски.
- Да.
- Значи разбираш, какво ще ме направи, ей тази леля, още щом се разделим с тебе.
Няма начин да не избликне съчувствие.
В повечето случаи сработва безотказно. Дори и да си попаднал на ерген в полицейска униформа.
Ако въпреки всичко те глобят, с чиста съвест забравяш да си платиш глобата.
Държавата те краде всеки ден, ти глоби ли ще и плащаш?
Дотук и този номер работи. Успешните опити продължават...

Овчаря
01 Ное 2014 14:39
Мнения: 9,787
От: Bulgaria
- Ти женен ли си? - питаш го свойски.

Що направо не му се пуснеш?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Овчаря
Хулиган
01 Ное 2014 14:51
Мнения: 1,969
От: Bulgaria
Овчаря
01 Ноември 2014 14:39


Бих ти отговорил с един виц за овчари, но възпитанието ме спира...
Ловкия
01 Ное 2014 14:53
Мнения: 56,087
От: Ghana
Първо нещо, което видях, когато ни вкараха в казармата, беше старшината Пръмов

А аз - паметникът на Пеньо Пенев срещу входа на под. 24260.
След години поетът написал - "След Елхово и в ада не е страшно.".
Добави мнение   Мнения:70 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща