Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Братя велосипедисти, гответе се за борба!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:70 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
Mrx++
02 Ное 2014 18:15
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Истина е, че у нас се прекалява с тези малки глоби от по 20лв. Мен ме глобиха, защото през деня съм пуснал фаровете за мъгла. Това си е нарушение според правилника, но нарушение за забележка. Същото е и с колоездача. Виж ако се установи, че той продължава да не спазва забележката, тогава може да се глоби.
В Германия велосипедистите са много опасни за движението. Тъй като велоалеите са на тротоарите, както и у нас, те имат същите права, като пешеходците. Само, че пешеходсците са бавни и се пазят. Велосопедистите налитат на пресечките с голяма скорост и шофьорите трябва да са много внимателни, да не им налети някой такъв. Във всеки случай шьофорът е виновен.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Mrx++
clearly
02 Ное 2014 19:28
Мнения: 19
От: Bulgaria
Мда поредното доказателство ,че някой хора не са научени да спазват законите .Също не съм съгласна да се кара по тротоари, по които няма обозначение .И много правилно му е съставен фиш на въпросното лице .Не се ли бръкне в джоба на българина ,няма да се научи на ред и дисциплина .
дъртреалист
02 Ное 2014 19:45
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
и често са снизходителни.

Съгласен, имал съм десетки случаи на полицейска снизходителност и човешко разбиране.
ама защото съм готин и им се държа свойски.
В дадения случай, обаче, няма снизходителност, а трябва.
Apolitichen
03 Ное 2014 01:37
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
са потърпевши от претъпканата с коли София
А от към пешеходци, чиновници и журналисти София хич не е претъпкана, а? Освен това какъв е проблема общината да вдигне пътния данък на това, от което е претъпкана? Може и технически преглед да наложи върху средствата за придвижване (велосипед с дискова спирачка и обуща с грайфери пет милиметра от мек каучук). Защото като се заледи, пешеходците сами си падат с тежки последствия... за здравната система.
ИлияНиколов
04 Ное 2014 10:39
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Извинете, г-н Бориславов, но не мога да се съглася с това, което сте написал. Сам признавате, че сте нарушил нормативен акт и след това акцентирате върху униформата на полицая, фигурата, какво му имало на лицето и др. подобни. Законът си е закон, хубав или лош, по - добре да го има, отколкото не, защото може да настъпи анархия.
Винаги съм казвал, че се страхувам повече от велосипедисти по тротоара, отколкото от автомобили на платното. Естествено, че има много свестни колоездачи, виждал съм такива и се старая да не обобщавам, но има и много агресивни, които въртят педалите по тротоара и то по най-тесните участъци (по ул. "Г. С. Раковски", при Военния клуб, например) натискат здраво педалите. В такива случаи съм на нокти, особено когато съм с малкия. Е, свят широк, хора всякакви, ама не може ли малко търпимост и коректност; що всички си мислим, че все нашите права са нарушени? Що всички си мислим, че сме от прекараните?
NVSt
05 Ное 2014 08:29
Мнения: 354
От: Bulgaria
Абе, ора, мене като желосипедист ми написаха акт. Оттогава ми взеха оранжевия талон.
burglarian
05 Ное 2014 16:19
Мнения: 374
От: Bulgaria
Според сингапурския закон: велосипедист, каращ по пешеходна пътека/алея/тротоар, се наказва за първи път с 20 SGD глоба (и естествено влиза в базата данни, всички са там). Заловен втори път за същото нарушение - 3 месеца затвор ефективно (с общественополезен труд) + 5000 SGD глоба.
enlil
06 Ное 2014 15:12
Мнения: 372
От: Bulgaria
Трепери въздухът ама от заешка тупурдия!Качил се авторът на велосипед и се сблъскал челно с калпавите ни закони! В резултат на което бил санкциониран.Утре, като хване гората да кара ски, ще констатира, че и скиорската нормативна база е много хлъзгава. А след скиорите, на опашката да бъдат разпознати като подтиснати и унизени чакат още сърфистите, делтапланеристите, еквилибристите и белетристите. Дал Бог теми! Пиши, Ясенчо, пиши! Само недей да забравяш, че няма значение какво пише в закона. Важното е как властникът го разбира. И още нещо. Ако законът е сам по себе си идиотски, колкото и да се напъваш да го проумееш, смисъл в него няма да откриеш. Най - много ти самият да се видиотиш...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: enlil
keen
06 Ное 2014 21:31
Мнения: 243
От: Bulgaria
Между другото, не съм чувал за глобен пешеходец, който се шляе по велосипеден път и пречи на движението на велосипедистите там...
Добави мнение   Мнения:70 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4