Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Всички са срещу идеята само адвокати да контактуват с НАП, НОИ и други служби
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:105 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
RumenS
17 Фев 2015 19:56
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Е, ако ме спре полицай за превишена скорост? Той държавен орган ли е или не? Да му давам визитката на моя адвокат? Да му иска книжката?
Добре че вече няма държавни баничарници, сигур и на баничките и бозата щяха по един адвокат да лепнат. Ей, много станаха юристите и явно бая огладнеха.
Frontman
17 Фев 2015 20:08
Мнения: 1,165
От: Bulgaria
Мачкай, Бойко, мачкай Радане, мачкай Кънева!
Само така на средната класа и малкия бизнес!
Да разберат комунезите как се става капиталист!
len
17 Фев 2015 20:21
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Хубу де, аз като имам фирмичка, ЕТ, това значи ли, че разните декларации /№1 и 6/ трябва да давам на адвокат да ми ги внася? Какви са тия простотии?!
mick
17 Фев 2015 20:23
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
len
17 Февруари 2015 20:21

Фирмичка, фирмичка ама адвокатите трябва да ядат.. А ядат много... Има една несиметричност - значи от едната страна ще бъде адвокат, а от другата чиновник.. това не се връзва - да вземем да ги направим и от двете страни адвокати, а? Значи полицай не трябва да може да подписва акт.. трябва адвокат или нещо такова

Това правителство както е тръгнало ще направи повече поразии и от Орешарски.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
Gitcho
17 Фев 2015 20:24
Мнения: 1,057
От: Bulgaria
*** . Абсолютен лобизъм и клиентелизъм. Откакто Втори адвокатски колектив се намърда във властта всичко се върти вече около адвокатите. Аз, като ИТ предлагам да се съберем всички от бранша и да внесем закон за ползване на ИТ техника. Никой (адвокат или нотариус), който не е ИТ специалист да няма право да пипа компютъра си с пръст. Ако му се подмъкне кабелчето на монитора, да звъни и да вика ИТ фирма или лицензиран специалист да му го намести, а не сам да си го намества. Ако му забие ОС, никакъв рестарт или изключване на PC, laptop или на каквото там работи без да извика съответния специалист да извърши тази "дейност".
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
Frontman
17 Фев 2015 20:26
Мнения: 1,165
От: Bulgaria
А какви поразии е направил Орешарски?
suhar
17 Фев 2015 20:31
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Юридическият еснаф си пази интересите. Еснаф, като еснаф. Нищо ново под слънцето.
GrimmBrothers
17 Фев 2015 20:55
Мнения: 306
От: Germany
Когато управляват милиционери, всяка глупост е възможна. Във Великобритания сертифицирането на документи става и от банкови служители, служители на структури на гражданското общество, зъболекари, полицаи, учители (преподаватели). В България се опитват да вменят това само на по-корумпираните от съдии, митничари и полицаи взети заедно — адвокатите. Представяте ли си тази дива свиня Ралица Негенцова, която работеше в ЦИК, колко справедливи решения е взимала???
doomchant
17 Фев 2015 20:58
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
Веднага си проличава като се промъкнат седесари във властта.
Weed361
17 Фев 2015 21:07
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
По принцип не е зле, само че да се въведе фиксирана цена на услугата - примерно 2 лева и задължение и отговорност на адвоката да свърши работата в рамките на 24 часа.
Simplified Solutions
17 Фев 2015 21:16
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Фирмите да бъдат задължени да наемат адвокати за посредници в отношенията си с всички държавни органи.

Моля?! Да ме прощават адвокатите (имам доста приятели адвокати), но дали да ползвам посредници решавам аз и смятат горната идея за изключително нагла. Съзнавам, че се нароиха твърде покрай бума с недвижими имоти и сега работата им намаля, но това не е проблем на гражданите и фирмите.
dorko
17 Фев 2015 21:16
Мнения: 129
От: Bulgaria
Ето защо, за разлика от кучето, пред адвоката няма следи от спирачен път!
BiBi-an
17 Фев 2015 21:17
Мнения: 7,665
От: Bulgaria
Тази кретения получава жълтата фланелка за последните 25 лобистки години
beagle
17 Фев 2015 21:34
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Идеята е адекватна, но за надлежно изградена правна система - днес тя е кротка лудост и за "добре дошло" на няКОЙ - андрешковиадата ни бързо ще я отхвърли ...
Извода няма да повтарям, той отдавна и сам се налага
deneb
17 Фев 2015 22:00
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
В интерес на истината не съм чела законопроекта, че от работа не остана време, но пък тази статия ме заинтригува.
Определено е важно да се знае едно - съвсем различно е да пренесеш документи, евентуално да представляваш трети лица само при получаване на такива (ако не се налага да се правят изявления, включително възражения на място) и да консултираш с цялата отговорност и задължения, които имаш по съвест и закон към клиентите си.
Няма да споменавам колко счетоводители и цели счетоводни къщи дават безумни правни съвети по материя, която само косвено и повърхностно познават.
Впоследствие за техните съвети се налагат санкции на "съветваните", но не знам някой счетоводител да ги е платил или възстановил на санкционираните.
Аз лично бих го направила, ако знам, че в резултат на мой некомпетентен съвет (при това извън професионалните ми познания и материя) някой е претърпял вреди.
Firmin
17 Фев 2015 22:15
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
"1000 адвоката на дъното на океана ..."

Помияри неграмотни. Нагло до противоконституционност. Едно конституционно право се прави на задължение.

Чл. 56. Всеки гражданин има право на защита, когато са нарушени или застрашени негови права или законни интереси. В държавните учреждения той може да се явява и със защитник.
Конституция на Република България
RumenS
17 Фев 2015 22:32
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
но не знам някой счетоводител да ги е платил или възстановил на санкционираните.

Още малко, и ще предложиш политиците да плащат на хората и да възстановяват държавите, след като са им еб@ли мамата
ПП Девиза на съвременния политик/чиновник/ е: алчност, некомпетентност, безотговорност. Затова и нощният им кошмар е сталинизъм. Щото само тогава са си получавали по заслугите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: RumenS
Mълчaлив
17 Фев 2015 22:42
Мнения: 758
От: Bulgaria
Gitcho 17 Фев 2015 20:24
Откакто Втори адвокатски колектив се намърда във властта всичко се върти вече около адвокатите. Аз, като ИТ предлагам да се съберем всички от бранша и да внесем закон за ползване на ИТ техника. Никой (адвокат или нотариус), който не е ИТ специалист да няма право да пипа компютъра си с пръст

А аз мога ли да ви таковам такованката и на адвокати, и на ИТ-та. Понеже съм инженер по металознание и ти казвам, че ти даже не би трябвало да пипаш капака на компютъра си. След като си купиш кола идваш да режем тамплети за механични изпитания от най-важните части на конструкцията. Да не говорим, че нямаш право да си купуваш лъжици и вилици без да се консултираш с мен и без да се убедя лично , че не са произведени от 12Х18Н10Т, в краен случай от 30Х13.

А сега сериозно: Отдавна не беше вкарван за разглеждане такъв арогантен лобистки закон .
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Mълчaлив
deneb
17 Фев 2015 22:51
Мнения: 11,416
От: Bulgaria

Още малко, и ще предложиш политиците да плащат на хората и да възстановяват държавите, след като са им еб@ли мамата

Същото съм заявила и на клиентите си - ако от мой некомпетентен съвет бъдат глобени или претърпят други вреди - поемам глобата и отговарям и лично.
Така е редно. Инак не мога да спя. Друг е въпросът за различно, но аргументирано и обосновано тълкуване на някои норми, при което съвсем не можеш да гарантираш, че всички съдебни състави ще споделят твоето - при това ниво и качество на законодателството (не единствена, но основна причина) подобни различия не са изключени, даже може да зачестят.
Все пак прочетох и законопроекта - всъщност ще е твърде разтегливо прилагането на този санкционен текст, защото доброволното представителство чрез упълномощаване (освен в някои случаи) пред административни органи може да се осъществява и от други лица и ще продължи да се осъществява по този начин.
По-скоро идеята е била същинската, а не "секретарската" (справки, внасяне и получаване на документи и прочие) част от работата на адвоката да бъде извършвана "по занятие" наистина от квалифицирани юристи със съответната правоспособност, но и според мен текстът не е добре формулиран и се нуждае от прецизиране.
(Тук се сетих за "лихварството" и текста от НК, който дава даже и наказателно-правна защита на банковите дейности, но не помня някой да се е възпротивил на тази уредба, още повече - истерично).

От друга страна, не видях да се предлага изменение и на процесуалното представителство пред съд (ГПК и НПК), което позволява и други лица да бъдат пълномощници на страните, освен адвокати.
Следователно, ограниченията не са чак такива, каквито се представят, респ. тълкуват.


Firmin
17 Фев 2015 23:07
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Моята тъща се яви преди години пред Върховния касационен съд без адвокат. Незаконно уволнение. Бях и написал какво да каже пред съда. Спечели (си) делото. Седях в залата, назад, и гледах сеир. На всички инстанции преди тази го беше загубила, представлявана от адвокати (3 на брой, ако не се лъжа, един след друг). Хабер си нямаха! За единия подозирам, че просто работеше с другата страна. Няма как да направи такива тъпанарски грешки в зала само от некадърност. Накрая се отчая и реши ... да ме послуша. На ... десетата година, ако не се лъжа. Иронията е в това, че текста, който тъщата прочете, беше от първата жалба, която и бях написал, а адвокатът и отхвърли. Част от него съдът възприе и преповтори в мотивите. Те така. Към адвокати съм, до доказване на противното, скептичен. Усърдие им липсва и ... почтеност.
RumenS
17 Фев 2015 23:07
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Друг е въпросът каква е файдата от това постоянно изменение и добавяне на закони. Живота на народа стана по-лесен ли? Или юристите и бандитите получиха повече възможности?
Добави мнение   Мнения:105 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »