Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
(Не)ефективна дестинация
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:44 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Slava
09 Авг 2015 19:43
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
докато нашите хотелиери и ресторантьори не проумеят

Как да стане това, като професионалистите сред тях се броят на пръсти. Останалите са от кол и въже и нямат никаква представа нито как се управлява хотел, нито как се развива туристически бизнес. Ресторантьорите са също хванати от улицата и с боб със салам искат да привличат клиенти.
хикса
09 Авг 2015 20:09
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Чудя се, Хърсев от каква позиция дава мнения за туризма, за ИТ бизнеса и за какво ли още не. Щото, ако когато говори за финанси е д-р Хърсев, в другите теми е Емо Пенкилера от кръчмата.
Калки
09 Авг 2015 20:23
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Хърсев от каква позиция дава мнения за туризма

От позиция на икномист. Защото туризмът не е само палатки, а и много икономика. И разсъжденията на Хурсев съвсем не са за пренебрегване, според моето мнение на отдавнашен консуматор на интернет резервациите за изгодни полети и хотелски услуги.
Manrico
09 Авг 2015 20:31
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Защото туризмът не е само палатки, а и много икономика.

Това е вярно, но ми се струва, че в тази статия се слага каруцата пред коня. Първо трябва да се види какъв е туристическият продукт, който се предлага, пък малко след това да се мисли за логистиката на докарването на туристите и за маркетинга.
тото
09 Авг 2015 21:15
Мнения: 714
От: Bulgaria
Повечето наши хотелиери и ресторантьори са представители на бати Мутраген и бай Болшевишки каскет.... С такива хора какъв туризЪм ще правим?
wreckage
09 Авг 2015 21:30
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Г-н Хърсев,
Въпросът, който ще Ви задам е:
Защо, след като отдавна сте си надвил на масрафа(ф смисъл. че сте материално осигурен за 2-3 поколения напред) и няма нищо, което да не сте доказал на себе си ...не ...обясните на хората кво са парите, дълговете и целия морално-етичен булшит с който биват ежедневно замеряни?
Халваджиян
09 Авг 2015 21:30
Мнения: 56
От: Bulgaria
На нашия мутро-бизнес, с препраните пари от червените куфарчета, кредитните милиони от 1997 г., югоембаргото и наркотиците, му стигна акъла колкото да бетонира Черноморието! От тук нататък, държавата трябва да ги вземе на хранилка, да им докара непретенциозни руснаци или да им плаща обезщетения, щото толкова си могат! Може и с пенсионерите на Масларката, да осигурим социални грижи за препитанието на мутро-бизнеса!
Rattrack
09 Авг 2015 21:41
Мнения: 77
От: Azerbaijan
Не знам колко икономист е Хърсев, но от туризъм нищо не разбира.
А дори като икономист би трябвало да знае, че хотелиери няма как да "спонсорират" чартърни полети или още по-малко полетите на нискотарифните превозвачи.
Чуждите туроператори на са ни виновни, че си презастроихме крайбрежието и така туристическият ни продукт стана неконкурентнопособен.
Оттам и всички негативи и лоши икономически показатели - ниска заетост на базата, ниски приходи от нощувки, къс сезон и пр. иппр.
А бетонизацията на морето инадуването на имотния балон стана и с активната помощ на банките, които Хърсев защитава като матросовец.
SgtTroy
09 Авг 2015 21:50
Мнения: 6,667
От: Mauritius
wreckage 09 Август 2015 21:30
Г-н Хърсев,
Въпросът, който ще Ви задам е:
Защо, след като отдавна сте си надвил на масрафа(ф смисъл. че сте материално осигурен за 2-3 поколения напред) и няма нищо, което да не сте доказал на себе си ...не ...обясните на хората кво са парите, дълговете и целия морално-етичен булшит с който биват ежедневно замеряни?


Ти след НАП и Интерпол ли искаш да проверява газетата?
wreckage
09 Авг 2015 21:59
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
в момента съм безкрайно благ( да е жив и здрав Фил Каутиньо Натисни тук)
Калки
09 Авг 2015 22:10
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Първо трябва да се види какъв е туристическият продукт, който се предлага, пък малко след това да се мисли за логистиката на докарването на туристите и за маркетинга.

Съвсем не е така. Добрият - продаваемият ! - продукт е до голяма стрепен резултат тъкмо на добър маркетинг.
Калки
09 Авг 2015 22:13
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
в момента съм безкрайно благ

и не особено интелигентен. Вероятно с доста повече от допустимите промили.
AnonimusBG
09 Авг 2015 22:34
Мнения: 2,670
От: Bulgaria
Има логика, особено за редовните линии. Все повече хора резервират чрез сайтове, като booking.com. Аз вече не мога да си спомня кога за последен път съм общувал с туристическа агенция.
хикса
09 Авг 2015 22:35
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Съвсем не е така. Добрият - продаваемият ! - продукт е до голяма стрепен резултат тъкмо на добър маркетинг


Като професионалист в областта или поне дипломиран магистър, щото иначе маркетинга ми е само хоби, требва да ти кажа, че така мислите само ти и група съветски специалисти, иначе по книгите пише, че добрият маркетинг убива слабия продукт.
Калки
09 Авг 2015 22:45
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
иначе по книгите пише, че добрият маркетинг убива слабия продукт.

Странни книги четеш.
Manrico
09 Авг 2015 23:07
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Добрият - продаваемият ! - продукт е до голяма стрепен резултат тъкмо на добър маркетинг.

Изобщо не подценявам ролята на маркетинга! Обаче трябва да си наистина гений на маркетинга, за да продаваш много успешно много калпав продукт. Не знам дали алкохолният туризъм на Слънчев бряг е резултат от такъв маркетинг, но работи. Ако и те са накарали ИКЕА да пусне тази реклама, съвсем са добри:
http://www.youtube.com/watch?v=ZnAN47TgAj0
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Manrico
Lufthans
09 Авг 2015 23:40
Мнения: 529
От: Germany
(Не)е фИктивна дестинация
wreckage
10 Авг 2015 00:04
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
и не особено интелигентен. Вероятно с доста повече от допустимите промили.

Няма как да знаеш, Калки, но от друга страна е е радващо, че се набираш.
Гадно е да си от кривата страна, знам го от...всъщност не, не го знам от личен опит. Знам го от обща култура.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: wreckage
Engels
10 Авг 2015 00:42
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Къде по евтино е да се пусне Марихуаната.
Ще живнат селата като производители.
А след като ББС разлае кучетата ще имаме и безплатна реклама.
Така и така сме казали "А" с алкохолния младежки туризъм, време е да кажем и "Б" с Марихуаната.
annetaz
10 Авг 2015 05:04
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Туристическите босове винаги са недоволни от рекламата, която им прави държавата. А защо не си направят своя?! Щом този, който произвежда царевични пръчки и бира го може, значи и те го могат. Но не искат. В това отношение Хърсев е прав. Но има още куп неща, които сриват туризма, не само мързела и свидливостта. Прекалено много и прекалено големи хотели, а няма нито плаж, нито място край басейните за туристите. Българската лакомия ни докара до тук. Всеки мошеник, който "намери" пари си прави хотел. Няма значение дали разбира или не , дали има нужда или не. Българите страдат от липса на акъл предимно и за това не инвестират в нищо ново, а копират другите. Докато разчитахме на руснаците, които идват по традиция и не са претенциозни, ставаше номера донякъде. Но да си намерим туристи и да им предложим добри услуги, къде ти??????????
Тази година бях на Сл.бряг. Освен, че четиризвездния уж хотел беше като общежитие със столова, но и машините за сок пускаха вода?! Нищо, че в офертата имаше сок. Отиде чак телевизията и заведоха и КЗП. И кво? Щели да ги глобят към хиляда лв?! Бълха ги ухапала!!!!!!!!! Толкова ли е наказанието за кочината и измамата?! Ама идете ги съдете.. О,да! Ще ги осъдим след колко години? Че тя тази фирма спокойно ще фалира или ще продаде хотела. И ще получим една студена вода, каквато пускаха автоматите им. Защото обезщетението се оказва въпрос на добра воля, а не-на задължение?! Рагин обеща да обезщетят фамилията с почивка, но дали сам си вярва? Вместо да вземе телефона от журналистите, поиска потърпевшите да му се обадят. Направихме го: лично съобщение и имейл до БХРА. Нищо. След това и звъняхме. Но не чухме: Добре, че се обадихте, имаме предложение. А чухме: Ама коя сте вие, чакайте да запишем номера. И прекъсна. Това е. Мисля да оставя описаното без коментар. Вие коментирайте.
kaj4o
10 Авг 2015 08:42
Мнения: 24
От: Bulgaria
Не ходете в механите на Банско. Обслужването е под всякаква критика, цените уникални. Давам пример: сервиране на поръчана бира -30 мин. задушени зеленчуци-1,45 мин. Цената на един брой кюфте на скара /отвратително като вид, вкус и грамаж/- 1,99 лв.
Добави мнение   Мнения:44 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща