Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Десетки училищни директори излизат в пенсия догодина
Добави мнение   Мнения:10 1
генек
27 Ное 2015 19:18
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Пенсионирането на учители ще освободи места за млади кадри...Колко време ще им трябва, за да заместят добрите от напускащите. За лошите ще е по-леко заместването...
-----------------------
Сайтът на Генек
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: генек
beagle
27 Ное 2015 20:39
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Директорите на училища да се биват в таквиз, Хпожизнено !!! ...
Яко вихрим в ГМО-соса на собствената ни Хандрешковиада ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: beagle
Неверния Тома
27 Ное 2015 20:49
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
От една страна държавата кара някои да не се пенсионират (вдига възрастта), от друга страна кара други да се пенсионират зорлам. Важното е да заставя. Политическа му работа.
mitkomm
28 Ное 2015 08:31
Мнения: 347
От: Bulgaria
Ревем, че вдигат годините за пенсия, а като дойде време- натискаме стола.Да, трябва да дойдат млади хора.По логиката на протестиращите и леещи сълзи за директорите си, до колко, до 80 години ли да стоят, да плашат децата...Убеден съм, че са отлични ръководители и учители, но е дошло време за заслужена почивка след 40 годишен труд.Благодарим ви за всичко, уважавани от всички ни учители.Нека дойдат нови хора, с нови идеи и виждания за състоянието на оброзованието, защото и там нещата не са изобщо розови.
MarikoSan
28 Ное 2015 23:21
Мнения: 155
От: Bulgaria
Нека дойдат нови хора, с нови идеи и виждания за състоянието на оброзованието, защото и там нещата не са изобщо розови.


Добре звучи. А образованието е толкова зле, че модернизация никак няма да му е излишна. Десетки страници мога да изпиша за дефектите на образователната система в момента. Само се чудя може ли да се разчита за каквото и да е на тези "нови хора", при положение, че за педагогика в университет се влиза с тройка и по дефолт - и парадоксално - за учители учат се подготвят най-неграмотните и некласирали се другаде младежи. Да, ей сега ще размахате примери за онзи 1 %, които искат и винаги са искали да бъдат учители - има и такива, да са живи и здрави - обаче останалите 99 % ме притесняват, да си кажа.
chechi
29 Ное 2015 07:25
Мнения: 112
От: Bulgaria
няма не заменими хора-какво като останат още 2-5 години .ще се случи ли нещо повече от това което е сега със системата или с учениците-Не.щом е не ,нека излизат в почивка.има ли още да дават-да сте го дали .сега други имат да дават и те ще са на ред.нищо страшно няма да се излезе в пенсия-просто всички си мислим ,че излезем ли от работата която работим -и там ще стане блато,никой няма да се оправи без нас.е не е така ,поне нищо не се е закрило защото даден човек вече не е на работа .
Calina Malina
29 Ное 2015 08:03
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
няма не заменими хора
- ами точно за образованието подобна НЕЗАМЕНИМОСТ(!!!) до нищо добро не води.
Освен това "хора" не преподават,преподават индивиди - добри или лоши, грамотни или неграмотни..., уважавани от ученици или ... не...
Dedovec
29 Ное 2015 10:42
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
След като става въпрос за към 10% от учителския състав в страната, редно някой да запита ресорната замминистърка каква замяна е подготвила? И тя самата кога смята да се пенсионира в (неособено)заслужен отдих?
Bebito
29 Ное 2015 15:43
Мнения: 712
От: Andorra
Определено педагогическият състав трябва да се поднови, за да се намали застрашителната възрастова разлика между обучаеми и обучаващи. Младите учители трябва освен да владеят много добре специалността си, да са подготвени като педагози, да владеят съвременни методи за преподаване, с оглед мотивация на все по-малко интересуващите се от образованието си ученици. Младите педагози трябва да са етични хора, притежаващи огромно търпение, такт, дипломатичност, за да се справят с ежедневните предизвикателства на които ще бъдат подложени от страна на ученици, деца със СОП, родители, директор, МОН и общественост. Дано да се намерят кадърни учители, които да сменят застаряващата педагогическа общност, на която вече не се отдава да държи юздите на поколение, с коренно различен от техния манталитет, интереси и технически умения.
генек
29 Ное 2015 17:07
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Бебито, митком,
хубави лозунги вдигате, правилно звучат... Само дето са си за стената. Реалността е друга. "Млад" не означава кадърен. Учи се - всичко се учи. И за година, две или три... Не се научава така лесно...
Има незаменими хора, има. И не само в училище - сами ще се сетите за такива хора. Но времето си казва своята дума. И не е въпросът във вдигането на правилни лозунги, а в проблема - ИМА ЛИ ЗАМЯНА ЗА НАПУСКАЩИТЕ?
Съжалявам, налага се да ви разочаровам...
----------------------------
Сайтът на Генек
Добави мнение   Мнения:10 1