Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Въздушна целувка към полицай вкара младеж в ареста
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
FuFighter
12 Окт 2016 19:50
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Представяне на едната страна. Каква е целта? От доста време този разказ дефилира из Фейсбук, коментарите под него са показателни за "твореца", дето бил "клиент" на полицията....

Иначе "разсилният", а? Верно ли така ти каза момичето зад гишето? Всъщност в МВР проблемът е, че станаха много вождове и малко индианци. И е нормално някакъв принтер да се счупи. Авторът правилно е забелязал, че едно момиче снима, приема заявления и дава изготвените документи. Но това не му прави впечатление... Поне не му дава основание да напише гневна филипика срещу властта... Иначе провокирането на конфликт с някакъв пазвантин е описано детайлно и няма какво да се спирам на него - ако спориш с глупак, отстрани може и да не видят разликата. Дали си обидил, дали си имал свидетели, които са си свили сармите - това е твой проблем. Ако щеш обжалвай заповедта за задържане, ако щеш обжалвай решението на съда. Освен това не става ясно дали са написани възражения по акта и дали са взети предвид.... А относно адвокатската защита преди ареста - зависи какво си писал в декларацията. Ако си писал, че не желаеш, колкото и да мрънкаш после - няма как да я получиш.
О, да... Да не говорим пък за гръмкото заглавие... що е пробва да дадеш въздушна целувка на полицай в Щатите?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: FuFighter
tryy
12 Окт 2016 21:03
Мнения: 1,325
От: Andorra
В паспортните служби става точно това, което е описало момчето. Още по зле е в КАТ. И проблема не е в служителите, които като цяло работят съвестно и точно, а в безумната процедура. Безумна!!!!!!!!!

Да припомним...
Сименс взе едни пари...
За оборудване на колко служби?
28 окръга

Нека да са 50 паспортни служби с по 10 компютъра, 10 принтера, 10 фотоапарата, 10 бюра, 10 стола, 10 други...
Сметка:
50*(10+10+10+10+10+10)*1000 = 50*60*1000 = 3.000.000
Да ги удвоим 3.000.000*2=6.000.000
Не съм скръндза:
1000 слагам за компютър, 1000 за дървен стол и ги удвоявам.
Да има и за софтуера на столовете!


Колко беше платено, помните ли?


Поне да работеше като хората!
FuFighter
12 Окт 2016 22:09
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Да не говорим, че с триста зора се направи деловодна система, после на фирмата, която я прави, и изтече договора, и се започна с друга фирма и нова система. По отношение принтерите и техниката - няма поддръжка. Никой не е длъжен да вади от джоба си за тонер и хартия, въпреки всичко по районните си ги плащат от джоба. Щото отгоре искат всеки ден справки, докладни, документи и то в два екземпляра... Пък абсурдите в КАТ да има примерно две гишета, вместо три или четири... И ако са писани три при проекта за персонализация, то посмъртно не могат да станат четири впоследствие. Ами идиотската система за регистрация и отчет на водачи, която е от 70-те под DOS... Ами пустите зачислявания на водачи, АУАН и НП, които се въвеждат само в тая система... И на всичко отгоре идва един, който дори и да е прав, започва да крещи, че видите ли бил клиент и трябва цялата паспортна, барабар с началника на районното , да му се извърти на пети, щото видите ли си потурчил личния документ...
Dodger
12 Окт 2016 22:22
Мнения: 2,881
От: Bosnia and Herzegovina
Авторът може и да поукрасява, но принципно правилно е предал ситуацията.
Лично съм бил както свидетел, така и участник в спорове с полицаи, за които да говорят на "Ти чуваш ли кво ти казвам, бе?", "А, бе, на кого говоря аз?", "Ти са не разбра ли, че щом казвам, значи е така?" е ежедневна демонстрация на "професионализъм" и че са над букви, срички или запетайки на закона.
Някои бързо са си връщали думите назад, но имах и случай, при който се стигна до викане на втора патрулна кола, тъй като случката беше с пиян полицай, който ми налетя на бой.
Оказа се, че патрулните коли нямали право при такива сигнали да извършват проверка за алкохол с дрегер. Викам втора патрулка. Пак същото. Задавам въпрос - ако двама с МПС-та се чукнат леко и имат спор за вина, като дойде патрулка, първата работа е да им поднесат дрегер на водачите.
Да, ама не. Та се почна дайте телефон на дежурен офицер, кой ви е началникът и такива неща.
Поне не ме арестуваха.
Хипократ2006
12 Окт 2016 22:26
Мнения: 1,564
От: Bulgaria
Не че намирам келеша от разказа за ангел непоръбен, ма я се нареди ти четири пъти за едно и също нещо и пак реши да даваш мнение. Наскоро жена ми си затри шофьорската книжка и отидох с нея до КАТ за морална подкрепа. Към служителите претенции нямам,но схемата им наистина е безумна. Не може за такова нещо да се редим на четири гишета едно след друго и единствено правилно подбраното от мен време (късен следобед) ми позволи да загубим само час и половина време от работния ни ден!
Скитник1
12 Окт 2016 22:27
Мнения: 430
От: Bulgaria
Системата е идиотска, това управление го зная добре, там тези дето си плащат за тонер са ми клиенти и всеки път се чудя откъде събират толкова търпение да работят тази работа. Е - има и младежи с образование които напускат след третата касета .
nikolay_rs
12 Окт 2016 23:09
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
Именно защото този майндсет ме вбесява
И мен доста майни не ми харесват, обаче точно с този вид майни не съм запознат "майндсет", какъв ли вид майна е това. Може би група от десет майни?
Michael
12 Окт 2016 23:34
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
Абе аз правя подобни сеири поне веднъж всяка година и досега не са ме арестували, но това е напълно възможно да се случи и показания от служебни лица ... абе това може (е можело) да се обжалва дори само по тоя показател. Както и да е, заяжданията са изкуство, човек трябва да знае кога да спре, как не да засяга, а да обърква противника и да го сапунисва от време на време, за да не му идват идеи. Правя го основателно и дори го считам за някакъв дълг (граждански), но честно казано мотивацията ми идва по-скоро от техниката на заяждане, отколкото от някаква наивна надежда, че това може да промени нещо. С полицаите трябва да се внимава - законът им дава доста права, а традицията за овче мълчание още повече. Човек с тройки може и вицепремиер да стане и розова пантера в същото време - не трябва да се забравя, че в страната на тройкаджиите - отличникът е шестак, всички паралели със слепите и зрящия са wishful thinking на хора, които си въобразяват, че средностатистическият човек се интересува от нещо друго освен статуса си сред себеподобните.
Slava
13 Окт 2016 00:26
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
FuFighter
12 Октомври 2016 22:09


Нали се сещаш, че и да ти откраднат личната карта, за ченгетата пак е "потурчена". Случайно да забеляза, че човекът е платил за бърза поръчка и вместо за 2 дни, не може да си получи документа цели 2 седмици. Какви тонери, какви 5 лв.? Срамно е цялото съществуване на българското МВР. Повече от срамно, защото от слуга на гражданите, се е превърнало в наказание за тях.
deadweight
13 Окт 2016 07:06
Мнения: 648
От: Antarctica
Fu,
Ама изобщо не си прав!

Административните услуги са в услуга на гражданите, а не в услуга на мевере-то или държавата.
FuFighter
13 Окт 2016 07:24
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Slava
13 Октомври 2016 00:26
Нали се сещаш, че и да ти откраднат личната карта, за ченгетата пак е "потурчена". Случайно да забеляза, че човекът е платил за бърза поръчка и вместо за 2 дни, не може да си получи документа цели 2 седмици. Какви тонери, какви 5 лв.?


Като ти я откраднат си има процедура за подаване на заявление за кражбата. И може и да се разминеш с глобата. Какво предлагаш? Полицаят да не изпълни задължението си по закон да наложи санкция по ЗБДС? Нали се сещаш, че този закон не го е измислил полицаят. А за да се пусне заявлението в системата, към него се иска въвеждане на номер на АУАН, иначе не минава.

deadweight
13 Октомври 2016 07:06

Административните услуги са в услуга на гражданите, а не в услуга на мевере-то или държавата.


Ами видно е, че услугата са се опитали да я извършат, но по ред технически причини не е изпълнена. Защо не отиде "майндсета" да мрънка на Бъчварова, ами намерил някакво наплашено момиче да се прави на отворен? Намерил си е майстора. както по-горе беше казано - трябва да знаеш как да протестираш и до къде да спреш.
Perseus
13 Окт 2016 08:07
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
[quote я откраднат си има процедура за подаване на заявление за кражбата. И може и да се разминеш с глобата. Какво предлагаш? Полицаят да не изпълни задължението си по закон да наложи санкция по ЗБДС? Нали се сещаш, че този закон не го е измислил полицаят. А за да се пусне заявлението в системата, към него се иска въвеждане на номер на АУАН, иначе не минава.][/quote]

Дрън дрън. Навремето жена ми в РПУто при открадната карта, са я накарали да подпише документ, че картата е изгубена. И после глоба. Няма "ама не искам". Много сте ми интересни всички дето разправяте за процедури, закони и т.н. Като те натиснат в полицията, особено ако си жена или някой кат младежа, всичко става както те искат.
Антистен
13 Окт 2016 08:09
Мнения: 1,473
От: Canada
Извод: да понясяш административна услуга си е искуство, небезопасно понякога
Victorian
13 Окт 2016 08:16
Мнения: 23
От: Bulgaria
Fu какъв си не знам, ама аз съм работил в паспортна служба в МВР и няма как дa се просрочи срока определен по закон ако някой не си е свършил работата. Най- вероятно вместо да въведат бърза поръчка са въвели обикновена. Това е. Обикновено картите идват за две седмици. А относно диагнозата полицай, нямам думи с които да опиша отвращението си,
KaraKoliu
13 Окт 2016 08:37
Мнения: 2,142
От: Bulgaria
Описаното от младежа е истина. Никаква услуга не е издаването на документи. Изнудване и тормоз е. Единствената идея е да се вземат пари за личните карти и паспортите, затова са им толкова кратки сроковете на валидност. А организацията им на работа нарочно е направена така, че да тормози и губи времето на хората. За да плаши. Няма никакви опити за създаване на удобства за хората, на които им се налага да си правят лични документи. Няма и следа от някаква рационалност. Това няма как да е случайно. Вероятно на много хора не им издържат нервите и имат подобни пререкания със служителите на паспортните служби.
FuFighter
13 Окт 2016 08:39
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Perseus, ако жена ти я накарат да скочи от моста, дали ще го направи? Много наивен довод.
Кайзер Созе
13 Окт 2016 08:43
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Описаното от младежа е истина. Никаква услуга не е издаването на документи. Изнудване и тормоз е. Единствената идея е да се вземат пари за личните карти и паспортите, затова са им толкова кратки сроковете на валидност. А организацията им на работа нарочно е направена така, че да тормози и губи времето на хората. За да плаши.

Мизансценът е точен, диалогът е некадърен.А жестът с въздушната целувка? Можеш да вложиш всичко- от обяснение в любов, през приятелски поздрав до целият монолог на Стоичков между червеният картон и душовете.Тъй че- 150 кинта е таксата наложена от съда за удоволствието да си кажеш всичко на ченгето. Кво се жалва и ни пробутва фризирани версии момъка?Скъпо ли му се е видяло?

Не поставя акцента върху белезниците, а че щели дрога да му подхвърлят.Обърканото девойче ли?
Абсурда е че задегната страна- псуван полицай, съставя акт.Самото налагане на такива актове би трябвало да се извършва от лице което не е участвало в скандалаНе оспорвам правото на полицията да прилага сила, но след това би било добре органът издаващ акта да не е човекът замесен в екцеса.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Кайзер Созе
Гадняра
13 Окт 2016 09:18
Мнения: 297
От: Bulgaria
А организацията им на работа нарочно е направена така, че да тормози и губи времето на хората. За да плаши. Няма никакви опити за създаване на удобства за хората,

Прегледах отгоре, отгоре коментарите.........и „дадох искра" При нов доставчик на интернет и калпава връзка 10 дни се борих докато пратят техници.Не ,че всичко е мед и масло,но това което ме вбеси е системата..........наберете ****.........,натиснете 1..........,натиснете 2..........,натиснете N.При което след натискане на нужната цифра,вместо отговор на нужното лице,започва повтаряне на горното съобщение.
Вълнува ме въпроса само мен ли вбесява тази система!!!???
Иначе по темата.........Мисля,че всичко у нас е направено с цел да се губи времето на хората.........
БатВаню
13 Окт 2016 10:30
Мнения: 3,463
От: France
Аз скоро си подновявах паспорта и книжката и ситуацията във варненското мевере беше същата като описаната, дори по-тежка поради това че се слъчваше в единствените 2 работни дни в началото на май межди Велинден/Първи и Гергьовден - при пет налични гишета само едно работии жената върши сто неща (как успяваше? магия)
Но.
Безобразната организация не е основание за хулиганско поведение спрямо представителите на реда. Иначе къде му се вижда краят -днес хулиган, утре може и комсомолец да стане.
tryy
13 Окт 2016 10:41
Мнения: 1,325
От: Andorra
KaraKoliu
13 Октомври 2016 08:37
Описаното от младежа е истина. Никаква услуга не е издаването на документи. Изнудване и тормоз е. Единствената идея е да се вземат пари за личните карти и паспортите, затова са им толкова кратки сроковете на валидност. А организацията им на работа нарочно е направена така, че да тормози и губи времето на хората. За да плаши. Няма никакви опити за създаване на удобства за хората, на които им се налага да си правят лични документи. Няма и следа от някаква рационалност. Това няма как да е случайно. Вероятно на много хора не им издържат нервите и имат подобни пререкания със служителите на паспортните служби.


Точно така.
И аз пак да попитам:
Помните ли колко ни струваха (на държавата - на нас демек! ) паспортните служби?
И не е ли време някой да влезе в затвора?
BiBi-an
13 Окт 2016 11:02
Мнения: 7,665
От: Bulgaria
Предварително се извинявам, че постът ще е дългичък.
Отивам в Петрич на 23.12. да си отпиша катастрофиралата кола.
Отивам преди обяд, плащам си таксата и се нареждам на опашката, която си беше доста сериозна.
Става 14 ч. и девойката на гишето обяснява - щели да празнуват Коледа и нямало да работят повече.
Една част от хората си тръгнаха.
Аз съм си взела отпуск в този ден, идвам от Сандански. Казвам и, че трябва да ме обслужи и че това няма да отнеме повече от 10-15 минути.
Отказва ми. Опитвам се да говоря с шефа им от гишето - не ми отваря.
Чукам - същото. Тогава "нахалствам" и влизам през вратата му, непоканена.
Ами такова било положението, щели да празнуват и няма да ми свършат работа. Питам го тогава защо не ми обясниха, преди да си платя, че няма да работят, а не да утрепя половин ден в чакане.
Свива рамене.
Връщам се на гишето, което беше още отворено и искам телефона на началника в Благоевград, като говоря на доста висок тон.
Шефа им влиза и казва на момичето да ми свърши работа. Бях шокирана, когато му каза, че ако искал той да я свърши, тя нямало.
Ако искате вярвайте, вярно той я свърши.
Между другото - точно за 8 минути.
Е, можех и аз да си тръгна като другите, но не го направих.
И не ме арестуваха, даже накрая най любезно ми пожелаха "Весела Коледа, госпожо!".
На което още по-любезно отговорих "Благодаря, и на Вас!"

Добави мнение   Мнения:35 Страница 1 от 2 1 2 Следваща