Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Разгромът на СССР: Под дамоклевия меч на федерализма
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:112 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »
Butch
12 Окт 2016 21:55
Мнения: 6,934
От: United States
Автора и други тука да не плачат на чужди гробове. Мислете за България. С предателската политика на "елита", БГ няма да я има далеч преди Русия. Чужди бази, невиждана емиграция, образуване на анклави и гета (където не се говори български), "welcome" на всякаква паплач, за благозвучие наречена "бежанци". Някаква кокона била казала, че не харесвала пришълците от Италия. F$%# off.
Плачете или се борете за България.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Butch
ЗИП
12 Окт 2016 21:57
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
За Русия е изключително важно, че е първа по големина на Земята !

Дребните флуктоации не са толкова важни.

Важно е, че имперския дух е абсолютно възстановен и Русия се върна към корените си !

Новата руска идеология е добре познатата стара - Православие, самодържавие , народност.

Но Русия е "етатистка" до мозъка на костите си и никой не отрича тези 74 години под името СССР !

Макар, че кой е давал право на един ръководител да променя името на държавата ?

1000 години са казвала по един начин дошъл някой и бац друго име. Референдум правил ли е ? Избори ?

Или като не му харесват резултатите и тов. Железняков почва да пъди депутатите от залата....Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: ЗИП
xilometyr
12 Окт 2016 22:00
Мнения: 206
От: Bulgaria
Петрински този път е изневерил на себе си! Нищо няма за вечната и нерушима българо-съветска дружба от векове и за векове!
Butch
12 Окт 2016 22:05
Мнения: 6,934
От: United States
Нищо няма за вечната и нерушима българо-съветска дружба от векове и за векове!

Ти да не живееш във времето на Трайчо Костов. Сега е времето на "Деньги Вперёд".
банда
12 Окт 2016 22:13
Мнения: 7,015
От: Bulgaria
.С предателската политика на "елита", БГ няма да я има далеч преди Русия. Чужди бази, невиждана емиграция, образуване на анклави и гета (където не се говори български), "welcome" на всякаква паплач, за благозвучие наречена "бежанци".

Това е държавна политика на унищожение последните 26г. Целенасочена.
Втора смяна
12 Окт 2016 22:16
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
пълни глупости е писал Петрински - просто КПСС не беше на нивото на ККП и резултатите от това са видни - Рашата се простреля сама в крака, а Китай се изстреля до първа икономика.
Butch
12 Окт 2016 22:25
Мнения: 6,934
От: United States
пълни глупости е писал Петрински - просто КПСС не беше на нивото на ККП и резултатите от това са видни - Рашата се простреля сама в крака


За глупостите на Петрински си прав. За ККП не съвсем. Не си забравил "бандата на четиримата". И там имаше голяма борба за власт. "Здравите сили" победиха. Там взе властта Дън Сяо Пин, а в Русия - Горбачов. В Русия - "перестройка", в Китай танковете "понамачкаха" малко студенти и "борци за граждански права" (платени от запада).
И сега сме там където сме.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Butch
Федаин
12 Окт 2016 22:27
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Някой, ако ми беше казал навремето , че араби ще изнасилват германки насред Германия , а руснаците ще изкупуват същата тая Европа нямаше дори да му обърна внимание. Уви. Какво ли ще бъде след 25 години? Официален език в Европа арабския , Парижката св Богородица - джамия и милиони бежанци към Русия?!!
банда
12 Окт 2016 22:29
Мнения: 7,015
От: Bulgaria
. Какво ли ще бъде след 25 години? Официален език в Европа арабския , Парижката св Богородица - джамия и милиони бежанци към Русия?!!

На този етап изглежда съвсем вероятна възможност.
Butch
12 Окт 2016 22:33
Мнения: 6,934
От: United States
Някой, ако ми беше казал навремето , че араби ще изнасилват германки насред Германия

Федаин,
не съм съвсем изненадан. Седемдесетте имаше германски (ГДР) студентки (май бяха в медицинския). Едни такива русички. Виждах ги, кой знае защо покрай общежитията на Дървеница само с негри. Не ми се обръща езика да кажа "афроамериканци". Помня, че се ядосвах тогава. После се сетих, че в гимназията си учихме, че противоположностите се привличали на генетично ниво, та се успокоих. Всичко имало научно обяснение.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Butch
Втора смяна
12 Окт 2016 22:34
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
За глупостите на Петрински си прав. За ККП не съвсем. Не си забравил "бандата на четиримата". И там имаше голяма борба за власт. "Здравите сили" победиха. Там взе властта Дън Сяо Пин, а в Русия - Горбачов. В Русия - "перестройка", в Китай танковете "понамачкаха" малко студенти и "борци за граждански права" - платени от запада.
И сега сме там където сме.


общо взето това е фактологията. важните разлики са че, докато Дън и учениците му правеха икономически реформи Горбачов правеше перестройка без да пипа икономиката. а ако танковете, които посмачкаха малко студенти ги нямаше сега китайците щяха да ядат демократични корени и листа.
Butch
12 Окт 2016 22:36
Мнения: 6,934
От: United States
а ако танковете, които посмачкаха малко студенти ги нямаше сега китайците щяха да ядат демократични корени и листа.

Han
12 Окт 2016 22:41
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Историческите успоредици, и особено прегледът на документалните свидетелства за разгрома на СССР обаче, ще ни уверят наверно, че именно националната федерация е най-несполучливата форма за дълговечна държавност
Ся, дали е разгром или дълго стратегическо отстъпление, тепърва ще се разбере, въпреки че отговорът вече се очертава.Руснаците са единствените на тоя свят, които знаят как да те победят не чрез настъпление, а чрез отстъпление.

А това за националната федерация като най-несполучлива форма на държавност е принципно невярно. Опитите на САЩ да създадат голяма мешана американска нация в крайна сметка доведоха до все по-голяма деградация на американската държавност.

Всяка народност не е случайно на тоя свят. Тя се формира от географията, където живее, и най-добре управлява ресурсите там. Всяка народност има силни и слаби страни, и само в единство на многообразието на различните народи може да се получи голям и единен организъм, точно както е в човешкото тяло с отделните органи, които изграждат единно цяло.

Между другото, първоначалната идея за ЕС на нациите е същата, каквото е и идеята на субектите на РФ - единство в многообразието. Само че старата германска слабост да гледа отвисоко на останалите и каквото пипне извън собствените си земи да се разпада и тоя път й изигра лоша шега. Към подобни неща трябва да се подхожда с любов и уважение към всички хора, а не с делене на хората на избрани и второ качество.
рано или късно винаги се появяват достатъчно силни центробежни сили, дори и да няма никакви видими основания за това.
Видими основания може и да няма, само ако не искаш да ги видиш.

Дори и ако специалните служби на противника са си свършили добре работата.

Уилт
12 Окт 2016 22:50
Мнения: 6,053
От: Bulgaria
Какво ли ще бъде след 25 години? Официален език в Европа арабския , Парижката св Богородица - джамия


Сега чета "Подчинение" от Мишел Уелбек.
2022 година: Изборите са спечелени от мюсюлманска партия, с която левите сътрудничат, за да попречат на Националния фронт да получи властта, и в резултат на това Франция става мюсюлманска държава.
Patriot1965
12 Окт 2016 22:59
Мнения: 6,184
От: Cape Verde
Историята на СССР за мен е най-интересната съвременна история. И доколкото я познавам, бих посочил друга, според мен основна, причина за разпада на СССР. Метафорично бих нарекъл тази причина "склероза на върховните институции". Още от времето на Брежнев. Самият Брежнев се превърна в олицетворение на тази "склероза". Националната основа на "федерализацията" (лично не съм убеден, че СССР е бил федерална държава), или по-скоро на административното му делене, всъщност бе здравата основа, върху която новите държави не допуснаха избухването на размирици във вече мъртвия СССР.
nikolay_rs
12 Окт 2016 23:23
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
Най-значимата причина за разпадането на Съветския съюз ще трябва да се търси в нейното федерално феодално държавно-административно устройство на национална основа
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: nikolay_rs
Kotka
13 Окт 2016 00:18
Мнения: 13,187
От: Aruba
Иван Петрински
Kotka
13 Окт 2016 00:19
Мнения: 13,187
От: Aruba
Генек
Цакич
13 Окт 2016 00:31
Мнения: 140
От: Bulgaria
ЗИПе , придобивка за СССР е и Галиция. Със сателитите обаче той е далеч напред пред Руската Империя.
Всяка еко едно федерализиране е преход към разпад. Руската Федерация обаче само по име е такава, колкото и Германия.
xilometyr
13 Окт 2016 00:32
Мнения: 206
От: Bulgaria
Руското обществено съзнание, точно както и българското обществено съзнание са много близо до феодалното и това определя състоянието на тези държави.
Най-очевидното, всекидневното доказателство за това е корупцията. При феодализма тя не е престъпление, а начин за организация на обществото. По цялата стълбица по-силния феодал раздава на по-малките не заплати, а градове, земи, доходни служби. Цялата йерархия открито живее от осребряването на властта и цялото общество се наглася към това. В изостаналите общества търговия с власт, нейната покупко-продажба и днес си остава масова общонародна практика. Такава е реалността в Русия, в България, в много други страни. Всеки с парченце власт – от редови катаджия до министър се стреми да печели от нея. И масовото съзнание го приема за нормално, защото такава е самата народна маса.
Добави мнение   Мнения:112 Предишна Страница 2 от 6 1 2 3 4 Следваща »