Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Тежки времена настъпиха за качествената журналистика
Добави мнение   Мнения:14 1
Meto ot Interneto
12 Май 2017 19:46
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Магдалин колидж в Оксфордския университет.

Модлин колидж, не "Магдалин".
Mr_Pitkin
12 Май 2017 20:04
Мнения: 234
От: Bulgaria
Г-н Терзиев, Вие сте изключително качествен журналист, защото смело защитихте режима на г-н Борисов и г-н Цветанов по времето на корумпирания Орешарски, и храбро подкрепихте протестите срещу Орешарски. Свалям ви шапка!
генек
12 Май 2017 20:18
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Качествена журналистика... Това дали е синоним на честна, полезна за публиката? Щото за качествен се счита джебчия, който умело пребърква. Или качествена врачка - можеща да лъже... В тоя смисъл днешната журналистика има още да се учи...
------------------------
Сайтът на Генек
Manrico
12 Май 2017 20:22
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Забелязах в интервюто да се споменава няколко пъти "качествената журналистика", но без да се определи коя журналистика е качествена. Самочувствието, че стоката ти е качествена и необходима, обаче клиентите ти са глупаци и затова не я оценяват и купуват, е доста сигурен път към фалит. Мина времето, когато да стигнеш чрез медиа до публиката беше скъпо начинание, достъпно за малцина, а горката публика купуваше кавото ѝ се предлага. Във времето на интернет всеки много евтино може да стигне до публиката. Конкуренцията е голяма, който оцелее, ще оцелее.
Meto ot Interneto
12 Май 2017 20:37
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Конкуренцията е голяма, който оцелее, ще оцелее.

Когато оцеляването се субсидира от данъкоплатеца, какъято е случаят с Би Би Си, няма нито конкуренция, нито качествена и безпристрастна журналистика.
Ганий
12 Май 2017 20:42
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
Антъни Смит...
Сега е член на Фондация "Дончев" и се занимава с обществено полезна дейност.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ганий
Gan(ю)гоТрий
12 Май 2017 20:45
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Тъй наречените "масмедии" отдавна вместо инструмент за информация са инструмент за манипулация, промиване на мозъци и бездуховност и няма място за никакво качество. Сорософският "комунизъм" е агресивна фарисейщина и масово оглупяване и опростачаване.
Ганий
12 Май 2017 20:46
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
Медийният пазар стана изключително труден. Малцина показват финансов интерес да подкрепят качествената журналистика. Във Великобритания, например, медии преминават в ръцете на чужди граждани - руски джентълмени като г-н (Евгени) Лебедев, който притежава лондонския "Ивнинг стандарт", "Индипендънт" - достъпен вече само по интернет, - както и вестник "Ай" (i).

Качественият журналист дава един единствен пример за британски вестник в чужди ръце и то става дума за руснак.
Което налага извода, понеже не е даден друг пример, че единственият чужд гражданин, който притежава британски вестник е руснак.
Няма други!

----
Алекса́ндр Евге́ньевич Ле́бедев (род. 16 декабря 1959, Москва) — российский предприниматель. Председатель Совета директоров ЗАО «Национальная резервная корпорация», бывший депутат Государственной думы. Депутат Слободской районной думы (с 2011 года). Владелец британских газет Independent и Evening Standard[2], а также лицензии на спутниковый телевизионный канал London Live. Крупнейший частный акционер и инвестор «Новой газеты»[3]. Член Совета по внешней и оборонной политике.
...
2006 — передал Фонду имени Раисы Горбачёвой свою долю акций в российской компании по аренде воздушных судов стоимостью около ста миллионов фунтов (примерно 190 млн долларов США)[9].


Лебедев, Евгений Александрович (род. 8 Мая 1980) председатель совета директоров и владелец издательства Evening Standard Ltd,[1] выпускающего газету Evening Standard, купленного в январе 2009 года,[2] и Independent Print Ltd, выпускающего газеты Independent и Independent on Sunday, купленных в марте 2010.[3]
Сын российского олигарха Александра Лебедева.
Под руководством Евгения Лебедева, Evening Standard стала первой бесплатно распространяемой многотиражной газетой в Британии, тиражом в 600,000 копий.[4]

Евгений получил британское подданство в октябре 2010 года.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Ганий
Ганий
12 Май 2017 21:49
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
Медийният пазар стана изключително труден. Малцина показват финансов интерес да подкрепят качествената журналистика. Във Великобритания, например, медии преминават в ръцете на чужди граждани - руски джентълмени като г-н (Евгени) Лебедев, който притежава лондонския "Ивнинг стандарт", "Индипендънт" - достъпен вече само по интернет, - както и вестник "Ай" (i).

Да се върнем на темата...
Чужденците, ако купували нещо в някоя страна - било лооооооооооооооооошо, много лоооооооооошо - така излиза от цитираното...

Пък наште продажници-отродители крещят колко било хубаво, че чужденци купували у нас - пр. телевизии, вестници и пр. - били чуждестранни инвеститори и направо божества...
Бармалей
12 Май 2017 22:01
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
Запознах се с работата само на едно училище, което е частно - "Българско школо". То е чудесно. Осигурено е с всичко за учебните си нужди. В Деня на Кирил и Методий (11 май по стар стил) видях как децата изпълняваха народни танци и колко бяха доволни. Разбрах, че към всяко дете има индивидуален подход, и това е много важно да се чувстват личности. Хубаво е да се показват добрите практики.

Чие ли е това школо?
Tashunko
12 Май 2017 22:20
Мнения: 163
От: Bulgaria
Сега е член на Фондация "Дончев" и се занимава с обществено полезна дейност.

Ща е та?
Братя Стругацки
13 Май 2017 09:03
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
Цялото интервю е основно за обективност на журналистиката, как да се прави независима журналистика и пр. Накрая обаче идва и последният въпрос, който за мен тотално дискредитира идеята в интервюто:

- Имате ли впечатления от образователната система в България?
- Запознах се с работата само на едно училище, което е частно - "Българско школо". То е чудесно. Осигурено е с всичко за учебните си нужди. В Деня на Кирил и Методий (11 май по стар стил) видях как децата изпълняваха народни танци и колко бяха доволни. Разбрах, че към всяко дете има индивидуален подход, и това е много важно да се чувстват личности. Хубаво е да се показват добрите практики.


Пита се във викторината.
Това училище е собственост на
1. Община София;
2. Министерството на културата;
3. Сашо Дончев.

Патагонец
13 Май 2017 10:51
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Съгласен съм с твърдението в заглавието. И то не само защото не се пише за безобразията на управляващите, а и поради политическата коректност, която замита под килима и прикрива неудобни истини за мулти-култи обществата. Факт е, че университетите се промиват мозъците на студенти от леви и либерално настроени преподаватели. Публичните личности с политически "некоректно" поведение са подложени на медийни атаки и принуждавани да се разделят с постовете си. Една невинна реплика или шега може да бъде изтълкувана като расова или етническа обида. Атаките срещу Тръмп са добро доказателство, че либералите (да не кажа политически некоректната дума, която най-точно ги характеризира!) не зачитат волята на избирателите или мнозинството граждани, когато тя не съвпада с техните виждания. Те са дотолкова са убедени в правотата си, че искат да я наложат (и го правят!) като норма в обществата.
Ето една интересна статия по въпроса:
А на Запад комунизмът още си е cool
Големият Лебовски
http://www.webcafe.bg/webcafe/svyat/id_1220286659_A_na_Zapad_komunizmat_oshte_si_e_cool
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Патагонец
antroposbg
14 Май 2017 08:29
Мнения: 19
От: Bulgaria
" Седем години (от 1988 до 2005 г.) е бил президент на Магдалин колидж..." - я пак!
Добави мнение   Мнения:14 1