Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Учители се оплакват, че пишат по 10 документа за една двойка
Добави мнение   Мнения:10 1
генек
30 Май 2017 19:48
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Нищо не се прави без цел. И другаде тая цел е постигната - учителите избягват да пишат двойки за срока, а за годината изобщо не се говори. Плюс директорския контрол - извикване насаме, бележки пред колегите, натиск /често агресивно-арогантен/...
И отражение върху заплатата. Впрочем, дали има даскал, който да може да сравни заплащането си с друго в същото училище? И дали някой знае кой и за какво получава тая, а не друга сума? Това също е остен към непокорните учители - скритото рязане на заплатите...
---------------------------
Сайтът на Генек
noob
31 Май 2017 01:33
Мнения: 1,073
От: Bulgaria
генек, аз при тия условия не бих написал двойка. нооо.....
Най-големия проблем е липсата на дисциплина. Това унищожава всичко, все пак те са подрастващи.
Bentonit
31 Май 2017 08:55
Мнения: 851
От: Antigua and Barbuda
- Иванчо, коя е столицата на България?
- Де, да знам...
- Седни. Отличен, шест!

И децата излизат с образУвание у главата, не е шега, това ще да е бъдеща работна ръка.
malinas
31 Май 2017 08:55
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Дисциплината не се поражда от двойките. Трябва отношение към учителя. Когато бях ученик и "другарката" ме накажеше, в къщи баща ми довършваше наказанието, а не ходеше да дава акъл как да се работи в училището, и че неговото отроче е най-най. В момента директорите си позволяват да нарушават наредби и заповеди на МОН, защото знаят, че никой няма да им търси сметка.
Пикачу
31 Май 2017 08:57
Мнения: 8,152
От: South Africa
Генек
Имам какво да добавя, но няма кой да чуе. Но под постинга ти се подписвам !
Паисий
31 Май 2017 09:01
Мнения: 3,940
От: Bulgaria
Защо е въведена оценката двойка, ако учителите нямат право да я пишат? Като не се пишат двойки, това ще премахне ли неграмотността на учениците?!
МОН има последователна политика за стъпкването на учителското съсловие - първо беше решението, че с двойка за годината се записва следващата година, сега въвеждаме такава бумащтина, че хората да престанат да пишат двойки за срока. До къде ще ни докара тази политика? До поредното изследване на PISA където отново ще лъснем с "най-силни" резултати и отново ще се събира комисия умни глави в МОН за да се вземат мерки как да се подобрят резултатите в изследването!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Паисий
tatyana1
31 Май 2017 10:27
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Имам приятелка учителка, която казва, че и без годишните двойки писането им се е увеличило многократно- програми, концепции, дневници, отчети и т.н, и в нейното училище държат наредбите да се спазват. Във всички области е така: едни чиновници по министерства, които хал хабер си нямат от естеството на работата, изискват все повече обяснителни записки, отчети, планове и т.н., които после никой даже не чете. Според мен целите им са 2: 1)Да си вържат гащите че са взели мерки, в случай че стане нещо; и 2) да демонстрират на по- долустоящите собствената си значимост. От това, разбира се, никоя реална дейност не се подобрява, даже напротив, обаче при всеки упрек се вадят и размахват отчети
Бург Гаски
31 Май 2017 14:00
Мнения: 1,663
От: Bulgaria
Чем больше бумага, тем чище задница!
Bonjorno
31 Май 2017 14:17
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
МОН има последователна политика за стъпкването на учителското съсловие

НЕ ! МОН е само инструмент на управляващата политическа клика за премахване на хората, които могат сами да мислят и да вземат решения.

Най-големия проблем е липсата на дисциплина.

Няма самодисциплиниращо се социално същество в природата. Затова и при всички социални животни съществуват методи да бъдат научени подрастващите да се подчиняват на социалните норми. И те винаги са свързани с явна демонстрация как пострадваш ако не спазваш определените граници на допустимо поведение.
Казано просто, създава се страхова фиксация на границите, но тя трябва да не е прекалено голяма, защото може да има точно обратния ефект.
taidzi
31 Май 2017 17:08
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
Не чувам да се дискутира сериозно зависимоста на образованието от чиновниците и особено от родителите, липсата на самостоятелност и главно защита на институцията от свояволията на този и онзи. Самите регионални инспекторати и в не малко случаи директорите на училищата правят големи зулуми.
Като се заеха да го променят това наше образование, с него се заеха главно некадърници и хора с претенции които никога не са работили като учители. А и днес9 надали можеш да намериш учители по подобие на онези отпреди петдесет или сто години.
За профсъюзи да не говорим. Тези никога ги няма.
Добави мнение   Мнения:10 1