Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Евтин роуминг в ЕС ще има, но с много условия
Добави мнение   Мнения:7 1
хикса
30 Май 2017 19:57
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Така и не видях поне едно от тия много условия. Освен това, че все пак ще те таксуват според договора, който си сключил с мобилния оператор, а не по тоя с Енергото.
kаily
30 Май 2017 20:49
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Тези правила се прилагат, защото в противен случай ще има възможност чужди клиенти да се възползват от по-ниски цени в дадена държава

това българските оператори ли го прилагат, щото аз имам данни, че в Англия има много по-изгодни тарифи, във Франция и Испания също, та нашичките да не си въобразяват, че са им евтини тарифите, също като храната по супермаркетите - хем по.лоша, хем с по-висока цена...освен това аз вече получих ен на брой СМС-а, че от 15 юни моят тарифен план нема да има вече роуминг, какво праим сега, ако съм в чужбина?
хикса
30 Май 2017 21:25
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
освен това аз вече получих ен на брой СМС-а, че от 15 юни моят тарифен план нема да има вече роуминг, какво праим сега, ако съм в чужбина


Е, явно ще си смениш плана и ще избият от тебе, ако имаш навика да излизаш от ЕС.
kаily
30 Май 2017 22:41
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Е, явно ще си смениш плана и ще избият от тебе, ако имаш навика да излизаш от ЕС.

ма не мом го сменя, щото требе се върна лично в офис на оператора, за да го сменя, поне на тоя етап директивите са такива...
Perseus
30 Май 2017 23:28
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Аз получих съобщение от Боб (Ментел), че спират роуминга на плана ми и ако искам такъв, да подпиша на нов план, който е меко казано невменяем като цени и условия. Та ще си живея без роуминг явно...
Stern
31 Май 2017 08:57
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Струва ми се, че всеки, които надникне в сайтовете на операторите, ще получи много по-адекватна информация по темата, отколкото нахвърления турлюгювеч тук.
В статията дори някъде пишеше, че националните минути важат в роуминг при обаждане към коя да е мрежа в ЕС - явно някой не прави разлика между роуминг и международно обаждане.
За преноса на данни не пише може би най-важното - че при планове от вида "неограничено ползване, като първите ХХ МВ са на МАХ скорост" в роуминг се прилага формула, изчисляваща колко са в действителност безплатните мегабайти.
BobCatty
31 Май 2017 16:24
Мнения: 110
От: Bulgaria
Реално, европейските зелки не направиха тези промени по свестен начин и от доста време подготвените оператори повишиха цените на ВСИЧКИ абонаменти. Сега и който не ползва роуминг, още от миналата година плаща повече под сзвсем уж различна форма. Така че от тези европейски институции и напъните им излиза едно голямо НИЩО и много хора ще са с прекъснати абонаменти, защото пребивават в чужбина повече отколкото скапаните оператори в България са им определили.
Добави мнение   Мнения:7 1