Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Валери Симеонов ще обсъди с пенсионери повишаването на доходите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
JackRock
03 Юли 2017 18:02
Мнения: 2,089
От: Bulgaria
mick
03 Юли 2017 15:48
Никакви осигуровки и децата да помагат на родителите си. Така и така, родителите са ги отгледали, дали са им образование, а и са им завещали доста неща.

Че сега.. едни плащат - други, съвсем непознати получават. А и все по-малко работещи издържат все повече пенсионери и социално-слаби.

Вас как пък ви подминах незнам.
Няма ли да е по-добре направо като станеш например на 70 години и не можеш да работиш, да те застрелят за да не тежиш на младите и на държавата?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: JackRock
raven707bg
03 Юли 2017 18:21
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
Нова "компетентност". Не включва бой на баби.
namo
03 Юли 2017 18:24
Мнения: 1,143
От: Bulgaria
Вас как пък ви подминах незнам.
Няма ли да е по-добре направо като станеш например на 70 години и не можеш да работиш, да те застрелят за да не тежиш на младите и на държавата?

Това е малко крайно. В идеята на мик има зрънце рационалност, нека не говорим и виждаме само в черно и бяло.
Meto ot Interneto
03 Юли 2017 18:33
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Като чета некои отзиви, излиза че ОП са сторили зло, когато са настоявали за повишението на мизерните български пенсии.

mi6osp.
03 Юли 2017 19:13
Мнения: 5,428
От: Bulgaria

панКариба
03 Юли 2017 16:13

ДА НЕ СЕ забравя обещаното!
От ГЕРБ обещаха 1,500 лв. заплата и 600 лв. пенсия.(ВИДЕО)


Ще забрави.Да припомним,че Борисов1 от 28 основни предизборни обещания изпълни изцяло 4 и частично още 3. Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mi6osp.
Патагонец
03 Юли 2017 19:37
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Като чета некои отзиви, излиза че ОП са сторили зло, когато са настоявали за повишението на мизерните български пенсии.

След като има пари за повишение на пенсиите, то би трябвало да е пропорционално, а не само на най-ниските. Така се отчита и приноса на всеки към осигурителната система.
Човек се пенсионира с добра пенсия, а след няколко години пенсията му станала около минималната.
VicKing
03 Юли 2017 19:48
Мнения: 2,058
От: Bulgaria
тази мутра, където и да отиде ще си води взод мутри с него да го пазят, иначе и пенсионерският клуб е реална заплаха
mick
03 Юли 2017 22:16
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
трудно може да се сътвори по-голяма тъпота. мик-чо, а кво правим с вече платените осигуровки? на база на които днешните пенсионери получават пенсии?

на практика ти предлагаш от утре да спрат вноските към нои, а държавата да продължи изплащането на пенсиите.


На практика спират и пенсиите. Всеки ще издържа родителите си. Който родител е отгледал повече деца.. и им е дал по-голям старт в живота ... повече ще го издържат/уж/. Ако пък децата му, не му обръщат внимание? Ами съдът ще може да иска издръжка от децата. Упс...

А не както е в момента - сегашните работещи пенсии няма да видят. Не стига, че ще дават по 20-30% от доходите си за осигуровки.

---
Сегашната пенсионна система има смисъл само ако има повече работещи, отколкото пенсионери.

Тъпота е сегашната пенсионна система. Най-малкото защото сметките не излизат. Освен това хората стават безотговорни, всички чакат държавата да им оправя живота.

А и ако няма пенсионна система, ще се намали демографската криза/сещате се защо/. Вместо всички да чакат държавата да им плаща пенсии, ще се знае, че това е отговорност на децата/няма деца.. няма кой да ги издържа и човек може да разчита на някаква минимална социална пенсия/. Все пак те получават наследство, отгледани са от родителите си, инвестирано е в образованието им. Т.е. има за какво децата да помагат на родителите си. А държавата - няма за какво да помага на пенсионерите/особено капиталистическата/. Затова и ниските пенсии.

Всъщност може да се окаже, че една от причините за демографската криза в Европа и САЩ - е наличието на разточителна пенсионна система.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
wreckage
03 Юли 2017 22:21
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Всъщност може да се окаже, че една от причините за демографската криза в Европа и САЩ - е наличието на разточителна пенсионна система.

разточителната пенсионна система и данък имоти.
Като им спреш пенсиите и им турнеш един як данък имоти, те ще измрат и демографската криза ще изчезне поради отсъствието на живи причинители.
mick
03 Юли 2017 22:28
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
wreckage

Там за разлика от нас имат почти адекватен данък имоти Но това е друга бира.

Хубаво е човек все пак да чете, за да разбере - а не за да се хване за кобура щото знае всичко и който не мисли като него.. трябва да бъде гръмнат.

--

Тук става дума за пенсии - едни пари, които се плащат от малко хора.. а се дават на много. И то непознати. А пък държавата/т.е. едни чиновници/ определят как. Т.е. не по справедлив, а по чиновнически начин.


И да в западна Европа - пенсиите са разточителни.. и все по-трудно и там ги плащат. Че и в САЩ. Просто пенсиите са кауза пердута особено когато има демографски срив.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
wreckage
03 Юли 2017 22:30
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
И то непознати.

ти си велик социален реформатор
mick
03 Юли 2017 22:37
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Когато се плаща на непознати - няма отговорност, няма интерес. Всичко е изкуствено. Всеки гледа да мине метър/или почти всеки/. Всеки скатава доходи.

Затова и много хора се осигуряват на минимума.

Същото е и при данъците - когато не виждаш къде отиват парите ти.. гледаш да плащаш колкото се може по-малко.. колкото повече се омешват парите от данъците, т.е. отиват по-далеко - толкова по-малко интерес има човек да ги плаща. Ако знаеш че данъкът ти отива за квартала ти е едно, ако знаеш, че отива някъде в държавата - неопределено къде е друго.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
Патагонец
03 Юли 2017 23:38
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
На практика спират и пенсиите. Всеки ще издържа родителите си. Който родител е отгледал повече деца.. и им е дал по-голям старт в живота ... повече ще го издържат/уж/. Ако пък децата му, не му обръщат внимание? Ами съдът ще може да иска издръжка от децата.

А-ха, а който няма деца ще го издържат племенниците. Ако няма племенници, тогава децата на братовчедите и т.н. А на някои деца, на които ще се падне да издържат дядовци и баби.... Мани-мани....
Meto ot Interneto
03 Юли 2017 23:44
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Чекай бе мики, кои са тия непознати? Нали на челото на всеки бъдещ пенционер държавата е залепила един нумер, дето си го носи откакто е почнал да бачка и му брои месеците дето е избачкал. И ако има късмет да доживее определена възраст без да гушне босилека, държавата/фирмата му плаща пенция. Къде е непознатият?
onzi
04 Юли 2017 00:06
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
А не както е в момента - сегашните работещи пенсии няма да видят.
формена глупост. сегашните работещи, мик-чо, внасят осигуровки за своите собствени пенсии. като внасят - ще имат пенсии. като не внасят - няма. това, което си цопнал отгоре, показва явно и тотално неразбиране на идеята за пенсия и пенсионна вноска.

пенсиите, които се изплащат в момента, са от парите, внасяни от 40 години назад. тва можеш ли да го проумееш? и няма как аз да съм внасял чинно в системата в продължение на 30-35-40-45 години, па да дойде некъф умник микчо с умници другари и да ми обясни, че тва дето съм го внасял изчезва и децата ми ще се грижат за мен. няма, бе.

освен ако, естествено, не искаш да плащеш пенсии като резултат от осъдителни решения.
жана д`арк
04 Юли 2017 00:32
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
пенсиите, които се изплащат в момента, са от парите, внасяни от 40 години назад.

Всъщност не са. Това са парите, които се събират от тези, които в момента работят и плащат осигуровки. Преди 10.11.1989 г. всички плащаха около 10% данък, в който влизаше всичко - безплатно образование, безплатно здравеопазване, пенсия за жените при навършени 55 години, а за мъжете 60 г., инвалидни пенсии и т.н. И тези 10% бяха всички плащания към държава /тогава нямаше местна власт и местни данъци и такси, дори ДДС и акцизи нямаше/. Осигурителните вноски и фондове са въведени с КСО през 2000 г. Огромният проблем в момента е как малкото останали работещи да плащат толкова много пенсии, а прогнозите са, че само до няколко години един работещ ще плаща пенсията на един пенсионер. Този проблем гони много от младите българи извън страната в търсене на по-добро заплащане и по-справедливо социално осигуряване. Така родителите на напусналите остават тук и техните пенсии трябва да се плащат от работещите в България, които стават все по-малко. Отделно работещите трябва да плащат и пенсиите и здравето на държавните служители, които не плащат осигуровки. Колкото и да вдигат процента на осигурителната тежест проблемът не се решава, а се задълбочава - т.е. с повишаването не се постига нищо повече от това, че приходите намаляват все повече и повече, а недостигът става все по-сериозен. В същото време държавата не иска да дава пари за пенсии и здраве, щото предпочита да ги инвестира в корупционни схеми за саниране, ремонти на пътища, строежи на магистрали и пр. От друга страна природните ресурси на България се харизват на безценица за вечна концесия и пари няма. Обаче и работещи няма, а пенсионери има и поне две десетилетия ще продължи да има въпреки неистовите усилия на управляващите да ги няма. В крайна сметка се оказва, че проблемът не е в размера на осигурителните вноски, а в престъпното пилеене на публичните средства и държавните ресурси.
paragraph39
04 Юли 2017 01:33
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЖАНА д АРК,
/:/
. Огромният проблем в момента е как малкото останали работещи да плащат толкова много пенсии, а прогнозите са, че само до няколко години един работещ ще плаща пенсията на един пенсионер. Този проблем гони много от младите българи извън страната в търсене на по-добро заплащане и по-справедливо социално осигуряване.

....................................................................................
Проблемът е, че днес, при Демокрацията и Капитализма/частния/, Държавата остана без ДОХОДОНОСНА държавна собственост- всякаква такава беше приватизирана, вкл. банките и застрахователните дружества, "Енергото", "Нефтохим", СОМАТ, златодобивът, летищата и т.н./!
Преди Демокрацията и Капитализма/частния/ Държавата осигуряваше и гарантираше и ПЕНСИИТЕ- чрез бюджета на държавата! А бюджетът на държавата се пълнеше и с печалбата от доходоносната държавна собственост!
А сега, при Демокрацията и Капитализма/частния/, бюджетът на държавата се пълни с постъпления от данъци, такси, глоби, разрешителни и подобни, и от печалбата, ако има такава, на останали все още НЕприватизирани шепа доходоносни държавна собственост предприятия и фирми!!! Отделно, че частниците НЕ обичат да плащат данъци- и или крият печалбите си, или регистрират "офшорки"/ а при държавната собственост това беше абсурдно!/!
Ама, пък, сега Демокрация и Капитализъм/частен/ Е, БЕ!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: paragraph39
mick
04 Юли 2017 08:13
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Пенсиите правят хората безотговорни към старините си, не отглеждат деца, ами гледат кариерата или "щракането с пръсти". Щото знаят, че след това държавата ще се грижи за тях. Отделно правят хората и безотговорни към своите родители.. видите ли - не е наша работа да се грижим за тях - работа на държавата е.

Има и друго. При социализма всичко беше държавно и затова държавата се грижеше за пенсионерите - нали са работили 40 години в нейните заводи. Сега обаче всичко е частно и се получава едно разминаване - например миньор работи 20 години в мина Х.. плащат му малко.. плаща някакви измислени осигуровки/изчислени като се гледа тавана/.. и иска после държавата да му плаща пенсия/40 години/? Що? В крайна сметка, той е работил не за държавата, а за мината Х. Тя трябва да му плаща пенсията. Да обаче това е неработно/мината иска само да печели/... Всъщност при частна собственост е грешка изобщо да има пенсии - поне като сегашните разходопокривни.

А пък капиталонатрупващи пенсионни системи нека има, но не трябва да са задължителни. Просто отговорността за издържането на възрастните хора трябва да е в ръцете на самите хора и техните деца. А не да се размива от държавата. Щото накрая няма деца.. няма и пенсии. Влязат ли парите в общия кюп.. те стават ничии и се харчат като че са на чиновниците и управляващите.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: mick
onzi
04 Юли 2017 09:29
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Всъщност не са. Това са парите, които се събират от тези, които в момента работят и плащат осигуровки.
всъщност са. от 1989 минаха - колко - почти 40 години. един трудов живот.
onzi
04 Юли 2017 09:31
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Пенсиите правят хората безотговорни към старините си
поредни простотии. мик-чо, хората, които внасят осигурителни вноски, си изработват /изработват, бе, вземи да я разбереш тази дума/ пенсиите. и нема кво като нефелен счетоводител да се вторачваш в моментното състояние, за да натаманиш процеси с 40 годишна давност.
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща