Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Срам да си беден, позор да си богат
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Stirlic
08 Сеп 2017 19:59
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Sine_metu
08 Сеп 2017 20:24
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Днес - отлично!
ПлесNick
08 Сеп 2017 20:28
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Сула,
що не поискаш (като мастит автор на СЕГА, сиреч с автор с АВТОРИТЕТ) разследващите журналя от OCCR-проекта (дано не му бъркам абревиатурата!!) да съобщят на жаждущата българска публика и подробности за останалите калинмитревци, които са турили по джобетата си горницата над 425 000 евро, възлизаща на 2 999 милиона евро! Как се казват, как се казваш съпругите им, и те ли постове в ЮНЕСКО-то заемат, или дома с хурките предат!

А за учебниците можеше да поискаш не да са шарени (или пък обратното беше - черно-бели...), а БЕЗПЛАТНИ за учениците!!!! Или поне с нулева ставка ДДС!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ПлесNick
suhar
08 Сеп 2017 20:51
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Не е позор да си богат, позор е да си богат и стиснат.
Sine_metu
08 Сеп 2017 21:01
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
"Що се отнася до черно-белите учебници, аз не успях да разбера какъв е проблемът"
Щом това не си схванал, к'во правиш СЕГА у газетата?

А на теб какъв ти е проблемът?
Реакцията на учебниците бе простотия, Сула би казал "екзистенциална", аз ще кажа сублимна*, дори сублиматна** простотия. Простотия в чист вид.

* сублимен (прил.) - върховен, възвишен, висок, най-висок, най-висш, величествен, идеален, съвършен, непостижим, вълшебен, прекрасен, превъзходен, неземен, божествен
** сублиматен (изкована пред очите ви дума, да не ми пипате авторството, ей) - получен чрез възпарение, сиреч чрез преминаване от твърда направо в газообразна фаза.
Чрез сублимация твърдите смеси се разделят на чисти вещества, поради разликите в наляганията и температурите на фазовия преход.
Предполагам, че така може да се получи и чиста простотия от дебела букова глава.
g_ringo
08 Сеп 2017 21:04
Мнения: 1,047
От: 0
Днес - отлично!

В анализа - да, но синтезът накуцва.
Общо бих казал 4,75.
Рики Еповери
08 Сеп 2017 21:07
Мнения: 5,553
От: United States
Ох днес пак ме обсъждат :-)))
щурчо
08 Сеп 2017 21:14
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Назад към каменната ера.
И кво стана с елекронните учебници...
http://bnr.bg/radiobulgaria/post/100229333/elektronni-uchebnici-pravyat-ucheneto-zabavno
Sine_metu
08 Сеп 2017 21:19
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Имахме и черно-бели учебници, и шарени. Биологията бе черно-бела, спомням си я, защото я учих наведнъж и направо за матурата. Математиката, химията и литературата - тоже. Шарени беха историята, географията и физиката. Е, и?
Sine_metu
08 Сеп 2017 21:24
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
И кво стана с елекронните учебници...

На кого му пука.
Хартиената книга се възприема по-пълно, по-задълбочено и по-трайно.
Дорис
08 Сеп 2017 21:29
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
И кво стана с елекронните учебници...
http://bnr.bg/radiobulgaria/post/100229333/elektronni-uchebnici-pravyat-ucheneto-zabavno


В показания учебник на първо място /вляво/ има снимка на Гагарин! Не на човешките стъпки по лунната повърхност.

Няма да мине.
sanivelev
08 Сеп 2017 21:38
Мнения: 278
От: Bulgaria
Обидното в учебникарската черно-бела история е лицемерието на Просветаджиите, които, оказа се, са загрижени за бедните дотолкова, доколкото да им вземат и на тях парите. Човещинка, кво да ги прайш.
щурчо
08 Сеп 2017 21:39
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Хартиената книга се възприема по-пълно, по-задълбочено и по-трайно.

Ъхъм, ми тогива да спрат и електронните вестници...
Stirlic
08 Сеп 2017 21:39
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
А на теб какъв ти е проблемът?


Като гледам езикотворческите ТИ напъни, проблемът ще да е при теб. Не може по никакъв начин държавата неграмотно да въвежда изкуствена цветно-черна имуществена сегрегация, включително и за деца, които се опитва да събира по гетата. Да не говорим, че както е тръгнало с т.н. бежанци, скоро всичките разходи в образованието им ще са публични. Естествено, част от букварите по дисциплините могат да бъдат шарени, други черни, но за всички. Още по-лесно е своевременно затваряне на целия учебен процес единствено в школата с техни електронни буквари, таблети, компютри и т.н. и редуциране по възможност максимално достъпа до уличната безконтролна субкултура. А този трудно бих го припознал като анализатор, защото след като отрича сиромахомилството и изпада в транс, коментирайки как не дай Боже някои богаташи перели?! Той доста се "сублимирал" и отлепил от жестоката действителност, щом като за него
цивилизацията, в която живеем и която наблюдаваме, защото в нея вече отдавна никой не умира от бедност.
Явно няма представа за платени училища, дипломи, как реално се умира без достъп до здравеопазване и медицинска помощ въобще, без достъп до цивилизация, да не стигаме до дори елементарни духовни потребности и т.н., защото на село единствената промяна е говорещия на селяните от кутията (преди Тато, сега някой анадолски първосигнален шербет-иширет).

Моля форумците за извинение за прекалено дългия пост.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Stirlic
LeDoyen
08 Сеп 2017 21:51
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Иван Хаджийски е дал точна характеристика на българина, чиято съществена черта е завистта. Тя обяснява истеричната реакция с азерския консултантски хонорар на банкера Митрев, споменаването, че съпругата му е генерален директор на ЮНЕСКО, цитират се някакви вестници като истина от последна инстанция. За милиардите, откраднати тук, у нас, от КТБ - "ни дума, ни вопъл, ни стон" (по В.Андреев). Непонятен за мен е и шумът около по-евтините учебници. Та повечето от нас са учили по черно-бели учебници и не виждам това да се е отразило по някакъв начин на придобитите знания. Нещо повече, често въображението само оцветява илюстрацията и така се развива. А Картаген няма защо да се руши повече.
Sine_metu
08 Сеп 2017 22:13
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Stirlic
08 Септември 2017 21:39
Като гледам езикотворческите ТИ напъни, проблемът ще да е при теб. Не може по никакъв начин държавата неграмотно да въвежда изкуствена цветно-черна имуществена сегрегация, включително и за деца, които се опитва да събира по гетата. Да не говорим, че както е тръгнало с т.н. бежанци, скоро всичките разходи в образованието им ще са публични. Естествено, част от букварите по дисциплините могат да бъдат шарени, други черни, но за всички.

Досежно езикотворческите ми напъни - одобрявам! Гледаш, без да пипаш.
Досежно "сегрегацията" - не одобрявам! Малко по-реалистично, моля.
Досежно еднаквите учебници за всички - не съгласувам!
Учебниците трябва да имат еднакво съдържание, да са странирани по еднакъв начин и да са на една цена. Това е, до което не се договедиха чиновниците. Че могат да оставят децата сами да си избират шарени или черно-бели - със сигурност не са малко умничките, които сами ще поискат черно-бели, а да поевтинят учебниците като цяло и с някаква малка сума да доплатят разликата. На всички, избрали по-скъпите шарени. По груба сметка, при 650 деца в училище и 15-20 лева разлика за комплект учебници, се падат десетина хиляди лева на школо, даже всички да изберат шаренкото.
Така, ако нема търсене на черно-белите, догодина си отпадат по естествен начин.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Sine_metu
reporter
08 Сеп 2017 22:36
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
Разликата в цената на цветните и черно-белите учебници (3лв) хич не ми изглежда като някаква проява на благотворителност. Дори мисля, че всички родители ще пожертват 20-30 лв повече за пълния комплект, ако децата се заглеждат към по-скъпите учебници.
И ще ги дадат тия пари не защото по-бедните деца ще завиждат на по-богатите. Свидетел съм на много случаи, в които деца откровено сравняват по-скъпите си чанти, маратонки и "нашата кола" с по-скромното имущество на другите. Никой още не им е казал, че богатството не се демонстрира.
mehudi
08 Сеп 2017 22:38
Мнения: 695
От: Bulgaria
добро писание. между другото, в последно време г-н сула добре брише. преди го неглижирах, а последните месеци чета с удоволствие
Рики Еповери
08 Сеп 2017 22:42
Мнения: 5,553
От: United States
А цоциализЪма го бе решил въпроса.
Всички бедни .......еднакво бедни...няма хъм мън....и лошите бирници дето правят тежкото пложение на народа-на пангара .........+
Утринен зов
08 Сеп 2017 23:14
Мнения: 1,538
От: Bulgaria
За нас като българи е важно да знаем, че и ние сме дали нещо на света - и нашенци са участвали в хайверената дипломация, и нашенци са "топнали човчицата", макар и не в такива размери като рафинираните представители на старите страни членки.
sim4o
09 Сеп 2017 03:31
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Рики Еповери
08 Сеп 2017 22:42
А цоциализЪма го бе решил въпроса.
Всички бедни .......еднакво бедни...няма хъм мън....и лошите бирници дето правят тежкото пложение на народа-на пангара .........
Aбсолютно при социализма, такива въпроси , въобще не е имало!

Еповери

... программа «Красота труда» (Schönheit der Arbeit) привела к облегчению условий труда на предприятиях. На собрании ДАФ в Магдебурге в 1937 г. Лей сказал: «Я буду стараться внушить народу такой рабочий этос, который помог бы ему узреть в труде нечто прекрасное и возвышенное. Я буду стремиться к тому, чтобы наши заводы и фабрики стали храмами труда, я буду стремиться сделать рабочих самым уважаемым в Германии сословием»
Шпеер с коллегами вели работу с предпринимателями, и те переоборудовали заводские корпуса, расставляли цветочные горшки, отмывали окна и расширяли их площадь, учреждали на заводах и фабриках столовые, бывшие до того большой редкостью. В отделе проектировали простую функциональную заводскую столовую посуду, мебель для рабочих столовых (которую стали выпускать в больших количествах), обязывали предпринимателей консультироваться со специалистами по вопросам вентиляции и освещения рабочих мест ...
Ведомство активно занималось бытовыми условиями рабочих на производстве — гигиеной (душ или рукомойники), питанием (качество продуктов, цены и оформление столовых или рабочих буфетов), а также жилищными условиями
Добави мнение   Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща