Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Прокуратурата е за прокурор. И за патолог
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:75 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
генек
11 Сеп 2017 20:35
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Всичко тече нормално - принцип на водопада...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: генек
aver4e
11 Сеп 2017 20:51
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Ценко Чоков ме кефи повече ! Да не говорим за Суджуклията, Цветанът и други титани
Proculus
11 Сеп 2017 20:52
Мнения: 1,304
От: Bulgaria
Опитах се да проследя нишката в статията, която да ме убеди, че сме свидетели на прокурорски абсурд или абсурди. Не схванах мисълта на дамата, която е списвала по въпроса. Първият абзац описва абсурд, абсурда на едно общество, в битността на членовете на което на рожден ден се стреля, това става на публично място и се стреля и от деца. Абсурдно е, но не е прокурорски абсурд. На следващо място се сочи изказване на говорител на прокуратурата, която отказва да коментира показанията на свидетел, за да не разкрие следствена тайна. Ако това е абсурд, то аз посочвам на списвача нормата на чл.198 от НПК, която въвежда точно такава забрана. Същата забрана не важи за наблюдаващия прокурор, който е единственият в наказателното производство, който може да коментира факти и обстоятелства от делото и няма нужда от разрешение, защото той разрешава. Ерго, абсурд има, но в тезата на журналиста. На следващо място се посочва абсурд в насока закъснялото обвинение за Влайков. Принципно е така, но все пак законът - чл.219, ал.1 от НПК, поставя изискване пред разследващите и наблюдаващият прокурор да повдигнат обвинение, когато са събрали достатъчно доказателства, че някой е извършил престъпление от общ характер, а не според наклона на общественото мнение. На Влайков обвинение можеше да му бъде повдигнато на следващия ден след инцидента, но така или иначе същото не му беше спестено. Домашен арест като мярка за неотклонение взе съда на първа инстанция, прокурорът няма такава компетентност, т.е. ако една законосъобразна процедура е абсурдна, то тя е съдебно абсурдна. Както публично беше оповестено, делото ще бъде изпратено в Пловдив, след като приключи процедурата по мярката за неотклонение, т.е. и тук абсурд няма, ако и да се твърди такъв. Противоречията в доказателствата са перманентно явление при преобладаващия брой наказателни производства, а не изключение, т.е. и тук няма абсурд, а и прокурорът е призван да анализира доказателствата по делото, а не да ги фабрикува, така щото същите да импонират на журналистическия усет за ред и порядък. Като цяло, неподредена мисловно статия и празна откъм съдържателност теза.
Firmin
11 Сеп 2017 21:14
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Proculus, абсурдно е да си адвокат на ... прокуратурата. Ей това е абсурдно. Правото в тази държава не е изкуство на доброто и справедливото. Затова и се отказах от него, но това е друга тема. А да ни цитираш закона в конкретния случай, впечатлявайки ни с правна ерудиция и, навярно, професионализъм, е просто ... нелепо. Айде няма нужда.
67
11 Сеп 2017 21:25
Мнения: 7,197
От: Benin
А да ни цитираш закона в конкретния случай, впечатлявайки ни с правна ерудиция и, навярно, професионализъм, е просто ... нелепо. Айде няма нужда.

А ако няма закон и той не се прилага, какъв е смисълът от обсъждането?
FataMorgana
11 Сеп 2017 21:27
Мнения: 337
От: Bulgaria
Firmin
11 Сеп 2017 21:14


Не мисля, че сте прав. При това, въобще. Има крещяща необходимост от някой, който да поставя в обектива очевадната, за професионалист, "журналистическа" тенденциозност и явната некомпетентност на тези, на които плащат, за да манипулират общественото мнение. Разбира се, ако предпочитате да Ви манипулират - това е друга бира
FuFighter
11 Сеп 2017 21:34
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Proculus, искрено се надявах някъде из прокуратурата да има свестни и съвестни обвинители... В случаят, който ме засегна лично, прокурора заяви пред мен и адвоката ми, след като за втори път изготви нескопосан обвинителен акт, че: "... Знам, че е изсмукан от пръстите, но отгоре ме натискат да внеса ОА". Е, после въпросният прокурор си получи пържолката - издигнаха го по стълбицата, делото се провали с гръм и трясък до толкова, ч нямаше втора инстанция, а по ЗОДОВ отвях прокуратурата.. За съжаление плащането дойде от общия джоб, а не от джоба на пържолкаджията.
Ето това е проблема ни... Независима на думи прокуратура, сервилна на хора с власт и пари. Много ми допадат филмите, в които прокурорът се запознава с материалите и казва, че от това няма да излезе обвинителна присъда, след което се отказва. Да, ама у нас не е важно да има обвинителна присъда, а да се точи дело и да се омаскари някой. Щот всички знаем какво е да си обвиняем.
И да - що се отнася до споделянето публично на информация по делото и досъдебното производство - аз и адвоката ми не можехме да изнесем нищо, но прокуратурата се скъса да излага недоказаната си теза пред медиите. Ето това е абсурд! Щото нали уж имало равнопоставеност...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: FuFighter
Кайзер Созе
11 Сеп 2017 21:38
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
нишката е че действията са нелогично закъснели, а прокурори се изявяват като адвокати на дерибея, който им е отлично познат.
widenow
11 Сеп 2017 21:45
Мнения: 1,156
От: Bulgaria
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: widenow
Proculus
11 Сеп 2017 21:46
Мнения: 1,304
От: Bulgaria
Кайзер Созе
11 Сеп 2017 21:38
Кои са тия прокурори, Кайзер? В конкретния случай с убийството на собственика на заведение не виждам такива.
Proculus
11 Сеп 2017 21:51
Мнения: 1,304
От: Bulgaria
Firmin, ти си сред форумните колеги, които чета с удоволствие и уважавам, но не си Целз. Не знам дали си изоставил правото, но аз не съм. Поддържам си мнението, че статията е изключително манипулативна и не е добре написана - наброски и нелогични изводи. Пълно безумие.
Файтър, не коментираме твоя личен "случай", който е частен. Явно не си Тончо Михайлов, както те заподозряха преди време във форума, защото по неговия случай никой от прокуратурата не е удрял тъпана.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Proculus
Кайзер Созе
11 Сеп 2017 21:58
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
попита за сюжета, резюмирах ти фактическата обстановка. а за адвокатстващите прокурори-преразказващият неясни внушения на шест годишен дето уж са защитени за да оправдае нефелната линия на обвинението.
помислих че си чел по диагонал, а не че защитаваш честа на пагона с отчаян плонж. да изчакаме делото ,а?
Кайзер Созе
11 Сеп 2017 21:58
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
попита за сюжета, резюмирах ти фактическата обстановка. а за адвокатстващите прокурори-преразказващият неясни внушения на шест годишен дето уж са защитени за да оправдае нефелната линия на обвинението.
помислих че си чел по диагонал, а не че защитаваш честа на пагона с отчаян плонж. да изчакаме делото ,а?
ruff
11 Сеп 2017 22:00
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
Proculus,

нишката се къса там, кога убедено се твърди, при условие че са пуцали цяло село и две съседни околии, и при условие, че приемем и детето да е пуцнало, да се приеме фаталния изстрел да е точно този, произведен от детето! що точно той БЕ? ми детето може е стреляло с газов патрон и с друг пистолет?

що точно този изстрел бе?

еййй!!! на децата посягат! и пак робска пасмина! не е забравен кръвния данък, а?
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: ruff
Firmin
11 Сеп 2017 22:03
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Освен това установява, че срещу Влайков има шест досъдебни производства - четири за кражби, две за побоища и за нанасяне на телесни повреди. Всички те са били прекратени без обвинения.
Потърпевши и техни близки се надпреварват да разказват по телевизиите за побоища, наръгани хора, нарязани лица, счупени крака. Част от тях са били обект на разследване на прокуратурата, но са били прекратявани, след като са се водили срещу неизвестен извършител.


Това е важното в тази статия. И то не е предмет на манипулация. Това са фактите. 2008-2012-2017. Скоро ще станат десет години. Не е нужно да съм Целз, за да съм наясно, че доброто и справедливото са някъде далеч.
Proculus
11 Сеп 2017 22:05
Мнения: 1,304
От: Bulgaria
Кайзер Созе
11 Сеп 2017 21:58
Това е прокурорът от мярката, т.е. той коментира от делото. Както и да е, ще поживеем и ще видим.
Firmin
11 Сеп 2017 22:07
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Има крещяща необходимост от някой, който да поставя в обектива очевадната, за професионалист, "журналистическа" тенденциозност и явната некомпетентност на тези, на които плащат, за да манипулират общественото мнение. Разбира се, ако предпочитате да Ви манипулират - това е друга бира


Я дай, дай! Разтълкувай ми. Че ми стана интересно как ме ... манипулират. Винаги ми е интересно.
ПлесNick
11 Сеп 2017 22:09
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Покойният доцент ТАКОВ (R.I.P.) излезе месеци преди да напусне този свят, предложи да има и ЧАСТНИ прокурори, наред с ДЪРЖАВНИТЕ! Какво ще кажете, Proculus, близките на убития да имат възможността да наемат прокурор-частник, който да направи на пух и прах тъпите изводи, които прави държавния обвинител ?!?
Proculus
11 Сеп 2017 22:10
Мнения: 1,304
От: Bulgaria

Firmin
11 Сеп 2017 22:03
От посоченото от теб /не коментирам приказките в стил ЕЖК на имащите отношение към посочените случаи хора/, следва, че Влайков преди този инцидент е неосъждан. Ако някой от "потърпевшите" е бил недоволен от крайното становище на прокуратурата по съответните дела, има си законов ред при прекратяване на наказателното производство - обжалване на крайния прокурорски акт пред съда, а ако се изпусне срока /7 дневен/, обжалване пред горестоящата прокуратура. Любопитно е колко от пострадалите са жалили и какво се е случило.
FataMorgana
11 Сеп 2017 22:12
Мнения: 337
От: Bulgaria
Разтълкувай ми. Че ми стана интересно как ме ... манипулират. Винаги ми е интересно


Щом има необходимост от тълкуване, очевидно лесно, макар да не съм с такива впечатления за Вас.
ruff
11 Сеп 2017 22:13
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
да, всеки изстрел с БОЕН патрон от конкретното оръжие /не е ясно в кръчмата с колко оръжия е стреляно и с колко вида боеприпаси/ може да е фаталния /категорично може се докаже само първия изстрелян боен/. но кое доказва:

1. че детето е стреляло.

2. стреляло е точно с ГЛОК а не с някое от другите оръжия в кръчмата.

3. ако е произвело изстрел с боен патрон, че точно този изстрел е фаталния, ако има по-вече от един изстреляни бойни патрона. не следва ли да се провери кои са стреляли, в каква последователност и от каква позиция?

за да не се къса нишката...

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: ruff
Добави мнение   Мнения:75 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »