Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
20 общински болници са пред фалит
Добави мнение   Мнения:13 1
Sinco
29 Окт 2017 09:33
Мнения: 1,801
От: Bulgaria
А здравни осигуровки се събират и от безработните и от завършилите и незапочнали работа студенти, които очевидно трябва да имат "нетрудови доходи" за да изпълнят задължението си. Е, има ли такава държава?
Kalichin
29 Окт 2017 09:41
Мнения: 2,020
От: Czech Republic
Невидимата ръка на пазара -регулатор пак е помогнал за хала на тия болници .
Болници- търговски дружества.....
bombastic
29 Окт 2017 09:48
Мнения: 780
От: Burundi
Някои хора искаха доказателства, че всеки ден не ги получават

Не са болниците само пред фалит, здравна каса е фалирала, просто още се опитват да задържат обявяването му
mitkomm
29 Окт 2017 09:52
Мнения: 347
От: Bulgaria
В България работят поне 200000 пенсионери на които се отдържа всичко, къде отиват техните пари.Никой не пише колко пенсионери са си отишли от този свят за година, а само се пише колко са излезли в пенсия.В тоталитарката имаше ред, сигурност и работа, тия демократи ни разсипаха живота, от където и да го погледнеш.
ssstto
29 Окт 2017 10:00
Мнения: 7,671
От: Bulgaria
Каква поредна победа на пазара, драги беснодесни. Общински болници фалират, частни се откриват, но това няма никаква връзка, никаква далавера. Пиши го РИформа и чакай шарлатаните соросоиди по иконо-мистика да ти обяснят колко по-добре е да няма общински болници.
банда
29 Окт 2017 10:10
Мнения: 7,015
От: Bulgaria
Докато не премахнат обществените поръчки, и не престанат да гледат на болниците като на търговски дружества, все ще са във фалит. Ако ще сега да им опростят всички дългове, след пет години пак ще е същото.
Но здравната реформа си е част от стратегията за ликвидация на местното население, тъй че няма да се случи.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: банда
фокусник
29 Окт 2017 10:22
Мнения: 1,205
От: Bulgaria
Стига бе! Кави са тези хленчения. Болници фалирали.
Известно е, че за НАТО, ЕС и съответно за България приоритет са евроатлантическите ценности.
Това, че здравето и оцеляването на обикновените хора не са сред тях, е проблем на самите хора.
Bentonit
29 Окт 2017 10:38
Мнения: 851
От: Antigua and Barbuda
До тези фалирали общински болници, няма да изникнат частни не се притеснявайте. Това са предимно общини, където няма население и липсва обучен персонал. Частника няма да инвестира и лев, щото ще е на загуба. Там е проблема, че при ликвидирането на тия 20, доста хора ще бъдат оставени на вуду-магии и шаманизъм.
Гарван
29 Окт 2017 11:32
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Изроди! Как допуснахме да превърнат една социална функция като здравеопазването в търговска? С образованието е същото. Уж сега сме много по-добре, а хората бягат и се закриват болници, училища и цели родове военни сили...
Превърнаха ни в жалка бананова република при това с вносни банани...
Gitcho
29 Окт 2017 11:38
Мнения: 1,057
От: Bulgaria
...днес икономическата стабилност в страната е на лице, страната ни бележи стабилен икономически ръст, чуждестранните инвеститори откриват нови предприятия в България, доходите се увеличават постепенно, градовете и селата се преобразяват, инфраструктурните обекти вървят в срокове, България е надежден партньор в ЕС и НАТО и българският глас се чува от всички...

Алоу, редакцията! Вие не четете ли собствените си неща, които пишете? По-горе изведеното е цитат от изявлението на богоизбраната (вече) партия ГЕРБ, благодарение на която сме цъфнали и вързали! Какви са сега тези черни окраски за състоянието на някои общински болници. Я вземете розовия карандаш и оцветете таз картинка в розово. Бива ли така! Днес ще излезне (след заседанието МУ) поредната порция добри новини за България. Не вгорчавайте сутрешното ни кафе. Току виж и срещу Вас излезнат с някоя декларация, че заблуждавате обществото с манипулативни новини. Изобщо в България всичко е на "шест" (по петобалната система!). Ако не вярвате на мен, почакайте да чуете след заседанието на ГЕРБ днес, какво ще Ви кажат Цв.Цв и Б.Б, а пък утре в сутрешните блокове от останалите придвирни, ще бъдем облъчени както подобава. Кашпировски ряпа да яде!
HBK
29 Окт 2017 13:29
Мнения: 2,896
От: United States
Здравеопазването никога не е било приоритет на Номенклатурата, нито сега , нито преди сакралната дата – 1989. Ако беше така щяхме да имаме дворец на Здравето, а не на Културата.

След 1989 година Здравеопазването не само че не беше дофинансирвано, но то беше регуларно окрадено. Спомнете си Дянковата далавера със парите на здравната каса.
Всички парламенти, правителства, партии и правоохранителни органи не само са длъжници на Българина по отношение на НЕГОВОТО ЗДРАВЕ (физически и психическо), но са и преки съучастници в престъпленията на НОМЕНКЛАТУРАТА срещу Народното здраве.
Всички Министри на Здравеопазването са изпълнители (съзнателно или несъзнателно) на престъпните намерения на бившата и настояща Номенклатура.

1. Който замисли и реализира идеята болниците да бъдат обявени за търговски дружества е ПРЕСТЪПНИК.
2. Който (министър) измисли и наложи „клиничните пътеки“ е оръдие на престъпниците. Той върза ръцете на клиничните лекари и обезсмисли принципите на добрата клинична практика.
3. Който/които замисли/ха, създаде и овладя НЗОК като монополен разпределите на парите за здраве е безскрупулен, душевно извратен и партийно зависим бандит, имащ една единствена цел – да фалира държавните болници и да насочи паричните потоци към частните такива. Безсмислено е да се споменава, че „частните такива“ се владеят от креатури на Номенклатурата със парични потоци идещи от офшорни финансови институции, грижливо прикривани от поръчковата прокуратура. Висша тайна на настоящата НОМЕНКЛАТУРА е партийно-генетичния произход на „ръководните кадри“. Те нямат родители (неизвестни), нямат идеология и разбира се нямат ... банкови сметки. Хората котка и куче не вземат без да погледнат потеклото, а ние си избрахме всички (почти) родни и международни (Брюкселски) "представители" без да знаем нищо за калъпа. А той е един. Неименно един.

Мафията в България е една-единствена – „Номенлатурата на БКП/БСП/ДС“. Друга няма. Не беше допусната. Спасението е едно, друго няма:

„ЛУСТРАЦИЯ, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ (НА ВЕЧЕ „приватизираното“ И ЕВРОПЕИЗАЦИЯ“
mick
29 Окт 2017 13:30
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Не може да бъде - имаме огромен БВП. Не е вярно и че улиците са разбити и кръпка върху кръпка.. че не им е правен основен ремонт 30 години. Не е вярно - демокрацията сме все пак..
EGATI
29 Окт 2017 20:12
Мнения: 3,811
От: Switzerland
защо държавата не забрани частната лекарска практика?
защо плаща на частни болници?
защо разходите с а за държавата печалбите з а частници?
Добави мнение   Мнения:13 1