Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Властта призна, че антикорупционният закон води до употреба на СРС-та за щяло и нещяло
Добави мнение   Мнения:10 1
Firmin
07 Дек 2017 20:34
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Жегата зад ъгъла, а? То на тях по 20 000 са им часовниковата само ...
BG_BG
07 Дек 2017 21:18
Мнения: 1,753
От: Afghanistan
За останалите граждани употребата на специални разузнавателни средства (СРС) става възможна чрез гражданския процес за конфискация на имущество. Той ще започва при съмнение, че има разминаване на доходи и имущество в размер на 20 000 лв.


Това не е за политиците.Тоя антикорупционнен закон ще гони гражданите,а не политиците.
Гарантирано от ГЕРБ.
aldycrown
07 Дек 2017 21:46
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Властта призна, че антикорупционният закон води до употреба на СРС-та за щяло и нещяло

Ами ето го виновникът - антикорупционният закон. Той, той, неговото маме, им е поцапал гащите отвътре. Те са безсилни да направят нещо. "Само ще се избришат и ще продължат да атакуват" - както съветва Швейк.
АВАКУМ
07 Дек 2017 21:49
Мнения: 12,358
От: Bulgaria
Защо ли нито една власт не може без доносници ? ДС ще ни се види детска градина . А, тези доносници от добрите ли ще бъдат?
JollyRoger
07 Дек 2017 21:50
Мнения: 12,108
От: Belize
Сигналистите ще забъркат поредния правен бъркоч и после ще има пак оле-мале!
Agasi
07 Дек 2017 22:45
Мнения: 907
От: Iran, Islamic Republic of
Властта призна, че антикорупционният закон води до употреба на СРС-та за щяло и нещяло

Управляващите признаха, че новият антикорупционен закон може да доведе до поголовно подслушване, без дори да е нужно да има данни за престъпление, съобщи "Медияпул". Ако мишената на следенето е политик или магистрат, достатъчно е наличие на "завистлив съсед" и сигнал, че някой е видян с прекалено скъпа кола или часовник. Това ще е възможно и при разминаване на доходи и имущество в размер на 20 000 лв. В момента законовото изискване за стартиране на проверка на имуществото е поне да има повдигнато обвинение за извършено престъпление. Покрай това употребата на специални разузнавателни средства (СРС) също става възможна и срещу редовите граждани чрез гражданския процес за конфискация на имущество.

Всички текстове от новия антикорупционен закон, които позволяват вакханалията с подслувашнето, бяха приети на второ четене от правната комисия в Народното събрание с гласовете на ГЕРБ и "Обединените патриоти".

Айде, айде!!! Политиците, т.е. депутатите, министрите и зам. министрите в Министерският съвет и партийните шефчета не са толкова много, че да стане "вакханалия"! Пък и като си станал политик, тоест публична личност, значи си съгласен личното ти пространство да е под светлината на прожекторите. Щом ще се въртиш около обществената каца с мед, обществото има право да ти вижда непрекъснато ръцете и да проверява дали няма медец по пръстчетата...
vkamen
08 Дек 2017 02:04
Мнения: 450
От: Bulgaria
Вие само се излагате, това да подслушваш някои си е, как се нарича по нашемо ( клюкар ). И то на най-високо равнище.
paragraph39
08 Дек 2017 03:23
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
АВАКУМ,
/:/
Защо ли нито една власт не може без доносници ? ДС ще ни се види детска градина . А, тези доносници от добрите ли ще бъдат?

......................................................................................
НЕ са "доносници", а УВЕДОМИТЕЛИ!
При това, по законово ЗАДЪЛЖЕНИЕ!
Справка:
НАКАЗАТЕЛНО ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕК
...

Задължение на гражданите и длъжностните лица за уведомяване


Чл. 205. (1) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган.

(2) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението.

(3) В случаите на ал. 1 и 2 органът на досъдебното производство незабавно осъществява правомощията си за образуване на наказателното производство.


paragraph39
08 Дек 2017 03:50
Мнения: 80,095
От: Bulgaria

ЗАКОН ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА
...
Чл. 2. (1) Специални разузнавателни средства по смисъла на този закон са техническите средства и оперативните способи за тяхното прилагане, които се използват за изготвяне на веществени доказателствени средства - кинозаписи, видеозаписи, звукозаписи, фотоснимки и белязани предмети.

(2) Технически средства са електронни и механични съоръжения, както и вещества, които служат за документиране на дейността на контролирани лица и обекти.

(3) Оперативни способи са наблюдението, подслушването, проследяването, проникването, белязването и проверката на кореспонденцията и компютризираната информация, контролираната доставка, доверителната сделка и разследването чрез служител под прикритие, които се прилагат при използването на техническите средства по ал. 2.
paragraph39
08 Дек 2017 04:20
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ПРОБЛЕМЪТ не е, че е имало, има и ще има Уведомители/"доносници"/, а, че НЕ им се търси всякога и НЕизбежно наказателна отговорност за НАБЕДЯВАНЕ/чл. 286 НК/ или КЛЕВЕТА/чл. 147/, когато органът установи данни за това!!!
Т.е., проблемът е в допускането на НЕнаказуемост/НЕпреследване/ при злоупотреба с правото и задължението на Гражданите за Уведомяване/"донасяне"/!!! ТЧК
Защото, ясно е, че ако потенциалният Уведомител-Набедител/или Клеветник/ знае и е 100% сигурен, че 100% ще бъде наказан, ако злоупотреби с правото и задължението да уведомява, той, пред угрозата да бъде наказан, НЯМА да злоупотреби с това негово право и задължение! КАЗАХ!
Апропо, горното с пълна сила трябва да важи и за Органите на властта- и те трябва НЕизбежно и 100% да носят отговорност при злоупотреба с правата и задълженията им/вкл. за НЕизпълнение на задълженията- бездействие /!
Добави мнение   Мнения:10 1