Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Изгубени във властта
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
генек
14 Дек 2017 19:46
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Таман тия дни въртят ОТНОВО филмите за разни мумии...
Forza NATO
14 Дек 2017 20:12
Мнения: 11,582
От: Bulgaria

Закъсняло пълнолуние...

Интересни за времето си технически подробности, които към днешна дата, през 2017 г., вече нямат абсолютно никакво значение.
Gringo
14 Дек 2017 20:31
Мнения: 533
От: Bulgaria
.
Такива разкази са безценни.
.
Рики Еповери
14 Дек 2017 20:31
Мнения: 5,553
От: United States
...неуморния трибун трабант на БСП Анжел (фолкс) Вагенщайн
mick
14 Дек 2017 20:38
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Никакви танкове не е имало. Имало е видно демократи готови да излъжат.. но да се уредят във властта и с добри грантове.


После с чудим защо държавата ни 28 години по-късно,късно дължа дъна след дъно..


Продадоха каквото могат...
Billion
14 Дек 2017 21:19
Мнения: 229
От: Bulgaria
Е, и кой е този "приятел" на Андрей Луканов от митингите? Че не помня нещо, а разкази с недомлъвки не са приятни.

Истината е, че Петър Младенов щяха да го свалят, дори за не беше помислял за танкове. В краен случай, както свалиха (убиха) Алиенде. Благодарение на танковете може би остана жив.
Gringo
14 Дек 2017 22:26
Мнения: 533
От: Bulgaria
.
Billion
14 Декември 2017 21:19
Е, и кой е този "приятел" на Андрей Луканов от митингите? Че не помня нещо, а разкази с недомлъвки не са приятни.
.
Недомлъвките наистина не са на място. И след като е написано :
.
"...В студиото на БСП имаше един, който от младини беше овладял тънкостите на пропагандата и ораторското изкуство, бяхме го слушали по съвети в киноцентъра, на конгреси на Съюза на филмовите дейци, по събрания....",
.
би следвало да се подскаже на читателя, че този ЕДИН е може би единственият жив наш съвременник, който е чувал в съдебна зала произнасянето на присъда, с която се осъжда на смърт по Закона за защита на държавата.
.
Откровение Варухово
14 Дек 2017 22:29
Мнения: 736
От: Bulgaria
Как по детски невинни бяха онези години, а?
В идеологически план нещата черно бели. Врагът ясно отличим. Мечтата за 'живот като на запад' още чиста като момина сълза. Йожени млад бунтар с 'престижна професия'.
А сега...
Неловко някак е да сравняваме тогава със сега.
Йожени (вече не толко млад) си продаде ... абе продаде се. Живота на запад си остана на запад. В България пък живот не остана.
Неловко, даа..
Ееех, защо не дойдоха тогава танковете...
Втора смяна
14 Дек 2017 22:38
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Откровение Варухово14 Декември 2017 22:29


ние си имаме "най-добре танковете да дойдат", докато при китайците танковете наистина дойдоха на Тянанмън...резултата го виждаме всички - България е една територия върху която вегитира една изчезваща нация, докато кинезите станаха № 1 във всичко.
премиер
14 Дек 2017 22:56
Мнения: 402
От: Bulgaria
Лъжата е гръмогласна, самонадеяна и безпардонна...

- единствените верни думи в текста, на които съответства е. михайлов и неговата примитивна фалшификация за танковете. За нея май много хора в сдс са знаели и до последно не са искали да бъде публикувана.
whoever
14 Дек 2017 22:58
Мнения: 3,235
От: Bulgaria
Дет'са вика, "аз и Евгений почнахме истинския преход".
Мерси, госпожа, за Вашето инфарктно себераздаване.
Поклон - на Вас, и на редакцията за дадената Ви трибуна.
Begemot
15 Дек 2017 00:06
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Откровение Варухово14 Декември 2017 22:29

Уви, така е. Невинноста и наивността са първите жертви. Допускам, че е имало много хора, които искрено са вярвали, че трябва правилно да скачат, митингуват и бутат напред колелото на историята и промяната. В интерес на истината, социализмът у нас се оказа видело с отразена светлина, всъщност си беше пар екселанс крипто-феодализъм. Почти всички нормални хора, аз ( надявам се) в това число, бяхме убедени, че повече не може така и трябва радикална (колко радикална?) промяна. Радикалната промяна дойде, минаха - неминаха 20-30 години - и сме отново в абсолютно същата ситуация. Крипто феодализъм, нискочели неграмотни управници, колониална азависимост. Нещо да бъркам?
А - единствената разлика - Терминал2. До изчерпване на нацията.
Neopol
15 Дек 2017 00:44
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Такива спомени са важни за историята. Не просто защото хвърлят светлина върху детайлите й, а защото показват и начина на мислене на категория хора, която и днес си е на същото наивистично ниво. Да се сетим само за "Гражданския съвет" на т.н. "Реформаторски блок".

Значи нямало да ги излъчват, но е била достатъчна една провокация за да го направят. Колко са били лесно манипулируеми. Даже не са се усетили, че обслужват разкарването на Петър Младенов, който нещо се е пречкал в замислите на Лилов и Луканов за прехода.

Много впечатляващо е как ръководството на политическа сила (в случая СДС) няма влияние върху предизборната телевизионна пропаганда на политическата си сила, а то е оставено изцяло в ръцете на някакви хора. Не напразно СДС първо се провали, а след това и изчезна.
Neopol
15 Дек 2017 00:52
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Ееех, защо не дойдоха тогава танковете...

И ако бяха дошли какво ? Щяхме днес да сме като Китай ? Нищо подобно ! България престава да е независима държава на 5 септември 1944 г.. Превърната е в колония. Първо съветска, докато през декември 1989 г., край Малта, СССР не я продава в пакет с останалата Източна Европа, на САЩ, срещу няколко милиарда долара арабски заем.

За България е бил приготвен косовски сценарии. Ако бяха дошли танковете, то щеше да се мине през него, но резултатът да е пак днешния. Вероятно с малко намалена държавна територия.
JollyRoger
15 Дек 2017 02:32
Мнения: 12,108
От: Belize
През 1989 Косово бе все още невъзможно и едва ли дори и помисляно. Промените в Източна Европа бвха толкова бързи и мащабни, че дори сахибите не бяха наясно какво "се случва".
Г-жа Малинка явно недолибва Анжел Вагенщайн, но той е един от малкото живи, имащ право да говори за фашизма, тъй като е изпитал прелестите му на собствения си гръб, а без малко и с врата си от клупа на бесилката.
Ако г-жа Малинка си спомня, същият беше и в русенския комитет, както и съпругата на Станко, който "трябвало да дойде". Помните ли?
Та какво излезе от г-на Кошлукова, г-жа? Следването му в Санта Барбара, както и всички разноски, бяха поети от БНФ на Иван Дочев, организация нямаща нищо общо с фашизма... Да не би пък да се е повлиял от "манипулацията" вагенщайнова?
А Йожени, след долното си падение да пише доноси срещу официалния български кандидат за ООН, стигна своя "демократичен" апогей, цанейки се за дьонме на един от тогавашните кандидати на СДС - Владко Зидароя - понастоящем турско мекере.
Но пък има и "шеги" в преходния ни живот. Бойко Рашков разпитвал храбрата режисьорка за "танковата касета", а сега него Владко го пита дали е бил подслушван... Има-няма 25 години и се върнахме в изходна позиция - да се питаме къде е "демокрасито"... Или и то е като либофта....
Откровение Варухово
15 Дек 2017 03:29
Мнения: 736
От: Bulgaria
И ако бяха дошли какво ?

Неопол, явно не си схванал иронията. Нямаше как да дойдат танковете, нямаше кой да ги повика и нямаше кой да ги кара. Всичко си вървеше по план накъде от 1985 г. насетне.
Народът беше активно подготвян за прехода. От партийния елит. Може би от втория ешалон, не знам.
На повърхостта както обикновено течеше антизападна пропаганда в стил В.Червенков. Нарочно такава, че никой да не й вярва. В същото време 'партията' финансираше и пускаше филми като "Маргарит и Маргарита". Цензурата 'не се заяждаше' за популярни западни сериали като "Наследството на Гулденбургови" или "Шато Валон". Какви коли само караха там!
Народа беше оставен да замръзне от студ през студената зима на 1985 заради режим на тока 1 час има 1 час няма. Тока го спираха различно по квартали. Тичахме на отсрещаната улица да догледаме поредния Гулденбург епизод при съседите и въздишахме по Запада. При демокрацията се оказа че ток имало достатъчно.
Почнаха режими на водата в повечето областни градове. Скоро след 10 ноември се оказа че вода имало достатъчно (изключвам тука авантюрите на кмета Янчулев с яз. Искър). Радио "Свободна Европа" изведнъж спряха да го заглушават.
Гръмна Чернобил, може би случайно, не знам. Систематично ни набиваха в главите колко мръсна ни е природата, а в Швейцарията можело да пиеш от реките.
И народа повярва. Повечето.
Помня баба ми през 1990 гледаше по новините събитията в София и каза: "Много изтървахме и вие младите ако сте умни ще съжалявате". Просто, по царско време, жената е почнала да работи в тъкачна фабрика на пълен работен ден (12 часа) когато е била на 14 години. Такива истории ми е разправяла за производствени инциденти или например за пазари за домашни прислужнички, да ти настръхнат косите. Не й вярвах, разбира се.
В крайна сметка Йоженитата и Малините Петрови бяха употребени и изхвърлени. Даже и тарикати като Кошлуков се оказаха ненужни, Вече много добре го разбират, но просто не могат да си го признаят. Йожени се опитва да си вземе 30те сребърника, ама пусто не става. На турците г*за си продава, доноси в ОННто писа, ама сребро йок. Малина пък се е отнесла в сладки спомени от славните години на СДС. В това време нацията се топи и почти сигурно няма да има 14 века България.

ПП България престава да бъде независима държава през март 1941. Това за сведение.
Neopol
15 Дек 2017 04:19
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
През 1989 Косово бе все още невъзможно и едва ли дори и помисляно.

Планът за Косово е разработен от ЦРА още 80-те години, ако не и по-рано. Поне аз съм чувал да се обсъжда, и то от случайни хора в България, още 1991 г.. Войните при разпада на Югославия го изпревариха и отложиха, но все пак той бе проведен. Подобен план е имало и за България и вероятно е щял да бъде реализиран, ако нашето ДС не бе овладяло и обяздило турското малцинство, чрез свои агенти, като Доган и останалите.

Съвместната операция на КГБ и ЦРА през декември 1989 г. в Румъния, ясно показа какво щеше да стане и в България, при това като косовски вариант.
Neopol
15 Дек 2017 04:27
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Следването му в Санта Барбара, както и всички разноски, бяха поети от БНФ на Иван Дочев

Това не е вярно. Кошлуков заминава да учи в щатите със стипендия осигурена от американското посолство в София. Точно каква е - не знам, но е от американската държава. Панделиева пък замина за САЩ на разноски и приют на някаква американска протестантска църква.
Neopol
15 Дек 2017 04:32
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Нямаше как да дойдат танковете, нямаше кой да ги повика и нямаше кой да ги кара. Всичко си вървеше по план накъде от 1985 г. насетне.

Напротив. Винаги има чугунени глави, които не са в час. Срещал съм такива и в кроя на 90-те, при това тогава още действащи генерали на високи позиции. Ако Добри Джуров бе издал заповед, танкове щяха да дойдат. Да има жертви и да се мине към румънски вариант с косовско продължение.
Neopol
15 Дек 2017 04:44
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
България престава да бъде независима държава през март 1941.

Не, през септември 1944 г.. И доказателствата са много. Не изпраща войски на Източния фронт, не изпраща евреите-български поданици в Полша, но изпраща българската армия да воюва срещу Германия, при това не като отделна армия, не като България, а като подразделения от някакви хора към съветския Трети украински фронт (затова и не е призната за съвоюваща), не успява да спаси дори Трайчо Костов. И границата между едното и другото е септември 1944 г..
SvSophia
15 Дек 2017 04:51
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
След антисемитския фашизоиден пасквил на Камбуров срещу /вероятно/последния все оше жив антифашист със смъртна присъда - сега анонимно обругаване, но пък придружено с кадри...
Скептична съм относно подобни съвпадения.
Добави мнение   Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща