Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Цената на водата ще расте поне до 2021 година
Добави мнение   Мнения:3 1
tudor
19 Дек 2017 14:00
Мнения: 1,035
От: Bulgaria
Аз изчислих, че до края на живота ми ще ми се увеличават разходите и поисках увеличение на заплатата всяка година....
Що за простотии - дружествата го заложили в плановете си и следователно ще се повишава цената на водата. А дружествата не заложиха ли какви кредити да вземат за ремонтите и инвестициите и после с по-добрата техника и технология както и от намалелите течове ще спестяват и ще остава по-голяма разполагаемост в тях и ще има как да се погасяват кредитите??
9101
19 Дек 2017 16:08
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Това увеличение е, защото някой е сметнал, все още е е достигната цената на търпимост, т.е. цената при която овцете ще се разбунтуват. И щом няма да се бунтуват - защо тогава да не им се вдига цената?
Проблемът е, че по-високата цена ще отива директно за кражби. Кражби чрез строителство и кражба на вода от някои квартали и вилни зони.
Обаче на шефовете на ВиК дружествата не им пука, щом ми се разрешава вдигане на цената, значи ще има и за техните джобове.
Пари за инвестиции ли? Преди годити шефа на сливенското ВиК се изпусна да каже, че в квартал Надежда е изразходвана вода за 200 000 лева за един месец, а са отчетени 24 кубика. Не платени, само толкова са отчетени. Смятайте за какви загуби става дума. И то само в един квартал.
От една страна тези пари трябва да се покриват от редовния потребител, дето си плаща.
От друга страна за да излязат сметките на ВиК тези огромни количества се отчитат загуби по мрежата. Затова някой ВиК отчитат загуби до 60% уж по мрежата.
И трето - ако тези пари се събират - за 1 месец - 200 000 лева. За една година - 2 400 000 лева. На половина да е, на четвърт да е, защото ще започнат да икономисват вода крадците - пак има достатъчно пари да инвестиции. Говорим само за един град. А така е навсякъде.
И при тези обстоятелства какво ще спечелим ние като потребители от по-високата цена на водата? Нито по-качествена вода, нито по-добра услуга.
kаily
19 Дек 2017 17:55
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Че мен кво ме интересуват бизнес плановете на дружествата, за тях кредити няма ли? Които после да изплащат със спестената след ремонтите вода.
Докога на ключоми места ще назначават пловки?
Добави мнение   Мнения:3 1