Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Брюксел поиска да се отнеме правото на глас на Полша в ЕС
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:26 Предишна Страница 2 от 2 1 2
sim4o
21 Дек 2017 18:31
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
wreckage
21 Дек 2017 18:26 ъхъ. Унгария ще тури вето, колкото го тури на предишното плесване на Полша по китката.
И после ще им трябва микроскоп, за да гледат къф бюджет им е врътнал другарят Йотингер за следващата рамка.
Ей тогава вече - ако Йотингер им врътне бюджет - дето да не им харесва, ще го побъркат от вето ..

И аз така мисля!
wreckage
Брюксел и конкретно Йотингер - си мисли, че Източна Европа - село без кучета, ама май не е познал .. не са рекли вишеградците- не са му блокирали дейността ..

Да се оправя , Брюксел ..
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sim4o
wreckage
21 Дек 2017 18:32
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Ей тогава вече - ако Йотингер им врътне бюджет - дето да не им харесва, ще го побъркат от вето ..

няма.
sim4o
21 Дек 2017 18:39
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
wreckage
21 Дек 2017 18:32

Ей тогава вече - ако Йотингер им врътне бюджет - дето да не им харесва, ще го побъркат от вето ..


няма.
И аз мисля , че няма ..
wreckage
Йотингер може да е пълен идиот (помня Харолд Шмид, как го бъзикаше във вечерното шоу по АРД .. ) .. но едва ли ще посмее ..

П.П

Ей го идиотът Йотингер .. стана дума ..

https://www.youtube.com/watch?v=_ZzwdQzzTvQ

https://www.youtube.com/watch?v=YZ1CGWnlf1I


https://www.youtube.com/watch?v=Dl5wxOmibrA
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sim4o
HBK
21 Дек 2017 18:57
Мнения: 2,896
От: United States
ЕС все още не е дори конфедерация, а икономически, малко политически, и никак военен съюз между отделни суверенни държави


Това е факт. За съжаление. Голямо съжаление. Благодарение на този факт ЕС е нищо. Нито риба, нито рак. Затова именно се появи тенденция Европа на две (па и повече) скорости. Затова Стара Европа се отдръпна в себе си, а ВеликоБритания изобщо излезе от нея.

Идеята за СЕЩ има много противници. Основно – правителствата на националните държави. Болшинството от народите на националните държави безсъмнено искат да приличат на Западноевропейските си съграждани, по стандарт, по качество на живот и дори по морални ценности. Но техните правителства категорично отказаха да се синхронизират (хармонизират) по такива показатели като правосъдна система и дори прием на имигранти. Разбира се те (правителствата) предпочитаха да дават по възможност най-малко и да вземат по възможност най-много. Кохезионната политика бе единствената цел заслужаваща да бъде защитавана.
С една дума, както Западните, така и източните проблеми дойдоха по една и съща причина – страх от синхронизация. И загуба на пари – Британия защото даваше прекалено много, (по 1 милиард евро на месец), източните членки – защото се страхуваха да не загубят това, което получаваха. Невъзможно е да се угоди. Противоречията остават.

И все пак изход има:

Победа на Еврокомисията в това безпрецедентно и нагло предизвикателство към суверенитета на държавите, ако успее, то ще промени коренно ЕС.

И това е факт. И тази победа е единствен изход от безизходицата пред ЕС. Победа – на всяка цена, със всички средства и със всички сили. За което е нужна армия. Европейска армия. Което и става. По-бавничко отколкото ни се иска на някои от нас и по-бързо отколкото се иска на други от нас. Но процесът е започнал. И той минава през разпад на националните държави.

Либерализацията трябва да отстъпи на Демокрацията. Това не може да стане с бюрокрация, нито с дипломация. Може да звучи парадоксално, но най-демократичните страни са възникнали след употреба на сила, някъде дори на Граждански войни. Мирът (и разбирателството) се крепят на щикове. Армията е гарант на демокрацията. И на стабилността. Да, армията е крепител и на Тиранията. И това е факт. Но, кой е казал, че Демокрацията не е вид Тирания. Разликата между двете е само в моралната еволюция на тираните. И в техните морални ценности.
Potormo
21 Дек 2017 19:42
Мнения: 153
От: Bulgaria
Както и другаде в Източна Европа в Полша съдиите и прокурорите бяха до един комунисти, които все още пречат и играят мръсни игри. Поляците се опитват да се отърват от тяхната мафия. Тъпият Европейски съюз ги подкрепя, както подкрепяше и Ердоган срещу военните, и Мюсюлманските братя срещу президента в Египет. Тази самозабравила се ляволиберална пасмина копае собствения си гроб.
Добави мнение   Мнения:26 Предишна Страница 2 от 2 1 2