Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Тежки пропуски белязаха разследването на най-масовото убийство в България
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
козуначената_кифла
04 Яну 2018 19:54
Мнения: 2,624
От: Antarctica
Председателство, патриоти, еколози, кабинки, квартално убийство за излизане от ситуацията. Отново грешка......
fozy4
06 Яну 2018 14:51
Мнения: 1
От: Bulgaria
През 2000 г.: законови промени - дознанието от следствието премина в МВР. Тогава набързо бяха назначени допълнително дознатели, без опит и стаж. От тогава, с всяка една промяна в НПК, бяха отнемани постепенно правомощия и текстове, по които най-компетентен орган и обезпечен с кадри беше следствието. През 2005 г.: преди поредните реформи в съдебната система - масово преместване (напускане) на магистрати от следсвието към съд, прокуратура, адвокатура. И след дванадесет години, в края на 2017 г. - следствието не било натоварено, не работело, можели сме да му възлагаме дела, но не сме. Но пък да знаете - следователите взимали големи заплати! Браво господа и госпожи политици, синоптици и управляващи! Някога, някъде, някой заровил едно куче.
inventus
06 Яну 2018 19:30
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Фирмин! ОС 23 Дротик е сравнително нов пистолет и е труден за намиране на нелегален пазар.Независимо че е малокалибрен/5.45 х18 / той не е спортен нито флоберков пистолет.Гилзите му значително се различават от флоберковите а именно: със централен възпламенител са и са бутилкообразни.Не може да бъдат сбъркани.По вероятно е оръжието на престъплението да е някой Марголин закупен от стрелковите клубове на бившето ДОСО и в последствие откраднат и препродаден на черният пазар.Пълнителят му събира десет патрона /отбелязвам това защото Неделчо със най многото прострелвания има точно десет/ и е доста точно оръжие.Наред с това поради факта че стреля със необлечени куршуми идентификацията на намерените проектили по следите от нарезите е много много трудна особено при много износена цев на която и без друго фабричните нарези са плитки.Но идентификацията на намерени гилзи е възможна и е твърде вероятно по някоя от тях де се намери читав отпечатък тъй като несъмнено на стрелеца се е налагало да презарежда пълнител.Флоберковите оръжия почти не опушват гилзите и това спомага за намиране на отпечатъци по тях.
Baskerville
06 Яну 2018 19:57
Мнения: 2,057
От: Spain
По вероятно е оръжието на престъплението да е някой Марголин закупен от стрелковите клубове на бившето ДОСО и в последствие откраднат и препродаден на черният пазар
В стрелковите клубове се срещаха и удивително напомнящи на АК-47 автомати за патрони 22LR (точно като за "Марголин","Брно","Аншутц" и други тренировъчни спортни малокалибрени оръжия).
ПП.Този автомат за който писах по-горе е преправен заводски АК с вкладна цев и автоматика със свободен затвор.Радост за децата.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Baskerville
Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3