Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Банско поднови искането си за застрояване на 8 местности в Пирин
Добави мнение   Мнения:11 1
lubomir.gavrilov
03 Яну 2018 20:59
Мнения: 760
От: France
Къде дремат платените симпатизанти на новия лифт в Банско? Не чувам никакви изказвания. Несериозно ...
wreckage
03 Яну 2018 21:06
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Той не изясни например защо държавата не е изискала от "Юлен" да модернизира и разшири капацитета на действащия лифт в Банско, вместо директно да разрешава изграждането на втори. "Не знам дали това е технически възможно и дали концесионерът може да го направи.

това е проблем на концесионера. Ако не може, друг концесионер може и да може.

Въпросът е и кой точно да го изиска", измъкна се Димов.

Ти.
wreckage
03 Яну 2018 21:07
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Включи се и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев и лидер на младежката организация на ГЕРБ, който поздрави МОСВ "за активните позиции и категорична готовност да достигнат до целесъобразно решение".

wtf
spanopolski
03 Яну 2018 23:43
Мнения: 552
От: Bulgaria
готовност да достигнат до целесъобразно решение".

Човеко си го е казАл - трябва да стигнат до правилното (за тях) решение.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: spanopolski
mick
04 Яну 2018 07:24
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Ууу колко много 1330 декара. Някой да сметне площта под лифта плс - еди колко си километра * 30/да речем/ метра = на колко декара е равно..
Пикачу
04 Яну 2018 08:46
Мнения: 8,152
От: South Africa
Тия , дето подскачат по жълтите павета да вземат и да пожертват част от собствения си интерес, вместо да дават акъл на съгражданите си от провинцията.
Че както е тръгнало, след Северозапада, може да се отделят и други автономии...
Кире
04 Яну 2018 09:09
Мнения: 4,947
От: Bulgaria
Всъщност това е основната новина: Северозапада иска отцепване от България и присъединяване към Румъния. Държавата се разпада буквално. И ако чуете какво говори човека от северозапада - защо да плащаме за Банско?

Идеята за социална солидарност, която е и основа на държава, съвсем е изчезнала.
onzi
04 Яну 2018 09:37
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Идеята за социална солидарност, която е и основа на държава, съвсем е изчезнала.
идеята за каквато и да е солидарност няма почва при сегашните ценности, поставящи егоизма на първо място.

как "бъди себе си", "живей тук и сега" и прочие тъпизми се връзват с идеята за саможертва например, за да спасиш други двама или трима?
GabroWitz
04 Яну 2018 19:39
Мнения: 859
От: Gabon
как "бъди себе си", "живей тук и сега" и прочие тъпизми се връзват с идеята за саможертва например, за да спасиш други двама или трима?

Жестоко си прав!
GabroWitz
04 Яну 2018 19:46
Мнения: 859
От: Gabon
Впрочем след години,като изсекат де що могат в Пирин и някой кАлен порой залее Банско,същите тия тъпанари ще искат солидарност под форма на СМС-и пари от бюджета.
dr.lev
09 Яну 2018 20:07
Мнения: 831
От: Turkey
Сценарият е различен, но резултатът е един и е съвсем ясен. Навремето Черноморието беше доста добре запазено, курортните комплекси бяха обгърнати в зеленина, хотелската база беше стара, но вместо планирано и контролирано развитие, сега природата е притисната отвсякъде от пълзящата бетонна джунгла. В Пампорово имаше много хубави поляни покрай ски пистите, сега вече лека полека хотелите завзеха полянките и още няколко години, хората ще карат ски по улиците на новопостроения зимен град, а през лятото улиците ще си бъдат пусти. Резултатът в Банско няма да бъде по-различен. Първо фирмата която е създала монопол и е с неизвестни собственици си разширява територията на действие завземайки защитените зони, после депутати /по-уместно е да ги наречем лобисти или процентаджии, понеже за услугите си получават полагаемото/ " узаконяват" незаконния грабеж и чрез закон утвръждават възможностите за по-нататъшно опустошение на природата. На шепа хора от Банско им е приятно, понеже за тях планината и гората не са нищо друго освен източник на пари, на природозащитниците им е тъжно, понеже те искат природата и екологичното равновесие в Пирин да бъде запазени, а на повечето хора изобщо не им пука, какво като ще строят в Пирин, та нали навсякъде в страната градчета и села се рушат и природата ги завзема? Нищо чудно и Банско след време да се превърне в зимния "Слънчев бряг" Все пак на Земята живеят милиони потенциални туристи, за такива курорти клиенти винаги ще има. Какво ще бъде нивото им, времето ще покаже. И аз за пръв път тази зима ще прекарам няколко дни в Банско и се надявам да пожелая да отида отново, а не да го избягвам като Слънчев бряг.
Добави мнение   Мнения:11 1