Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
До 13 май работим само за държавата, после за себе си
Добави мнение   Мнения:4 1
Neopol
03 Яну 2018 22:55
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
До 13 май работим само за държавата, после за себе си

И кои "сме" това "ние" ? Тези дето вземаме над или под осигурителния минимум ? Щото фактическият данък е регресивен. Тези, които прекарваме личното си потребление, като покупки и разходи на фирмата си и не плащаме ДДС, или тези на които винаги ни го начисляват, дори и да не го внасят ? Трезвениците или пушачите, които не плащат или плащат един от най-големите акцизи ? Тези дето си прекарваме парите през офшорки или тези, дето нямаме толкова пари и затова чинно си плащаме много повече от тези с многото пари ? И още много такива риторични въпроси. Тръмп видно не е спрял американското държавно финансиране на НПО-тата, които ни заливат с глупости за да имитират дейност, докато се борят с държавата (другите държави) за интересите на транснационалните компании базирани в САЩ.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
Han
03 Яну 2018 23:11
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Учените са установили също така, че понеже мозъкът консумира 20% от енергията, то органите в човешкото тяло работят за мозъка до 15 март, а после работят за себе си.

Логичният извод на подобни "учени" е, че ако се премахне излишния мозък, благосъстоянието на органите ще нарастне рязко.

Уви, не само че не нараства, а рязко се влошава.

За вечни времена.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Han
NikolaB
04 Яну 2018 08:15
Мнения: 138
От: Bulgaria
Така ще е, с конституция, писана от ЦК на БКП.
Apolitichen
04 Яну 2018 14:55
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Денят на данъчната свобода


След "Глобалното затопляне" това е най-великата простотия на НПОшките!

Приходите от подоходни данъци ще попълним за близо 12 дни, а тези от корпоративни данъци - за малко над 8 дни.


Няма ли КОЙ да светне момето в тая фондация "ИПИ", че тия данъци се плащат от различни правни субекти!? Сиреч по либертаските й сметки, двата данъка се "изработват" за по-малко от 12 дни.
Ако беше учила малко счетоводство, щеше да редуцира "дните за изработка" с раздадените субсидии и грантове (сиреч не са 38,2 млрд. лв. дето са "изработени" от консултации, клюки, фризиране, въглеродни квоти и друг въздух под налягане като в тая дописка).

И да не пропусна, че за едни интеграли, опс интергирирани към атланските ценности мургава етническа група, данъчната свобода започва от Васильов ден (тогава изтрезняват за първи път през годината) и никога не свършва.
Добави мнение   Мнения:4 1