Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Големият Гявол ни дърпа в катрана
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ПлесNick
09 Яну 2018 20:25
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Скритото бижу май си е съвсем явно мильо) (Пак френска дума, каквато е бижу-то! Американците май моб му викат на мильото!)
Рики Еповери
09 Яну 2018 20:26
Мнения: 5,553
От: United States
.....защо България все повече се изпразва от българи, .....
.
Светлю както винаги вятър го вее на еротичен кон...
Асол
09 Яну 2018 20:47
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Г-н Терзиев,

Един от много малкото журналисти, които имат представа какво е тва ЕС - за разлика от куп конюнктурни платени слагачи и елементарни пропагандатори. Не е лесно да изплаваш от лепкавия шербет
rubstone
09 Яну 2018 21:17
Мнения: 1,004
От: Bulgaria

Маестро, брилянтен анализ!
Защо се вглеждат в корупцията, а не в природните и историческите красоти на страната? Много просто - защото европредседателството не е туристическа борса, както му се иска на правителството на Борисов, а е координация на действия в рамките на общоприети принципи. Първият от тях, който фигурира в предприсъединителните Копенхагенски критерии и който България забрави още в първия ден след влизането си в ЕС, е върховенството на закона. У нас все още се разсъждава дали законите трябва да важат за всички, или само за простолюдието
/code]
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: rubstone
Приятел4е
09 Яну 2018 21:24
Мнения: 3,021
От: Bulgaria
Терзиев
Все пак се надявам Той да не те чете !
п.п. Ричка, это вы сегодня очень очень очень, сексуально озабочен !
Begemot
10 Яну 2018 00:08
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Г-н Терзиев, браво пак! Едно нещо само ме тормози и то няма общо с Вашето брилятно писане - то е: за кого се пише/казва всичко това? Управляващите знаят, те са извършителите, Европата знае, тя, блудницата, е съучастничката. Българите знаят, те са, завалиите, потърпевшите. Е, и? Всички са наясно ,но нищо не може да се промени.
Neopol
10 Яну 2018 04:46
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
От както дойде Борисов и България не само бе обхваната от корупция, но от най-голямата корупция във Вселената. Преди това корупция нямаше, също както и никога не е имало другаде из ЕС и особено в Брюксел. Нямаше господин 10%, за когото злите езици твърдяха, че така го наричат единствено за благозвучие, щото ставало въпрос за 30%, нямаше "Химко", "Балкан", "Кремиковци", нямаше САПАРД, батко и братко, Топлофикация, заменки на гори, Нинова, БТК, Булгартабак и "Фронтиер". Нямаше и улични стрелби и никой не бе убиван. Въобще се живееше в рая, където няма ни дяволи и гяволи, а единствено честни бели ангели. И сега, ако се махне Големият гявол, еееех какъв живот ще настане. Мигом ще изчезне корупцията, от страната, хляба ще върви в компрект с хайвер, пенсионерите ще станат млади и даже ще им става. Дано, дано, дано, дано да свалим Тирана, за да настъпи всеобщото щастие.
Neopol
10 Яну 2018 05:01
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
А сега сериозно. Първо, авторът, като опитен журналист, няма как да не знае кога, как и защо се появяват поредица статии с определено съдържание в чуждия печат. И не е просто когато някой чуждестранен пиар вземе едни пари, а после върне част от тях на Моника. Може и това, но си има и други канали - във всеки случай не става спонтано и защото несвързани по между си журналисти изведнъж са получили вдъхновение в банята.

Той, като познавач на брюкселските реалности, а и не само на тях, няма начин да не знае какво е нивото на корупция там и може ли България въобще да се нареди на друго място в ЕС, освен на последните, включително и по корупция.

Защо това е дъвката от Брюксел тогава ? Много просто - защото са политкоректни, лицемерни и не могат в прав текст да кажат - мразим българите, защото не ги познаваме, защото не са протестанти и дори не са католици, а някакви там православни, защото са някакви там за нас тъмни балкански субекти, дето дори не понасят гей парадите. И за това ще дъвчим дъвката за "най-корумпираната страна в ЕС".
Neopol
10 Яну 2018 05:04
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
Журналистическо разследване за корупцията в Брюксел :
https://youtu.be/Umuu2sUg7po
mehudi
10 Яну 2018 08:23
Мнения: 695
От: Bulgaria
приятел румънец ми каза едно време, че румъния е прекрасна страна, но за съжаление е населена. същото важи и на юг от дунав. малко нихилистично, но...
StefanST
10 Яну 2018 08:31
Мнения: 809
От: Bulgaria
Neopol

Много точно казано!
kramar
10 Яну 2018 09:02
Мнения: 338
От: Bulgaria
Neopol

Корупцията преди ГЕРБ не легитимира сегашната. Въобще, доводът "ама вижте предишните какви бяха!" е доста елементарен.
georgwolf
10 Яну 2018 09:05
Мнения: 3,199
От: Bulgaria
Всички знаят кой е ГОЛЕМИЯ ШАЙТАН....
Д-р Перемянов
10 Яну 2018 10:36
Мнения: 3,425
От: Bulgaria
От понеделник насам - откакто Кошлучето зае поста си на програмен директо - БНТ1 извади вестник СЕГА от прегледа на печата сутрин. Сега "преглеждат" Труд, 24Часа, Монитор и ... Стандарт
Gan(ю)гоТрий
10 Яну 2018 10:56
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Добре е да припомним мъдрата притча за "българския казан" за който е забравил или не знае:

В Ада всяко царство си имало казан за грешници и до всеки един от казаните стоял дявол, въоръжен с тризъбец, за да набутва обратно в казана грешниците.
Умрял един грешен българин и дяволите го взели в ада. Наказанието на грешниците било да се мъчат в огромни казани с врящ катран. Около всички казани стоели дяволи с железни копия, с които промушвали и събаряли обратно грешниците, които се опитвали да избягат от казана. И само около един казан нямало дяволи с копия.
- Защо никой не пази тук? - попитал грешникът.
- Защото това е българският казан. Ако някой тръгне да се катери нагоре да избяга, другите сами го дърпат обратно надолу и НЯМА НУЖДА ОТ ДЯВОЛ.
ПлесNick
10 Яну 2018 12:24
Мнения: 2,020
От: Bulgaria

Begemot
10 Яну 2018 00:08
но нищо не може да се промени.


Може, може, Бегемот! Най-простичкият начин е да ПОДМЕНИМ сегашните 240 в НС на следващите избори! Предсрочни, ама не по-рано от септември, щото нито ми се студува и марширува по улици и мегдани сега, нито пък лятото си ще прахосвам! Затуй, прагматично, да се договорим за есента да са предсрочните! Да подменим с НАШИ ХОРА, ако не всичките сегашни 240 в НС-то, то барем 160 да са НАШИ...

Под НАШИ разбирам кандидати, който ще да ги издига и регистрира, които ПИСМЕНО и ПРЕД НОТАРИУС обещаят че щом влязат в НС и се закълнат НЯМА друго да правят (ни МС ще избират, ни Бюджет ще приемат!) докато не прокарат ЗИД-ове, които не само гарантират 100 % изпълнение на трите ДА на трите въпроса, поставени на референдума от 6.11.2016-та, но и СЪЩЕСТВЕНО усъвършенствуват:

а/ т.нар. Изборен кодекс - така че той стане КОДЕКС НА ВЗАИМООТНОШЕНИЕТО ИЗБРАНИК - ИЗБИРАТЕЛИ ОТ РАЙОНА МУ, Й, КАКТО НА ПРЕД-ИЗБОРНИЯ ЕТАП, ТАКА И СЛЕД ПОЛАГАНЕТО НА КЛЕТВА, ЗА ЦЕЛИЯ ПЕРИОД ДОКАТО Е ИЗБРАНИК

б/ т.нар. Закон за референдумите - така че той да стане КОДЕКС НА ВЗАИМООТНОШЕНИЕТО МЕЖДУ УЧАСТНИЦИТЕ В РЕФЕРЕНДУМИТЕ (НАЦИОНАЛНИ И МЕСТНИ) И ТРИТЕ ВЛАСТИ (ЗАКОНОДАТЕЛНА, ИЗПЪЛНИТЕЛНА И СЪДЕБНА) ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РЕШЕНИЕТО НА РЕФЕРЕНДУМНИЯ, ТЕ ВЪПРОС,И

в/ т.нар. Закон за политическите партии - така че ПП да са станат ВЕЧЕ ИСТИНСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ, за да прекратим най-после сегашната гавра с понятието политическа партия, довела до това, че от 300 регистрирани в Съда партии, няма НИ ЕДНА, която да е ГОТОВА и най-вече ДЛЪЖНА, да се вслушва в СУВЕРЕНА, когато той, чрез инструментите на ПРЯКАТА демокрация нанася корекции на ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА демокрация!
Penchobre
10 Яну 2018 13:07
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
Светослав Терзиев

За разреждане на трафика - да се изпратят съответните софиянци по родните им места! Не става - така ще останем без управляващи!
Gan(ю)гоТрий
10 Яну 2018 13:18
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Може, може, Бегемот!


Може, може, Бегемот, как да не може. Причината е, че ”нашите” избраници в НС и партиите вършат престъпна търговска дейност със служебното си положение и не носят никаква отговорност. Това се нарича ”пил – не платил” или ”безплатен обяд”
Ето един крайно ефикасен начин за събуждане на прасетата от кочината и за създаване на полезни за обществото навици у тях:
- Чл.789/ В Изборният кодекс, че записва, че ”Всеки избран депутат първо изкарва 4 г,(1 мандат) в затвора) и след 4 години си заема мястото в парламента, но вече Е СТАНАЛ ЧОВЕК”
Чл.789 ал.а/ Ако по време на мандата извърши престъпление същият се отстранява от НС, отнемат му се всички пари и имоти и се връща в затвора, като му се приспадат излежаните вече 4 г.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
Gan(ю)гоТрий
10 Яну 2018 14:12
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Корупцията преди ГЕРБ не легитимира сегашната

Абв това така, ама тая "преди" е мащабна и ПРО фесионална, а "сегашната" е аматьорска. Срамота - искаме си "достойната" корупция
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
Гладиатор
10 Яну 2018 15:12
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Няма такова нещо с което България да е по-лоша от Западните държави.
Нас ни скроиха по Техен, Западен, образ и Подобие -- според техните си ценности, закони, политики ...
Може да се каже че ние все повече не сме това, което сме, а неусетно ни превърнаха и се самопревръщаме в европейци, западноевропейци с всичките им "ценности"

Единственото хубаво останало в нас е малкото останало ни като Българи.

Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Gan(ю)гоТрий
10 Яну 2018 15:36
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
За голямо и трагично съжаление е така, Гладиатор..
Но не е съвсем "Нас ни скроиха по Техен, Западен, образ и Подобие ", а точното е "Нашите кауни и карпузи ни рендосаха по Техен, Западен, образ и Подобие" за да се изпъчат като по-верни от роби и извлекат джакпот за себе си от себеподобните си българи. Нашите маймуняци прогониха и прогонват българите като от чума. Крак повелче безподобния льольо Зельо Зелев който "борейки се срещу зависимостта от СССР" се лепна като въшка за хамериканското амбасадорство и ката ден се мъкнеше там за инструктаж и си побърка господарите, непознаващи и в Гватемала такъв верноподанически парцал, В същото време и тогава много силните Германия и Франция, по емоционални исторически причини, се натискаха да ни помагат в демокрация, приватизация и индустриализация и ако бяха допуснати разликата със сегашното щеше да БАЛКАН разлика, но кланът Луканов имаше други сметки, а не доброто на България. Така се стигна до сегашното нещо средно между Гватемала и Сицилия.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
Добави мнение   Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща