Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Управляващите си гарантираха каскада от протести
Добави мнение   Мнения:18 1
Архангел
12 Яну 2018 19:21
Мнения: 1,869
От: Bulgaria
"За последните 10 години около двадесет общински болници прекратиха своето съществуване.

Нали искахме пазарна икономика? При пазарнат аикономика е така! Няма хора-няма пациенти-няма приходи-закриване!

За стотици хиляди, живеещи в отдалечени селища, често пъти възрастни хора, преживяващи с нищожни средства, здравеопазването се превърна в мираж.


Народа още смята, че да живееш сам на майната си насред природата и тишината е право, а не скъпа привилегия!
Като нямаш пари за Ферари не си купуваш Ферари! Отиваш в панелка в Люлин!
SPQR
12 Яну 2018 20:10
Мнения: 8,503
От: Bulgaria

Изгоден ли е проектът БЕЛЕНЕ ???!!!

Щеше да е СЕГА в експлоатация.

Firmin
12 Яну 2018 20:31
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Протести? Ха. Че туй протести ли са? Ей туй са протести ...

https://www.youtube.com/watch?v=aqWna3gMHTM

Пък тук и едно водно оръдие даже няма, да препикае паветата.
Аристо
12 Яну 2018 21:06
Мнения: 284
От: Bulgaria
АКО НА 15 ЯНУАРИ - ПОНЕДЕЛНИК,

В ДЕНЯ НА ПРОТЕСТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ

СРЕЩУ ЗАКРИВАНЕ НА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ,


НЯМА ПОДКРЕПА С ПРИСЪСТВИЕ И ОТ ГРАЖДАНИТЕ - ПОТРЕБИТЕЛИ

НА БОЛНИЧНИТЕ УСЛУГИ В СЪОТВЕТНИТЕ ОБЩИНИ,

ЩЕ ОЗНАЧАВА МНОГО ТЪЖНО ЕДНО:


ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ ТРЯБВА НАИСТИНА

ДА СЕ ЗАКРИЯТ, ЗАЩОТО

НЯМА ГРАЖДАНИ - ПАЦИЕНТИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ В ТЯХ!


ГРАЖДАНИ, ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ КАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ СИ

ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ?!


ЗАЩО ЛЕКАРИТЕ ДА СЕ БОРЯТ ЗА БОЛНИЦИТЕ ВИ,

А НА ВАС ГРАЖДАНИТЕ - ПАЦИЕНТИТЕ, ПОТРЕБИТЕЛИТЕ - ДА НЕ ВИ ПУКА?!


Ruja
12 Яну 2018 21:12
Мнения: 1,612
От: Bulgaria
Във всяко село има поне една баба лечителка.
Neopol
12 Яну 2018 21:15
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
заради необоснованото поскъпване на тока на свободния пазар

Ако е свободен и ако е пазар, то цените би трябвало да се определят от търсенето и предлагането. Кво значи "необосновано поскъпване"? Пред кого и защо се протестира ? Пред правителството ? И какво се иска да направи правителството ? Да направи пазара от свободен на регулиран ?

След като и работодателите привърженици на Айн Ранд притестират срещу свободния пазар, то кво да кажем за свободния пазар ?
izbiratel67
12 Яну 2018 22:08
Мнения: 85
От: Bulgaria
Общинските болници отдавна не са източник на здравеопазване даже и на най-бедните. Там цари пълно медицинско безхаберие. Те са по-скоро вредни за здравето на жителите на малките градчета. От затварянето на една такава болница ощетени са: един местен общ работник, който иначе за нищо не става, двама трима феодални старци не прочели и един учебник през последните 30 години, един двама синдикални лидери, един шеф на болница и няколко доставчика.
Neopol
12 Яну 2018 22:45
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
В София от краен квартал до центъра е около 15 километра. В северна Гърция съседни села от определен регион, действат, като единни структури. Дори дискотеките са разположени в полето между тях. Крайно време е и в България, като цяло, да се направи подобна структура. Здравен пункт във всяка паланка с оборудвани линейки за първа помощ, поликлиника със стационар във всеки общински център, болница на до 30 км. от всяко населено място. Болница във всяка община, нито е възможно, нито се предпочита от самите жители. Щото при един-два случая на ден, дори и да има лекари те се деквалифицират.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
kuper505
13 Яну 2018 00:33
Мнения: 989
От: Bolivia
Ама преди два месеца като ви писах,че щом ти увеличат заплатата моментално ще се увеличат цените на всичко и не само,че ставаш по педен от преди но и с стопени спестявания демек полу бездомник.Затова казвах да се замразат заплати и цени за дълго време за да си спасите спестяванията.Не се водете по акъла на психото Сидеров той е правен на рогоската и събиран с лъжицата и вкарван в комина за да се появи на бел свет.Всеко увеличение на заплати води до по висока инфлация понятно!
Neopol
13 Яну 2018 00:40
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
kuper505, първо, не само, че няма голяма инфлация, но по-скоро дефлацията е преобладаваща. Второ, тезите ти могат да почнат да имат някакво основание, едва тогава, когато заплатите в България задминат най-високите в общия европейски пазар, който е и трудов. Докато месечна заплата в България е колкото дневна надница в западна Европа, България ще се обезлюдява, а назначеният "бизнес" ще продължава да реве, че няма работна ръка.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
Neopol
13 Яну 2018 01:50
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
И защо ле не виждам една важна новина - председателят на КРИБ Кирил Домусчиев е получил в присъствието на Юнкер и Борисов 100 милиона евро от "плана Юнкер" да строи два завода на фирмата си в Пещера и в Разград ?
Майндърбайндър
13 Яну 2018 02:15
Мнения: 537
От: Bulgaria
Не може да има друга причина за драстичното увеличение,освен спасяването на НЕК.
тупан темно
13 Яну 2018 05:49
Мнения: 2,797
От: Bulgaria
Досега бизнесът плащаше около 70 лв. за мегаватчас

Значи "бизнесът" досега е плащал с 50% по-ниска цена от тази, която плащат гражданите? А сега искат да им увеличат цената на 9-10 стотинки за киловат и те са крайно недоволни и ще протестират заедно със синдикатите? Е те това е наглост!
На този фон въпросът изгоден ли щеше да бъде проектът БелЯне е безсмислен. Цената на киловат белЯнска енергия беше изчислен на 15 стотинки, нещо което "бизнесът" щеше да приеме за геноцид.
И защо ле не виждам една важна новина

Защото газетата е независима, затова..
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: тупан темно
JollyRoger
13 Яну 2018 08:17
Мнения: 12,108
От: Belize
Трябва да се чете. Съседната дописка, например.
След трибуна на стадион, Гела и два завода ще намаже... Колко ли ще намаже на филията и Той?
Ех Председателство, ех кеф!
Bacho Кольо
13 Яну 2018 08:20
Мнения: 24,761
От: Bulgaria

Аристо
12 Яну 2018 21:06
ЗАЩО ЛЕКАРИТЕ ДА СЕ БОРЯТ ЗА БОЛНИЦИТЕ ВИ,

А НА ВАС ГРАЖДАНИТЕ - ПАЦИЕНТИТЕ, ПОТРЕБИТЕЛИТЕ - ДА НЕ ВИ ПУКА?!
На мен ми пука.
Но въпреки пукането не мога да забравя, чи лекарите в общинските болници имат немалка вина за скапването на общинските болници.
ПлесNick
13 Яну 2018 08:39
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Има ли някъде повече инфо за новите 2 завода на Домусчиев в Разград и Пещера, в частност колко нови работни места ще бъдат разкрити ?
А за парите по плана ЮНКЕР за 2-та завода Киро ще си плаща лихва - не са грантове като по ОП...

А за заглавието мисля, че думата, използвана като подлог, трябва да е в кавички, макар и уместна - защото събира в едно главните персонажи, накацали връз трите "клонки" на "дървото", наречено държавна власт! Като чуя "управляващи" веднага пред очите се появят Цецо и други от 240-те ЧНС-ета (ЧНС = член на НС, терминът "НАРОДЕН представител" е абсолютен ФЕЙК!), Боко - башбаканът на изпълнителната власт, Главпрокурорът като "ЛИЦЕ"-то (не по Блага Димитрова! на съдебната...

В кавички трябва да се слага думата УПРАВЛЯВАЩИ защото в БИОС-а на сегашните (а те са и предишните, сиреч едни и същи са, от 10 години насам!) очевидно руските хакери са успели да вкарат бъг със страшен МАЛУЕЪР - няма друго обяснение за ПРОСТОТИИТЕ, които сегашните управляващи натворяват, всеки божи ден! на този фон каскадата от протести е напълно естествена! Но всичко това са протести без ефект! ЕДИНСТВЕНИЯТ протест, който може нещо смислено да донесе, МОЖЕ, но едва ли, да се случи на предстоящите ПАРЛАМЕНТАРНИ избори! Дали предсрочни, дали редовни, без значение - само те останаха като "оръжие" срещу статуквото! Само на парламентарни избори може да бъдат ИЗРИНАТИ от НС сегашните 240 ЧНС, от дълги години подвизаващи се там, и ЗАМЕНЕНИ с нови, които НИКОГА не са били ЧНС!

А как ЗАМЯНАТА да стане съм писал вече много пъти - поне 2 милиона да гласуваме САМО за листи, в която ВСИЧКИ включени в нея, ПРЕДИ изборите, ПУБЛИЧНО и ПРЕД НОТАРИУС, са поели ПИСМЕН ангажимент че ако влязат в НС ще формират ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА, която преди да избира МС и БЮДЖЕТ да гласува, ще внесе съответните закони, които освен на 100 % да реализират трите ДА по трите въпроса от референдума на 6.11.2016-та, и ще въведат ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ за всеки ИЗБРАНИК, влязъл от даден ЕИР, пред ИЗБИРАТЕЛИТЕ, осъъществявана под формата на ПЕРИОДИЧНО ОТЧИТАНЕ на избраника ПРЯКО пред избирателите му,й за хода на изпълнение на обещаното от него, нея, в ПРЕДизборната кампания, и при ЛОША оценка на отчетите от страна на избирателите, ИЗБРАНИКЪТ доброволно да подава оставка, респ. в ЕИРа да се насрочват избори за НОВ член на НС от този ЕИР!

САМО такава система ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ! Нищо друго!
Tiamat
13 Яну 2018 09:22
Мнения: 1,349
От: Bulgaria
Заплатите се увеличават заради липсата на работна ръка. Има търсене, а няма предлагане.
Майндърбайндър
13 Яну 2018 12:26
Мнения: 537
От: Bulgaria
тупан темно13 Януари 2018 05:49
Досега бизнесът плащаше около 70 лв. за мегаватчас

Значи "бизнесът" досега е плащал с 50% по-ниска цена от тази, която плащат гражданите?


Всъщност,цената за "бизнеса" включва освен споменатите 70-75 лв. за МВтч,още 60-65 лв. за пренос,достъп и отговорност към обществото.И това за средно напрежение,към което се добавя ДДС. Отделно инвестиция за преминаване и ползване на ниско напрежение.Отделно първоначално разрешение за включване към мрежата(6000 лева за 100 кВт мощност). Ориентировъчно,цената на кВтч за средна фирма,без инвестициите излиза 20ст. без ДДС,а за бита е 13 за нощна и 21 за дневна с ДДС.
Добави мнение   Мнения:18 1