Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Новият сезон и българският Пучдемон
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:24 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Sine_metu
14 Яну 2018 08:16
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
ПлесNick
14 Януари 2018 07:27
... на тея с парите!

Анализът ти е много интересен. Казваш ми и нещо ново, не бях се замислял специално за 42-и член. Благодаря!
Не съм съгласен само с последните думи. Мисля си, че целта не бе и все още не е "власт за тея с парите", а "пари за тея с властта".
Има още дълго да си мечтаем за една класическа, консервативна, сочна, хубава, евроатлантическа, ако щеш, олигархия
ПлесNick
14 Яну 2018 10:34
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Сине-Мету,
ми тя точно сочната евроатлантическа олигархия ни аншлусира (не само нас, а и всички сателити на СССР, че и самият него, Елциновия му реликт), и за да си улесни изсмукването на ценното от България, човешкия й капитал най-вече, си назначи и местна олигархия!
Верно petty one (в сравнение с батковците от Стара Европа) е местната, но е вярно че е рекрутирана измежду най-напористите, най-видните (окол Кръглата маса) измежду нашенския компрадориат! SOBs, ама техни (на еврогейците) SOBs! И вече 27 години само компрадорите, които продадоха България на еврогейската олигархи, влизат в НС, а оттам вече и МС,ВСС! И оттам те себеподобни назначават надолу по вертикалата, trickle-down-theory стайл, по важните позиции от средните и ниските етажи на изпълнителната и съдебната власти! Така че съм прав, Сине-Мету, както винаги съм прав - за прискърбие на многото хейтъри в тоя Форум, които успях да си завъдя!
Вие, разбира се, сте от малкото, които не ме хейтят, а правят опит да вникнат в казаното от мен!
С най-добрите ми комплименти 0f the season!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ПлесNick
Sine_metu
14 Яну 2018 11:59
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
ПлесNick
14 Януари 2018 10:34
И вече 27 години само компрадорите, които продадоха България на еврогейската олигархи, влизат в НС, а оттам вече и МС,ВСС! И оттам те себеподобни назначават надолу по вертикалата, trickle-down-theory стайл, по важните позиции от средните и ниските етажи на изпълнителната и съдебната власти! Така че съм прав, Сине-Мету, както винаги съм прав

Не казвам, че не си прав. Напротив!
Въпросът е къде да търсим решението?
В момента сме капо и по трите линии: политическа, национална, икономическа. Констатациите ти са напълно верни: демокрацията ни я качиха високо и прибраха стълбата, суверенитетът приказал долго жить дето викат руснаците, националните богатства са харизани на чужденци.

Моята теза е проста.
Демокрацията и суверенитетът ги оставяме за някой следващ, по-разумен живот. Сегашните поколения българи са толкова индоктринирани и обезверени, самият смисъл на понятията им е дотолкова непознат, че няма и да помислят за тях. Не и през текущото столетие.
Единствената възможна стъпка е класическата буржоазна - в този смисъл е и намигването ми, може би неуместно, към евроатлантическото таквоз - революция.
Нали не мислиш, че българският капитал е много щастлив от факта, че всичко по-мазно е в чужди кунки? Че българският капиталист не може сам да експлоатира подземните богатства, телекомуникациите, естествените монополи и така нататък? И е доволен, че всичко печелившо у нас е германско, австрийско, белгийско, гръцко и така нататък?

Те за това говоря.
Като не можем да си върнем всичко, поне националните ни богатства да станат отново български, на българския капитал, на българската буржоазия.
И моментът за това е дошъл. Преди 15-20 години, когато харизваха на ябанджиите, оправданието бе, че нашият капиталист е нефелен. Добре, било каквото било. Днес обаче си имаме стабилна, промишлена, национална буржоазия.

П.С. Добрите ти пожелания са взаимни!
Добави мнение   Мнения:24 Предишна Страница 2 от 2 1 2