Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Полицейски синдикалист: Не протестираме само за пари
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
mace
13 Яну 2018 11:56
Мнения: 2,305
От: Bulgaria
Шест профсъюза има в МВР.
Преди, милиционерите нямаха право на профсъюзна дейност.
Парите наистина не са толкова важни, колкото липсата им...
Хулиган
13 Яну 2018 11:56
Мнения: 1,969
От: Bulgaria
Полицейски синдикалист: Не протестираме само за пари


И аз да имам такива началници, протестът ми няма да е само за пари.
Спомнете си снимките на гранична полиция под найлоновите колиби в Странджа...

........................................................
http://www.drago.info/index.php/2018/01/02/grajdanska-otgovornost-za-politicite/
PlaNed
13 Яну 2018 12:13
Мнения: 4,111
От: Bulgaria
Полицейски синдикалист: Не протестираме само за пари
Синдикалните членове, дали го знаят това?
komar1
13 Яну 2018 12:32
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
тези дни ще им го кажат
Penchobre
13 Яну 2018 12:41
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
Полицейски синдикалист: Не протестираме само за пари
От любов към професията! както се пее в известна песен "Любофта да е жива! "
ssstto
13 Яну 2018 13:25
Мнения: 7,671
От: Bulgaria
Eй, взеха сто милиона и веднага взеха да се напъват, втори ден полицаите са изпълзяли по пътищата като гущери по припек да симулират работа.
FuFighter
13 Яну 2018 13:43
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
sssto, какво предлагаш? Полицаите да си стоят по канцелариите, пък вие да си извършвате нарушения без проблеми? Или едното, или другото... Ама и в двата случая мрънкате!
Mura
13 Яну 2018 13:50
Мнения: 2,803
От: Bulgaria
Eй, взеха сто милиона и веднага взеха да се напъват, втори ден полицаите са изпълзяли по пътищата като гущери по припек да симулират работа

Все още не са дадени, а само обещани, затова се и напъват, като им ги дадат ще ги хване пак мечешката летаргия.
FuFighter
13 Яну 2018 13:59
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Ето и какво е написал Илия Кузманов:

Не плюйте по служителите на МВР! Ние защитаваме правата си, за да имате по-добро ниво на услугата "Сигурност"! И ако сме успешни, това е за всички хора! Бъдете успешни и вие, ние ще ви подкрепим, няма да ви оплюем!
Защото...
РАЗБИРАТЕ ЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ СЪУЧАСТНИЦИ ЗА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В НАШАТА ДЪРЖАВА?
"Но не направили нищо...
М. Попов: "Преди време 9 човека загинаха при катастрофа на неизправен автобус на магистрала Тракия. След катастрофата се надпреварваха разни хора да разказват по медиите за най-различни нарушения, забелязани при пътуването си с тази компания.
Но не направили нищо...
Атентаторът от летището в Сарафово се е опитал да наеме автомобил, но служителите в тази фирма му отказали, защото се усъмнили в автентичността на документа, който лицето е представило, за да удостовери правоспособността си да управлява моторно превозно средство.
Но не направили нищо...
Преди няколко месеца младеж помита няколко деца на тротоара. Цялото село виждало как това мамино синче постоянно шофирало нетрезвено и с висока скорост през селото.
Но не направили нищо...
Преди няколко дена в автобус беше пребит възрастен човек пред погледа на другите пътници в автобуса, шофьора и кондуктора.
Но не направили нищо...
..... двама братя пребиват младеж. На снимката се виждат хора, които гледат и журналист, който снима.
Тези също не са направили нищо...
НАРОДЕЕЕЕЕ
РАЗБИРАТЕ ЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ СЪУЧАСТНИЦИ ЗА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В НАШАТА ДЪРЖАВА?"
Кой завидя на едни 100лв......Това ли е цената на злобата?


Бих допълнил и за момчето от Борисовата градина, за което знаеше цялото училище; и за куп други случаи, за които всички си траят, но после правят иронични коментари... Да, не всичко е по мед и масло, но всички искат да имат нормални условия на труд, и ако не се борят за тях, няма как да ги постигнат. Сещам се и за стария виц с казана с българите в ада. И че никой не го пази, защото когато един тръгне да излиза, някой отдолу го смъква за краката!
Приятел4е
13 Яну 2018 14:11
Мнения: 3,021
От: Bulgaria
Не протестираме само за пари

А искаме свобОда,
човешки правдини !
п.п. рдакцията , чакам емотиконче на око с плаващо кораПче
ssstto
13 Яну 2018 15:27
Мнения: 7,671
От: Bulgaria
Проблема е че излизат СЛЕД като им обещават 100 милиона. След една седмица пак ще се изпокрият като мишки. Ще виждаме полицейски коли само когато карат поуцаите до домовете им. Което не знам защо се допуска. Иначе бензин нямали.
Бай Ганьо
13 Яну 2018 15:50
Мнения: 385
От: Bulgaria
Крайно време е Валентин Попов и другите търтеи "СИНДИКАЛИСТИ" да бъдат пенсионирани!
FuFighter
13 Яну 2018 17:16
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
ssstto, иска ми се наблюденията ти да са били като очевидец, впоследствие подал сигнали по надлежния ред до Инспектората на МВР. Но не вярвам. "Наблюденията" ти са плод на неприязън и свободни съчинения. Само за твоя информация, полицейските автомобили са с монтиран GPS и се движат по определен маршрут. Всяко отклонение от маршрута се докладва и записва в реално време. Освен това има поне три отдела, които следят този маршрут и извършват проверки. Следенето е в реално време. Та не ми обяснявай как полицейски автомобил щял да разкарва някой до дома му. Виж, някой канцеларски плъх може да го разкарват. Но що ли служебните автомобили на някои началници нямат екстрата GPS?! По отношение на липсващия бензин - ами той никога не е стигал. Миналата година ББ обеща безлимитен бензин и сигурно си доволен. Ама си остана само обещание. Пък ти ми обясни какво може да свърши от 12 квартални, разполагащи само с един автомобил с 20 л бензин на тримесечие. Да не говорим за абсурдната ситуация, че се зареждат с карта от определена бензиностанция, пътят до която понякога е повече от 7 км.
Изключително родна черта е да се коментира от висотата на незнанието и да се гледа в чуждото канче. Винаги ми е харесвал западния стандарт - всеки си гледа неговата работа и не се прави на професор за неща, които дори не е помирисвал.
А който иска да види как наистина работи полицията - отидете в едно районно, качете се с патрула, обиколете по нощите, мръзнете с тях, разтървавайте биещи се, водете пияни до болница, запазвайте произшествия или търсете поемни лица... Вижте, после коментирайте! Ако искате може да се запознаете и с кварталния си. И го питайте какво искат от него в службата. После си отговорете какво искате вие, като граждани и сравнете получените отговори. Ако няма и грам допирателна, сигурно има нещо сбъркано в цялата работа. Ама кварталния изпълнява каквото му наредят и каквито критерии има спуснати.
Братя Стругацки
13 Яну 2018 18:52
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
FuFighter13 Януари 2018 13:59
Ето и какво е написал Илия Кузманов


Ами добре е въпросният Кузманов да напише и какво се предприема от полицаите след като има хора, подаващи сигнали. На прима виста се сещам за закланите две жени - мъжът на едната с ограничителна заповед, а на другата със 5-6 сигнала. Всичките без резултат. Та приказките, че всички сме виновни за всичко в държавата си ги приказвайте полицаите на кафе.
FuFighter
13 Яну 2018 19:56
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Ще ти обясня. Ако има ограничителна заповед в района, кварталният търди лицето и го предупреждава с протокол по чл.65 от ЗМВР. Няма правна стойност. Копие отногр.заповед стои в дежурната, за дансе образува бързо производсто, ако лицето се залови в нарушение. Това са правомощита. Сега какви са очакванията? Да назначим патрулка липна охрана на лицето със заповед за защита. Как звучи? По-интелигентните веднага ще се сетят, че проблемът е в закона. Това и се иска. Ясни закони, разписани правила, конкретни ангажименти, а не измиване на ръце. Иначе жалбата на жертвата по принцип отива при кварталния, той извършва проверка, снема сведения, прави протоколи и праща в прокуратурата по компетентност. Срокът за проверка е два месеца. След ъова прокурорът издава ппстановление за отказ или образу ане на производство. И ако семобразува го поема разследващ полицай. Сега изясни ли се картинката по конкретния пример?
Nafarr
13 Яну 2018 19:59
Мнения: 2,780
От: 0
Със 100 млн. лв. щели да им се увеличат заплатите само с 80-90 лв. на калпак...

Това не означава ли, че наистина ще продължат да протестират тъкмо за пари?


kаily
13 Яну 2018 20:49
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Няма нищо срамно, неморално, неетично и лошо да се протестира за пари. При нивото на заплатите хората не могат да живеят и са длъжни или да се изнесат навън, или да се борят тук за по-високи заплати.
циникЪтхедонист
13 Яну 2018 20:54
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
Има нужда от чисто нов закон за МВР. Простичък, с ясни правила и правомощиия.
Обаче, няма как да се случи, за съжаление. |
FuFighter
13 Яну 2018 21:21
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
И допълнение - след като се подаде сигнал - ако е по телефон, праща се екип и екипът докладва установеното. Ако се прецени, изпраща се група за оглед и се започва работа по заявителски материал. Ако се подаде писмен сигнал в районното - имаме два месеца за проверка от кварталния. Той събира всички сведения и документи и ги праща в прокуратурата по компетентност за становище.
Както виждате - действа се съгласно нормативната база. ама на някой не му харесвало? Да уточни какво иска, след което да го прокара чрез народния си представител.
Begemot
13 Яну 2018 21:48
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
... за да имате по-добро ниво на услугата "Сигурност"!
Tи да видиш! Аз мислех, наивно, че сигурността на гражданите ( правото им на живот, собственост и т.н.) е гарантирана от Конституцията и е наистина тяхно право! То било услуга, нещо като интернет и качеството било въпрос на заплащане...
FuFighter
13 Яну 2018 22:17
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Begemot, като те окрадат, пробвай да се обадиш на конституцията!
Добави мнение   Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща