Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Държавата ще примамва обратно емигрантите с безплатни жилища
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:47 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Хулиган
31 Яну 2018 02:43
Мнения: 1,969
От: Bulgaria
Поредният некадърник, който не е разбрал, че такива като него са катализатор за масова емиграция...

http://www.drago.info/index.php/2017/11/09/inteligentna-nacia/

ПлесNick
31 Яну 2018 07:05
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
не можем да открием дори собствениците им, за да ги накараме да си платят данъците.


Верно ? Не можете ? На всички чиновници, които по длъжностна характеристика, трябва да СЪБИРАТ тези данъци, не да чакат на гишето в Общината, НЕЗАБАВНО да им се покаже вратата! Е, може безплатно велпапе кашонче да си съберАт джунджуриите от бюрото!

И, сега, решението на проблема: ОбС решава да дава парична награда (поне 10% от данъчната оценка на имота) на всеки комшия, съобщил верни данни за местонахождението на СОБСТВЕНИКА на имота, в резултат на които верни данни Общината си е събрала ДЪЛЖИМАТА от въпросния такс-ивейдър сума! На всяка врата на такъв имот се поставя съобщение, ама не хвърчащ лист, а с ония старомодните шаблончета с изрязани букви, връз което шпрейчето с боя оставя НЕИЗТРИВАЕМ (поне за 2-3 дни) отпечатък!

ГАРАНЦИЯ че до 2 месеца Общината ще си събере всички такива суми!!!

А иначе тоя гологлавия габровец, един от малкото грамотни назначенци в МС, подклажда огънчето за НОВА далавера - безплатните жилища, особено за НЯКОИ висококвалифицирани, ще се окаже, и самият Томислав го казва, че ТЕПЪРВА трябва ОСНОВЕН РЕМОНТ на жилището, което ще им се даде! А може даже да се окаже, че трябва НОВО СТРОИТЕЛСТВО, на зелено! И ето ти претекста за НОВ, барем един МИЛИАРД от бюджета на Републиката! Та славните строителни фирми, орбитиращи около ГЕРБавото слънце, отново да захлебят!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ПлесNick
Пикачу
31 Яну 2018 08:19
Мнения: 8,152
От: South Africa
Една трета от администрацията да съкратиш е нещо !
Но както винаги ще ошаткат провинциалните дребни чиновници, защото няма как да съкратиш родата си в столицата, нали ?
И балдъза ти да стане от бюрото и да отиде с работния комбинезон в завода ... с всичките ми там "екстри".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Пикачу
inventus
31 Яну 2018 08:19
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Плесник! Това за боядисването със шаблони на вх.врата не Ви ли се струва малко прекалено? Това е директен сигнал към крадците да разкостят въпросното жилище.И после данъци...нанайки? От умряла овца вълна само веднъж можеш да острижеш.Ако не те е гнус и докато още не се е вмирисала.А после? И изобщо...Томислав го имахме за умен чиляк но ...никога не е късно да станеш за смях. Все едно на хиляда умни думи да изръсиш една простотия и...отиде.Или на един казан хубава манджа да туриш чаена лъжичка говна! Айде дръжте се малко сериозно! Идеята на Томислав е добра но предложенията са глупави.Нищо ...ще се поправи човекът.Лично за мен беше по добре да не се допусне такова масово бягство на квалифицирана работна ръка нежели после да се търсят начини да се върне обратно.Но какво да се прави като повечето от политиците ни и работодателите ни са случайно попаднали на местата си некадърници които са се налапали със купешките лафове на пишман демократите като патета с топли фъшкии и са си повярвали че са най великите?Изтърваха питомното сега ще гонят дивото!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: inventus
Дежурния
31 Яну 2018 08:33
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Много сериозен резерв за квалифицирани кадри е раздутата държавна администрация.

Това е направо епохално откритие. Дори не е едно, а няколко. В държавната администрация имало много квалифицирани кадри и точно тях ще съкратят с "електронно управление". Май по-подходяща фамилия ще е Колумбов или Айнщайнов.
Д-р Перемянов
31 Яну 2018 08:58
Мнения: 3,425
От: Bulgaria
На тоя Томислав колата си няма да дам да измие....
леля_Стойка_II
31 Яну 2018 09:17
Мнения: 349
От: Bulgaria
Пълни глупости!
Един ресурс обаче изчерпаха - работната ръка. Щом американското посолство финансира реклами за оставане на хората в България, значи прехода е приключил ... всички са "прЕходили" вече в чужбина.
E6
31 Яну 2018 09:35
Мнения: 29,550
От: 0
Ако ще се връщам искам къща в Банкя с магнолии в двора.
america1332002
31 Яну 2018 09:38
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
висококвалифицираните имигранти са много високо духовно издигнати и не могат да приемат дори мисълта да се върнат в държава с толкова много комунисти сталинисти. а със жилище ще ме примамят на куково лято
Nickolas
31 Яну 2018 09:39
Мнения: 8,500
От: Bulgaria
Да създадат условия за "връщане" и ще се "върнат" вкл. и много чужденци от ЕС, защото то няма вече значение кой какъв е. Или засега пак по българските мерки - условия да, ама които могат да харесат само на българи. Едно ухаещо жилище в полусъборен блок населен със селяндури, дето си държат калеврите отвън и се провикват през балконите - за да спомена най-малкото.
Те, способните хора, могат да си купят жилища и сами - само условия за живот да има. Пък то няма как да има. Значи пак дупка в морето. (Или някой се е прицелил в затворените имоти на пребиваващите в чужбина.)
tatyana1
31 Яну 2018 09:49
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Блазе на бизнеса дето ще приеме кадрите от намалената администрация! Там повечето са роднини- некомпетентни послушковци. А и на доста службицата им е награда за работа за ГРБ. Те и техните семейства са гръбнака на изборните победи на ГРБ. Ако ги съкратят, кой ще гласува за ГРБ на следващите избори? Кюмпютрите?
tatyana1
31 Яну 2018 09:49
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Блазе на бизнеса дето ще приеме кадрите от намалената администрация! Там повечето са роднини- некомпетентни послушковци. А и на доста службицата им е награда за работа за ГРБ. Те и техните семейства са гръбнака на изборните победи на ГРБ. Ако ги съкратят, кой ще гласува за ГРБ на следващите избори? Кюмпютрите?
KaraKoliu
31 Яну 2018 10:28
Мнения: 2,142
От: Bulgaria
(Или някой се е прицелил в затворените имоти на пребиваващите в чужбина.)
Nickolas, от думите на Дончев и аз останах с впечатление, че в общинските и държавните глави се върти идеята по някакъв начин да национализират и заграбят имотите на напусналите България.
taidzi
31 Яну 2018 11:05
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
Тия "хора", извинявам се, говорят безконтролно празни приказки и имитират дейност. Щели да примамват!!! Кого бе?! Хората които ви показаха среден пръст и си уредиха живота с труд и лишение. И те ще ви повярват?! Вие сте много прости, още веднъж се извинявам, ама няма друг начин.
Патагонец
31 Яну 2018 11:36
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Мога само да кажа, че предложението е глупаво и обидно за останалите в България специалисти.

Европеец45
31 Яну 2018 13:45
Мнения: 1,645
От: Bulgaria
"
Държавата ще примамва обратно емигрантите


Гъци гъци гъци !..."

Мнооого вярно!

Приятелче -
Европеец45
31 Яну 2018 13:49
Мнения: 1,645
От: Bulgaria
в общинските и държавните глави се върти идеята по някакъв начин да национализират и заграбят имотите на напусналите България.

Няма как да стане, щото с едно щракване на палци си продавам кочината, събирам си стотинките и после от БГ.то ми гледат задните стопове в далечината....
Тогава вече освен циганоря и по-неуки куманета няма кой да се свърти в таз иначе красива държавица.....
inventus
31 Яну 2018 14:20
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Самият факт че нещо им присветва във замъглените главици е нещо добро.Не сме само ние дето имаме подобни проблеми.Гърците ги имаха турците също и си ги решиха.Просто трябва да се види как го направиха.За гърците не съм много сигурен че знам защото това беше отдавна но турците си привлякоха хората/нарочно не употребявам примамиха щото хора не се примамват примамва се дивеча/във Турция по много елегантен начин.На техните т.н. гастарбайтери когато им дойде времето да се пенсионират турската държава им каза:Приберете се в Турция да живеете но си прехвърлете и спестените пари от германските банки във турските.Във замяна на това ще получите безплатни парцели за построяване на фабрики безлихвени заеми за по 30 години и когато почнете да произвеждате /това което сте правили в Германия/ десет години няма да плащате данъци.Много хора които още се чувстваха силни го направиха.Напълниха Турция със предприятия.Някои от първите вече плащат и данъци.Та така.Но пак казвам.Не биваше да се допуска това масово изтичане на човешки ресурс.Зорлем ги изгониха.А тези които не можаха да изгонят ги навряха във кучи гъз.Толкова много хора със управленски умения и у които години наред държавата беше развивала и култивирала държавническо мислене бяха низвергнати щото били каманяки ченгета доносници и не знам какви си.А промяната не беше кой знае колко голяма че да не може да се ползват тези хора поне докато по млади ги заместят.Промяната беше "стани ти да седна аз"А в същото време моята котка която беше родена през социализъма и във капитализъма също така добре си ловеше мишки.
Whatever
31 Яну 2018 14:34
Мнения: 306
От: Bulgaria
Хората не бягат дори толкова заради пари.Заминават в чужбина заради мафиотското управление в търсене на спокоен и уреден живот. Мафията не е добър стопанин никъде.Чувал съм за места в Южна з Италия, където хората предпочитат да спрат да работят и да стоят на помощи само и само мафията да не ги тормози и рекетира.До там води мутренската философия - до икономически разпад и деградация.Ама нали са кухи лейки и не разбират.Не могат да вземат на босия цървулите.
Nigel
31 Яну 2018 14:55
Мнения: 93
От: Bulgaria
Мога само да кажа, че предложението е глупаво и обидно за останалите в България специалисти.


Патагонец,
Добави мнение   Мнения:47 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща