Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
МВР упорито виси на хранилката на бедните общини
Добави мнение   Мнения:14 1
FuFighter
04 Фев 2018 19:49
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Тая тема същия автор я дъвка преди време. Единственият факт е, че МВР не може да се грижи адекватно за структурите си. И за да работят тези структури, респективно общините да получават по-добри услуги в сектор сигурност, трябват материали, консумативи, бензин ако щете. И те ще ги дадат. Тва е. Факт. Бат Бойко каза, че патрулките ще са безлимитни, но само го каза. Нищо не се е променило. Патрулките си имат лимит, най-натоварените обикновените полицаи, а обикновено задачите спускат тези, които са високо в йерархията и хал хабер си нямат от практическа полицейска работа.
aldycrown
04 Фев 2018 20:06
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Няма бедни, няма богати. Плаща този, който има нужда...
Begemot
04 Фев 2018 21:39
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Ами МВР, правителство, както и много общини - то е се едно, феодално владение на Карабас Барабас и дружината му. Крепостните ще плащат, колкото им кажат.
robertrodriges
04 Фев 2018 22:05
Мнения: 31
От: Bulgaria
FuFighter , защо ли започвам да подозирам, че си ченге което одобрява даренията от общини към местните структури на МВР? Работещите в МВР и по време на тъй наречения соц. и след 10.11. 1989 г. не стават за нищо. Най-порочната практика , веднага след падането на социализма беше да се взимат дарения от местни "бизнесмени", които след това караха скъпите си лимузини както си искат, паркираха където си поискат , а смешниците от МВР си изкълчваха шиите да гледат на другата страна, зада не видят наглото поведение на "спонсорите" си. Поклон...

FuFighter
04 Фев 2018 23:36
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
robertrodriges познанията ти за МВР се изчерпват с прочетено по форумите и ЕЖК. Не, не одобрявам субсидирането на местната полиция от общините. Но след като МВР не го прави, в тези общини все пак полицията трябва да си върши работата, нали? Посочи ми едно районно управление, в което за последните пет години кварталните са получили от министерството поне един пакет с хартия. Само едно!


vse_oshte_jiv
05 Фев 2018 08:39
Мнения: 346
От: Bulgaria
Ретро... Да смятам ли, че полицията от преди 1945, която биеше, убиваше, палеше къщи и т.н. беше по-добра. Ако не ти удобно да си спомняш за хилядите избити без съд и присъда комунисти, спомни си поне за смърта на Александър Стамболийски, Гео Милев, Ана Маймункова. Верно е май, че вие, джендърите, съвсем изтряскахте.
EvolvedApe
05 Фев 2018 08:55
Мнения: 5
От: Bulgaria
Може би благодарение на тези 1.2 милиарда, заедно с всичките рушвети (да се чете "дарения", МВР си върши работата толкова добре и доверието на гражданите е на такова високо ниво.
mick
05 Фев 2018 09:25
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
1.2 Милиарда са голяма сума.. но за какво? В момента тия пари отиват едва ли не само за заплати. За техническа поддръжка май отиват по-малко от 15%. Това е безумен бюджет.

Освен това - според мен не е работа на националното МВР да охранява общините. Общините трябва да правят това със собствени средства. Щото те си знаят най-добре проблемите си. А не както е в момента - общините стоят и чакат някой отгоре да им реши проблемите.. да им прати полиция.. да им прати пари.. да им прати едва ли не всичко.

МВР трябва да се занимава с национално значими задачи - охрана на такива национални обекти, тежки разследвания .. дребните неща трябва да са работа на общинската полиция. Ако пък мислите че общините нямат пари.. ами да го кажем така.. каква община ще е ако не може реда да си поддържа? Каква община ще е ако пътищата и улиците не може да си поддържа. Та това са основните задължения на общината. Ако не може значи не може да е самостоятелна единица.
mick
05 Фев 2018 09:27
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Та вижте им сградите и управленията на МВР.. вижте с каква техника работят. Яко недофинаниране десетки години. Просто парите отиват само за заплати и бюрократи явно.

В същото време държавата санира "безплатно" частна собственост. А кой ще и върши основната работа и с какво?
Лабдев
05 Фев 2018 10:51
Мнения: 223
От: Bulgaria
При никоя система или власт или клика няма такова безсмислие както у нас сега. Ако през турско, руско, княжеско, стамболовистко та до комунистко управление е имало всяккви нарушения от страна на органите на принудата (то стига да се четат само писатели от съответните периоди, а може и вестници от всякакъв калибър и боя), то сега, от десетилетия насам, хората с някаква власт (пари, груба сила, ненаказуемост, чужда подкрепа и каквото и да е още "различно" - вкл. откачане или сбъркана наследственост) са обхванати от амок, играят хорото на Св. Вит, имат двигателни халюцинации и въобще са с дефекти на мисленето и действието. МВР е пример за това. И повечето други министерства го играят подобно, вие го коментирате непрекъснато. Камо грядеме, кой да каже? През терминалите до терминално състояние, чрез екзити през границите към тотален национален екзитус. Който е лекар, да поясни.
kempes
05 Фев 2018 11:21
Мнения: 4,716
От: Argentina
И каква работа конкретно е свършено срещу тези пари ?
Ednookia Smok
05 Фев 2018 12:14
Мнения: 557
От: Bulgaria
Верно е май, че вие, джендърите, съвсем изтряскахте


Като ти чета изтрещелия и пълен с глупости пост, Кутев май ще те глобява
FuFighter
05 Фев 2018 12:50
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
И каква работа конкретно е свършено срещу тези пари ?


Всяка година се правят отчет-анализи както на районните, така и на областните дирекции. Не е някакъв зор да откриеш конкретните цифри. Сега ще питаш: Ама мен не ме интересуват броя актове и процентът разкриваемост. Да, теб и целокупното гражданство не ги интересуват, но ръководството на МВР държи на тези показатели. И докато то държи, ще се гонят добри резултати по тях. Ръководството на МВР се излъчва от управляващата партия. Управляващата партия се избира от такива като теб. Сега схвана ли?
кормиснош
05 Фев 2018 13:53
Мнения: 2,010
От: Uganda
Стражари и апаши, много популярна детска игра в БГ политиката ...
Добави мнение   Мнения:14 1