Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
София ще наказва граждани, които имат карта за метрото, но не я ползват
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:32 Предишна Страница 2 от 2 1 2
SvSophia
09 Фев 2018 05:38
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Бъдете бдителни!
mick
09 Фев 2018 06:59
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Паркирането в буферните паркинги за тях е безплатно в рамките на работното време на метрото и 0.50 лв. на час за всеки следващ час след края на работното му време. Цената на услугата е 75 лв. на месец и е формирана само от нощуването на автомобилите, т.е. след края на работното време на метрото.


Има ли далавера всеки ще иска да се възползва. Прекалено непазарни са тия цени.
mi6osp.
09 Фев 2018 07:03
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Целта е да принудят гражданите да действат като в един стар виц: Един пътува в трамвая и след всяка спирка дупчи ново билетче. На въпроса защо го прави, отговаря: "Шът, да не разбере контролата, че имам карта!".

ЦГМ трябва да промени наредбата- в нея за паркирането на автомобил се иска превозен документ, а не пътуване с метрото Натисни тук.
ПлесNick
09 Фев 2018 07:28
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Най-доброто наказание за такЪви граждани на София (може и да не живеят постоянно - примерно да са уан- или повече дей трипъри до капитално сити на България, нещо като гурбетчии от провинцията, намерили сгодна работа в Столицата за някой и друг месец) е колата да се откарва до една преса (има такива - виждал съм ги по американски филми, операторите им обикновено са РУСКИ мутри /режисьорът така ги показва, ама дали не са примерно украински, или туземни, никой не знай/!)1 където колата се превръща в симпатично КУБче, като това на Рубик, ама метър на метър на метър, примерно!

Казвам го това като СОФИЯНЕЦ, винтидж 69 (тогава додох от Филибето, за студент да се уча, да се уча та да не работя на къра!),който овреме се усети накъде Боко КМЕТА е подкарал града, продадох панелата, чрез която Топлофикация-София в робство ме държеше, и с парите си купих по-малко жилище, ново, без пранги към Топлофикацията и с ПОДЗЕМЕН ГАРАЖ, където си паркирам возилото, и което рядко ползвам, щото на 2 трамвайни спирки до метрото съм, или 6-7 минути пеша! Та за ПОДЗЕМНИЯ гараж дадох 20 хилки ЕВРА!!! А десетки хиляди циции с коли се стискат да дадат за подземен гараж, както аз дадох, и НАГЛО, и БЕЗПЛАТНО, си държат трошките и от двете страни на улицата, а и ПО ТРОТОАРИТЕ! Е, не съм съгласен! Или ще плащат 5 пъти повече данък за трошката си, окупираща и засираща уличното платно, или на пресата, на кубче, и оттам - експорт, ама като скрап, примерно с ХЕВТИ метълз експортьор...

Освен 5-кратно по-висок данък на същите тия циции да се събират и яки глоби за ОБСТРУКЦИЯ на миенето на улиците! Само така ще се разкарат всички тия трошки от улиците, дето от дъжд на вятър собствениците им ги карат! А, и проверки на това, което ауспусите им бълват, ама на СЕРТИФИЦИРАНИ от МОСВ-то специални пунктове, а не при мафиотите, които държат ГТП-пунктовете! И която трошка бълва дим и пепел - на ПРЕСАТА!
маргаритка2
09 Фев 2018 08:34
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Хитро!

Само че ти трябва и втори гараж, на мястото, на което отиваш с колата.

А приземните гаражи отдаена са магазини, в краен случай ателиета за дребни, но скъпи услуги.

Аз предлагам на края на всяко метровлакче да има товарен вагон. Всеки багаж с размери по-големи от на пералня да се товарят там. Стоварване на спирка Сердика и повторно заплащане при смяна или потвърждаване на посоката.

Така ще се заситят и двете лами - метрополитена и центъра за градска дебилност.
маргаритка2
09 Фев 2018 08:36
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Освен това София не трябва да наказва само граждани, но и селяни!
komar1
09 Фев 2018 09:44
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
Като обърне особено внимание на СЕЛЕНДУРИТЕ, защото разликата между "селянин" и "селендур" е голяма!! Аз в София селянин не съм видял, ама селендури- бол!
Penchobre
09 Фев 2018 10:06
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
Купуват си карти и паркират, без да пътуват! Ама ха! Ха-ха-ха!
ПлесNick
09 Фев 2018 10:46
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Маргаритке,
ВСИЧКОТО място в София, ама абсолютно всичкото, на което коли се паркират, ТРЯБВА немедлено (чуеш ли, СОС!) да стане ЗОНА ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ! Както няма безплатен обяд така и безплатно паркиране НЯМА! Безплатно е за циции, маргаритки, селендури (терминът е на колегата горе, аз предпочитам цървули да им викам!), ама всъщност е платено - с нервите на пешеходните мами, дето не могат с детските си колички, и на вече със здравето ни (гълтането на ФПТ определено му нанася непоправими вреди, а частичките са от калта по улиците, които НЕ могат да бъдат измивани, поради безплатно напаркираните возила!)! Та така - здравето-ми или паркирането-ви !?! Отговорът, моят, е:МАЙ**НА**ТА ви, на всички гореизредени екземпляри от (д)Жунглата Софийска!

А иначе рационално зърно в твоето предложение за метрополитена има, ама не да се возят денкове, обемисти товари (щото не знаеш колко тротил или семтекс може да има в тях! В лондонския тюб даже кошчета за боклук няма (а само надписи: ТАКЕ YOUR LITTER HOME!), камо ли денкове и чували да се тътрят! Та, рационалното зърно, е да има КУПЕ, по средата, оборудвано с всичко, дефибрилатор, кислород, квото си требе в един съвременен реанимобил! Линейките на Окръжна (там съм чувал че возят поразени от инсулт) могат да имат стоянка на спирката на метрото на Интерекспоцентъра, и оттам да получават драгоценния си "товар", пристигнал с метрото, по първи, втори, трети, а дай боже, и чрез CIRCLE line, или ако предпочитам московското КОЛЬЦЕВАЯ, която да свърже частите от окръжността между 6-те края на 3-те диаметъра! Тя даже може и НАЗЕМНО да се направи, като части от сервитута на налични ж.п. трасета се използват за удвояване на релсите, единия чифт релси за треновете на БДЖ, а другия - метро-влакчетата на КРЪГОВАТА линия на Метрополитен-София!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ПлесNick
Анадолий
09 Фев 2018 12:43
Мнения: 897
От: Bulgaria
Лесно изкарахме хората от соца, но соцът в тях ще живее още 40 годин поне.
Те ви ги 'десните' властимащи с партийните книжки под възглавниците.
СС
09 Фев 2018 14:44
Мнения: 630
От: Bulgaria
Никой никого не наказва и санкционира, макар мярката да е благодатна за медиини манипулации както се вижда и от този материал. Просто за да се възползва някой от ниската цена трябва да му "цъкнат" картата и да видят че наистина е пътувал с нея, защото тази ниска цена все пак не е измислена с благотворителна цел, да осигури евтино паркиране на работещите в близост, а да стимулира хората да пътуват с метрото отивайки някъде в града!
Добави мнение   Мнения:32 Предишна Страница 2 от 2 1 2