Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ФТ: Ако ЕС зареже Балканите, тогава Русия и Турция ще ги превземат
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:46 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
vputin
09 Фев 2018 12:10
Мнения: 1,956
От: Bulgaria
Що се отнася до християнските народи на Балканите, подчертавам народи, не "елити" ,те винаги са били ориентирани на Русия
Исторически погледнато да. Днес се налагат отвън мощни процеси на русофобия главно сред по-младите в тези страни. Страни като Румъния , Албания /традиционни/ и България /нов феномен/ имат вече сериозна маса от русофоби. Страни като Сърбия , Черна Гора тепърва ще бъдат "обработени". На запад от Сърбия са католици и по принцип там няма проблем с русофилски маси население. Косово и Босна са ясни , там мнозинствата са туркофили , малцинствата християни нямат думата. Така че картината съвсем не е едноцветна , а доста мозаична. В един момент разделението на културни и цивилизационни зони по Хънтигтон , ще стане доста по-ясно от сега. И всяка от трите сили - Русия , Турция , Запада ,ще гледа да "завлачи" колкото се може повече към себе си. България има два относително приемливи сценария , и един абсолютно катастрофичен. В момента ние твърдо дълбаем към последния , и точката на невъзвръщаемост , според мен е подмината.
D4D5
09 Фев 2018 12:11
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Първо и основно задължение на всеки патриот е да се чувства и действа, като васал на великата Россия.
Това е първото услоовие за постигане на свобода!
Сляпото преколонение пред всичко съвеЦко, руско и комунистическо е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!


Това звучи толкова нелепо... във времена, в които България е васал на САЩ и всеки опит за изразяване на несъгласие бива заклеймяван.
Дорис
09 Фев 2018 12:17
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Има и някои инсталирани "русофили", ама Азис не случайно пее кючеци, а не е "чистушки".


Да не би съпругата Ви да е чистушка? Азис, ясно, не е!
vputin
09 Фев 2018 12:19
Мнения: 1,956
От: Bulgaria
Третата Българска държава , поради избора направен още от Аспарух , винаги е имала един основен проблем пред водачите си. Как да балансира между Великите сили , какъв избор да направи в критичните моменти ? За дълбоко съжаление в повечето съдбоносни моменти , българските "елити" са се проваляли. В резултат на което имаме две национални катастрофи , а днес - демографско-ментална катастрофа... Истината е че за страна на кръстопът като нашата , успешната политика е в балансирането между Силите , балансиране което винаги да цели националната изгода. Не личната. В редките случаи когато това е опитвано /Съединението , 1908-Независимостта, участието ни в заключителните етапи на ВСВ/ , резултатите са били положителни. В останалите случаи , вкл.днес , провалите са надделявали.
Zmeja
09 Фев 2018 12:31
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Босфорът не е това, което е бил. Новото трасе на пътя на коприната, най-важният за близкото и по-далечното бъдеще, не преминава задължително през Босфора.
Мастар
09 Фев 2018 12:33
Мнения: 4,000
От: Bulgaria
Пътят на коприната минава от всякъде, китайците са се погрижили за това.
Ама руският флот е или през Босфора, или по Дунава.
kiro or efiro
09 Фев 2018 12:36
Мнения: 1,468
От: Bulgaria
Фантазии. Босна е уахабитски халифат. Косово не е признато за държава от страни-членки на ЕС. Албания е по-кофти дори и от България. БЮРМ се кара с Гърция, която не признава име, включващо "Македония". Какви шансове имат тези страни за ЕС? Дори турция е с по-големи, макар и теоретични.
micky73
09 Фев 2018 12:43
Мнения: 901
От: Bulgaria
Ама руският флот е или през Босфора, или по Дунава.
Или през някой от океаните.
The Bulgarian Lion
09 Фев 2018 12:49
Мнения: 13,869
От: Antarctica
vputin09 Февруари 2018 11:53
....................... Тогава и в Булгаристан разделението по лагери ще бъде лесно и просто... Европа ? Пишете я бегала. Няма Евро , няма Шенген ! Страна чийто народ не е в състояние да излъчи управление с ниво на интелигентност по-висока от тази на Конго или Туркменистан , няма място в Европа.
То и нивото на началниците в Брюксел не е по високо от нивото на политиците в мамковината.
The Bulgarian Lion
09 Фев 2018 12:53
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Мастар09 Февруари 2018 12:33
Пътят на коприната минава от всякъде, китайците са се погрижили за това.
Ама руският флот е или през Босфора, или по Дунава.


Както казва Жириновски, Русия , ако трябва, може да получи директен излаз на Средиземно море.
Е, някоi хора около провлака ще дадат фирА, но да не си ритат здравната книжка.
Затова Турция, трябва да има приятелски отношения с Матушката и да не пречи на тръбите.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: The Bulgarian Lion
emo1971
09 Фев 2018 13:20
Мнения: 6,620
От: Bulgaria

Мастар
09 Фев 2018 11:37
Мнения: 2,888
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP


Не сте справедлив. Да 500-те години са оказали влияние, но...
Умните хора отдавна са обяснили, защо в Западна Европа изглежда по-чисто в градовете. Главната причина е, че там населението е било дресирано... векове наред, чрез възможно най-дивашка жестокост... само за просия примерно...камшик, членовредителство, жигосване с нажежено желязо... бесене за открадната носна кърпичка и т.н. невъзможно е да не са Ви известни зверствата на западноевропейската аристокрация спрямо собствените им сънародници. И да, не им се е харесвало на тамошните аристократи мръсотията... погрижили са се, по същия начин... да дресират обикновени хорица. Турците се били разбира се не по-малко жестоки, но... те идват от дълбините на Азия, където подобна чистота е непостижима, поради много по-високата ерозия на почвата. Измитите улици на западноевропейския град, ще си останат чистички дори до три денонощия, а тези на град в централна Азия... след 20 минути отново ще са покрити с прахоляк, все едно никакво метене и миене не е имало. Затуй и мръсотията не е правила никакво впечатление на турските аги... съответно не са и принуждавали раята. Доколкото у нас, положението с прахоляка е някъде по средата, а и отсъства жестока историческа дресировка на населението в това направление... в днешни времена единствената възможност е... постепенното възпитание с добро, а то изисква време. Когато обаче се сравни ситуацията в български и цигански квартал... ми има разлика... и то далеч не несериозна.... При циганите е съвършено разлчино. Техният вроден номадски манталитет допринася, изобщо да не ги е грижа за мръсотията в която затъват, понеже предполага опцията да отидат на друго място, когато стане вече невъзможно да обитават настоящото... от многото боклуци с които са го засипали. Само няколкото десетилетия през които циганите са принудително уседнали... очевидно са недостатъчни за промяната на този манталитет.
onzi
09 Фев 2018 13:48
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Измитите улици на западноевропейския град, ще си останат чистички дори до три денонощия, а тези на град в централна Азия... след 20 минути отново ще са покрити с прахоляк, все едно никакво метене и миене не е имало.
да ти кажа, не съм забелязал да мият тука улиците, ма то и няма нужда - различен климат, вали през ден-два. и щото вали, тревата е винаги зелена и прахоляк почти няма.

е, има и организация - покрай строежите е чистичко, лятото третия ден без дъжд са извадили пръскачките да поливат полянките и т.н, но като цяло климатът прави чистите улици.

местните не са научени да пазят чистота - напротив, хвърлят фасове навсякъде. което се компенсира с много чистене - едни камионченца като играчки метат ежедневно, есенес събират листата. но миене -
Памфуций
09 Фев 2018 14:08
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Що се отнася до християнските народи на Балканите, подчертавам народи, не "елити" ,те винаги са били ориентирани на Русия

Винаги, винаги, колко винаги - през последните 4 века.
LEFT
09 Фев 2018 14:22
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
Русия вече напорави и северен път и той е много по-кратък! Не се страхува от ледовете, а от такива продажници като освободените Балканци, които дават земята си за военни бази на САЩ.
emo1971
09 Фев 2018 14:43
Мнения: 6,620
От: Bulgaria

onzi
09 Фев 2018 13:48
Мнения: 8,150
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Така се получи, че покрай имотния бум у нас... 2007-8-ма.... се запознах с доста жители на т.нар. Обединено Кралство. За някаква близост е трудно да се говори... надменни са, макар и безукорно учтиви и за разлика примерно от руснаците, определено държат на дистанцията. Все пак имаше два случая, в които се стигна и до разговори от по-непосредствено естество. В единия... контакта беше с един бивш професионален ръгбист от Уелс /уви малко по-късно почина от рак на дебелото черво/. Целият в татуировки, ама не професионални... от примитивните пандизчийкси...тъмно сини на цвят, врата му се сливаше в едно с главата, а манталитета му... досущ нашенска мутра... мноо точен. Отказваше да пуши купешки цигари... само кошмарно силен тютюн, какъвто винаги си носеше в кожена кесийка окачена на колана и уникално, цигарата я свиваше чрез обикновена хартийка... без филтър разбира се... извършвайки всичките необходими операции само с едната ръка...
Вторият случай касаеше относително възрастна самотна жена... някъде около 60-те. Беше си купила малка къща, доста близо до плажа на Кабакум и я беше ремонтирала великолепно. Веднъж, когато се срещнах с нея... по работа, тя между другото с подчертано съжаление сподели, че спешно и се налагало да се върне в Англия за цял месец, а ставаше дума за Юли... Попитах я естествено, да не би да се е случило нещо лошо с неин близък, че заминаването и да е чак толкова спешно и... обяснението и буквално ме хвърли в оркестъра... Оказа се, че в селото откъдето е родом... в някакво си графство там... не помня точно, има стара традиция- всеки месец улицата на която се намира родната и къща, се почиства ежедневно от обитателите на една от къщите намиращи се покрай нея... безплатно и старателно. Тъй като дошъл редът на нейния дом, а освен нея нямало кой да поеме "щафетата"... та... Озадачено, предвид финансовите и възможности я попитах, а не може ли дистанционно да наеме фирма, която да я отмени в неприятната повинност, на което тя се засмя- невъзможно,... какво ще си кажат съседите... Това приблизително имах предвид малко по-горе под дресировка....
onzi
09 Фев 2018 14:58
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
е, впечатленията ми от почистването са от град, чак такива неща като улицата да се чисти от живеещите на нея не съм виждал, макар че собствениците на къщи обикновено сами си чистят снега по тротоара покрай имотите си. блоковете обикновено наемат фирми за целта, ама то е комплексно - градинар за разните му зеленини, зимно почистване, чистачка за стълбището, изхвърляне на боклука даже.

офисът, в който работя, е в един жилищен блок с около сто апартамента. горе-долу веднъж на шест месеца на вратата се появява обява, че еди-кога си ще се изхвърля боклук, и за ден-два във вътрешния двор всеки може да засили разни непотребни вещи - мебели, електроуреди, а бе квото се сетиш, което нормално не се изхвърля в контейнерите за отпадъци. съответно от нищото изникват и разни елементи, които сортират изхвърленото и понякога си вземат това-онова, щото не е задължително изхвърленото да не функционира, може да си работи хладилникът, ама да е изхвърлен поради подмяна с нов. и на уречената дата пристига камион, товари каквото има и го праща за рециклиране.
ернани
09 Фев 2018 15:10
Мнения: 333
От: Bulgaria
когато България загуби суверенитета си, ми е все едно в коя сфера ще попаднем. Поне ще учим китайски, английският взе да омръзва. Поне на непредубедените материално. Губиш корените си и се чудиш на кой чужденец да служиш.
Навремето не обичах руснаците, но като си припомня времената когато ни бяха братя :
Живееха по-бедно от нас, обичаха ни искрено, жените им особено, бяха наши. Влаковете със суровини пътуваха насам, тръбите и т.н.
Не мога да сравнявам със сегашните братя, но ще призная, че много хора направиха революция в собствения си живот.
Елитите също се запазиха, като отрочетата на повечето номенклатурчици, които наобикаляха или бяха в ЦК на бкп, прегърнаха синзелените ценности и т.н.
времето е в нас и ние сме във ....
ohubohu
09 Фев 2018 15:20
Мнения: 4,837
От: Bulgaria
Ако ЕС зареже Балканите, тогава Русия и Турция ще ги превземат
Т.е. сега Балканите са превзети от ЕС и е важно ЕС да не допуска освобождаването им, защото може друг да ги превземе???
Ми добре! Ама някой интересува ли се, какво мислят балканците?
emo1971
09 Фев 2018 15:25
Мнения: 6,620
От: Bulgaria
onzi
09 Фев 2018 14:58
Мнения: 8,151
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Ми той Светът се променя. И у нас вече има доста блокове, които си наемат фирма за почистване... включително околоблоковото пространство. Това касае обаче, предимно новите жилищни кооперации... дето си имат големи площи райграс, детска площадка, тенис корт, басейн, барбекю и пр. в двора. Разпродажби за каквито споменавате обаче, все още се организират единствено от хотелите. Иначе голям проблем е, че току се построи подобна сграда, а изградилият я фирмаджия понякога за своя сметка оправя и пътя и тротоарите около него... на известно разстояние от обекта, че да станат апартаментите малко по-продаваеми и... започва не по-малък строеж в съседния имот... пътя се унищожава отново, от тежките машини... прахоляк, гюрултия, мръсотия... ... нямаше край.
Мастар
09 Фев 2018 15:26
Мнения: 4,000
От: Bulgaria
Балканците си искат турско!
И ще си го получат.
Добави мнение   Мнения:46 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща