Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бизнесът обяви за опасни поправките в НК срещу фирмите
Добави мнение   Мнения:4 1
ПлесNick
09 Фев 2018 21:01
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Друг проблем според работодателите е опитът да се пренесе механично разпоредбата за длъжностно престъпление от публичния в частния сектор. "Новата разпоредба дава възможност да се търси наказателна отговорност за гражданскоправни отношения", твърдят работодателите. Проблемът с този текст е, че предвижда наказание за неизпълнение на служебни задължения от длъжностно лице, от което настъпват вреди "за друго физическо или юридическо лице или обединение". Длъжностно лице в случая може да бъде управител, директор на фирма или човек, на когото е възложено някакво управление на имущество.


Спомням си, че някога Татарчев обвини всички шефове на фалираните "от Виденов" банки в горното длъжностно престъпление, ама съдът ги ОПРАВДА -щото банките били частни, и шефовете им НЕ били длъжностни лица... Съдът тогава си послужи със сегашните аргументи на работодателските организации, и на Панайотов от ЮФ на СУ, вицепремиер в Кабинета на Симо Мадридски!

Апропо, именно Симовите орки-аватари в тогавашното НС, НДСВ-арите проф. Димитров (беше дълго време шеф на Сметната палата), лицето Иван Искров, шефът на БНБ, който ни причини ГРАБЕЖА КТБ, внесоха тогава в НС законопроект за отпадане на текст от НК, вкаран там след фалита на дузината банки, според който текст ако даден банков кредит стане "лош", като виновен се привлича не само кредитополучателят, но и съответните лица в банката...

Заради този текст в НК банкстерите бяха врътнали кранчето на кредитирането, и икономиката стенеше от това "замразяване"!

Но професорът Димитров, любител на източните бойни изкуства, и Иван Искров, който дуети пееше с Цветан Василев, "отрязаха главата" на омразния на банкстерите текст в НК, и пак започна раздаването на кредити, предварително замислени като бъдеще лоши кредити! От това славно дело на Димитров и Искров тръгна лечка-полечка "кашличкото", който порасна в Монстера КТБ, и в сегашните (в края на 2017) 10.9 процента лоши кредити от 100-те милиарда, раздадени от сегашните банки, банки-херувими, банки, дето никога, според мазния арменец, главен изпълнителен директор на една банка, и шеф на Асоциацията на банките в България преди Андронов, ама никога не си позволявали да прилагат "недобрата" банкова практика, която Цветан Василев, прилагал....
BadEnough
10 Фев 2018 09:42
Мнения: 118
От: Bulgaria
Тези партийни издънки защо си мислят, че са свещенни крави и могат да експлоатират хората до безкрай? Не им вярвам, защото до преди време тези същите ме убеждаваха, че частната собственост е вредна, а сега първи капиталисти.
9101
11 Фев 2018 09:01
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Имам познат, който много години е работил с трудов договор, но няма стаж защото не са му внасяни осигуровките. Начислявани са, но не са внасяни. Работодателите му когато ги натисне държавата, през 5 години прехвърляли фирмата на някой циганин и откривали нова. И човека остава без стаж.
Това не е ли престъпление?
ПлесNick
11 Фев 2018 09:12
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Не е бе, Dude - капитализъм Е, истинският, сиреч ДИВАШКИЯТ, а.к.а. нашенският! Капитализъм, който НЕ е като при немците! Или при скандинавците!

Ама така ще е, като от 1991 насам, горницата от 2.5 милиона до 6 милиона (толкоз бил реалният брой граждани с правото, фиксирано в Чл.42 на Конституцията) вярвате, че 240-те в НС, вие ги избирате! Избирате,грънци! Ние, споменатите 2.5 милиона НЕ вярваме, и защото знаем, че правото ни по Чл.42 не е да дращем връз квадратчета и кръгчета в изборната бюлетина, а ИСТИНСКИ, РЕАЛНО да избираме, отговорихме с ДА на първия референдумен въпрос! Което ДА означава СТИГА ВЕЧЕ партийните върхушки вместо НАС да решават кои 240 да парашутират в НС, и да ни карат да ги наричаме НАРОДНИ представители!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ПлесNick
Добави мнение   Мнения:4 1