Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
България трябва да се поучи от Полша за вноса на работници
Добави мнение   Мнения:14 1
suhar
13 Фев 2018 20:13
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
И как си я представяте тази работа, моля ? " Вносни работвици с български заплати? Че кой ще дойде ? А ако получават повече, няма ли да стане конфликт ? За една и съща работа, различни заплати.
rover
13 Фев 2018 22:40
Мнения: 8,441
От: Bulgaria
алчните мъ*ши (не знам дали и по нареждане или единствено от алчност) подгряват почвата, за да залеят територията с работна ръка, която би се съгласила да работи дори за по-малко пари, отколкото популацията. няма да коментирам откъде ще дойде такава ръка. но това, което ще стане след не много поколения, може да се предвиди отсега. и то е, че земята ще престане да бъде българска.
Engels
14 Фев 2018 01:03
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
В статията срамежливо са ни спестили информацията откъде смята бизнесът да внася работници.
Ето за какво става въпрос:
Бизнесът иска и да бъде удължена продължителността на разрешения достъп до пазара на труда от 12 на 24 месеца с оглед наемане на лица от отдалечени страни – например от Индия и Виетнам. Със същите мотиви се иска и срокът на решението да може да бъде продължен до пет, а не до три години, както е сега.

Виетнам е споменат само за заблуда на противника.
Така и така ромите след 20 - 30 години ще са половината от населението, за да няма големи аномалии в състава на населението, логично е да внасяме индийци.

Engels
14 Фев 2018 01:12
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
И добави, че влизането на украински граждани на трудовия пазар в Полша отнема само 2 седмици, а у нас - 8 месеца.

Освен неквалифицирани украинци за туризма, квалифицираните ще ги излъжете друг път.
Да не са луди да идват при нас, като безработицата в Чехия е два пъти по ниска и заплатите в пъти по високи.
Засега можем да излъжем само индийци.
sneaky_humanoid
14 Фев 2018 01:15
Мнения: 563
От: Netherlands
Народе????


Някой слуша ли БНР? Икономиката ни била прегряла заради високите заплати на работниците. Било спешно да се внася работна ръка, иначе българските фирми щели да избягат.Честит Трифон Зарезан!


China has recently halted previous plans for building more than 150 coal-fired power plants.

In electric cars, China is leading the world, selling more each month than Europe and the U.S. combined, with more aggressive quotas on gas-guzzlers than anywhere else in the world, including California.

Additionally, China has the world's most extensive network of high-speed trains, and has already passed laws to promote a circular economy where waste products from industrial processes are recycled into inputs for other processes.

China announced they were more than doubling their previous solar power target for 2020, after installing more than twice as much solar capacity as any other country in 2016. This new target—five times larger than current capacity in the U.S.—would entail covering an area of land equivalent to New York City with solar panels.

They are similarly exceeding their wind power targets, already boasting more capacity than all of Europe COMBINED!
tantus
14 Фев 2018 10:27
Мнения: 2,108
От: Bulgaria

Освен неквалифицирани украинци за туризма, квалифицираните ще ги излъжете друг път.
.


Ами каквито такива. Трябват всякакви.

Винаги давам примера с един мой колега - украинец от български произход, взе български паспорт още докато живееше в Украйна, , дойде в България, започна да работи (софтуерен инженер), чака 1 година жена му и детето му да дойдат и накрая, когато най-после им позволиха дойдат, жена му няма право на работа. Смятай за какви идиотски правила и закони става въпрос. Сега е в Холандия с цялото си семейство.

Мисълта ми е, че наистина трябва да се ревизира малко законодателството, защото някои процедури са потресаващо бавни и глупави. Пък колкото човека дойдат - толкоз.

Michael_P
14 Фев 2018 11:27
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
цели заводи с чуждестранни работници


Аре стига бе! Заводите (тези в които се произвежда нещо в много бройки: телевизори, автомобили, мобилни телефони, персонални компютри......) отдавна са автоматизирани и роботизирани. Работниците са нужди в обслужването - камериерки, сервитьорки, бармани и т.н. И снимката е подвеждаща - строителството на пътища и мостове не е това което беше.
Michael_P
14 Фев 2018 11:34
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Сега е в Холандия с цялото си семейство.


Анджек! Софтуерния бизнес е в Холандия. Това има малко общо със Законодателството. Корелацията е с нивото на индустриалното развитие.
tantus
14 Фев 2018 11:57
Мнения: 2,108
От: Bulgaria
Анджек! Софтуерния бизнес е в Холандия. Това има малко общо със Законодателството. Корелацията е с нивото на индустриалното развитие.


Аз ти казвам - на човека му писна да има бюрократични спънки на всяка крачка и на жена му и писна да бъде домакиня, защото българската държава не разрешава на съпругата на български гражданин да работи в България. Ама сигурно ти знаеш по-добре защо си е тръгнал човвека. Ако искаш да ти дам номера му, за да му обясниш и на него.
kempes
14 Фев 2018 12:39
Мнения: 4,716
От: Argentina
Няма такова събирателно понятие като "България".
Има български работодатели.
Нека те първо да оправят заплатите, а после да искат ниво на работниците и служителите.
Engels
14 Фев 2018 13:43
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Безработицата се е понижила до 5,6% през четвъртото тримесечие на 2017 г., показват данните на Националния статистически институт (НСИ).
На годишна база коефициентът на безработица намалява с 1,1 процентни пункта. А броят на безработните спада с 11,9% до 189,3 хил. души.

Шоуто ще започне когато безработицата падне под 5%.
А циркът когато достигнем безработицата на Чехия.

Последното не е много сигурно, предвид бройката на ромите в България.
Engels
14 Фев 2018 13:45
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Коефициентите на безработица по степени на образование са съответно 3,1% за вишистите, 4,7% за хората със средно образование и 16,6% за хората с основно и по-ниско образование.
Michael_P
14 Фев 2018 14:37
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Ако искаш да ти дам номера му


Защо? Лев Толстой го е казал в Ана Каренина:
"Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему."
kаily
14 Фев 2018 17:50
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
По-високото заплащане в Румъния, още по-високото в Полша и в пъти по-високото в Германия не се оказа пречка пред това да изпитват същите проблеми като тези в България с намирането на хора с подходяща квалификация.

ъхъ и точно така, понеже няма никаква връзка между заплащане и работници, затова си я карайте, както си знаете. Те украинците плачат за 510 лв брутна заплата...

Чехия агресивно търси работна ръка от България и при минимално заплащане от 400 и няколко евро, предлага чисти от 700 до 900 евро, безплатно общежитие, купони за храна и даже безплатен транспорт от България до Чехия. Чешко бюро по труда е редовен участник в джобс.бг и на чист български предлага работа там по заводите. С български телефон и български представител тук.
И аз не знаех, и аз се учудих на заплатата и условията.

А вие тук привличайте, нека държавата махне всички ограничения, да видим после какво ще ви пречи. Щото работа очевидно няма да свършите.
Добави мнение   Мнения:14 1