Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Поучително!
Добави мнение   Мнения:6 1
проф. дървингов
22 Фев 2018 15:11
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
...леееко тенденциозно написано материалче, явно не е за пари, по-скоро за отмъщение ... общоизвестни факти, иначе добро обобщение, макар и непълно ... нека да стои ... някои блестят с отсъствието си (ИЙК), други вероятно просто са забравени (Ж.Желев, РадойРа, други), на трети не им е мястото в такъв списък - Кунева, РаданКъ, и т.н.

И не приемайте долното като насаждане на омраза, дискриминация по партийна принадлежност, полова ориентация или нещо друго, хич!
И както винаги - отнасяйте се към такъв източник с подозрение - помогнете да оборим тези очевидно обидни твърдения на този сайт, а!


75% от ръководителите на "дясната" ГЕРБ са бивши комунисти - начело с лидера си, в наследницата на БКП - БСП са само 50%!
BGNews

Всички управляващи, цялата фалшива „алтернатива“, целият ни избор е между креатури на БКП. Историята се повтаря като фарс

Флагманът на ЕНП в България, дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти - 3/4 от националното ръководство - Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков. В лявата БСП бившите комунисти са по-малко в процентно отношение - само 50%.

Или по-простата математика показва, че

Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство - Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при Бай Тошо.

Това ли е дясното в България? Или и двете партии БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета с лика на Тато?

Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от Тодор Живков:

Бойко Борисов – син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията.

Цветан Цветанов – по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ

Йорданка Фандъкова – редови член на БКП като учител

Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен

Красимир Велчев – член на БКП като пилот в авиацията

Менда Стоянова – член на БКП, партиен секретар на звеното „Приходи от народното стопанство“ в Окръжния Народен Съвет в Пловдив

Пламен Нунев – редови член на БКП

Припомняме и извън управленските органи на ГЕРБ – „автентичната дясна“ партия, „единствена алтернатива на комунистите“ кой какъв е бил. Ето кратка справка:

Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС.

Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998).

Сергей Игнатов – бивш министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП - Видин, ректор на соросовия Нов български университет.

Аню Ангелов – бивш военен министър, партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП.

Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.

Лиляна Павлова – внучка на партизанин от бригада „Чавдар“, по-късно с пост в БКП.

Диана Ковачева – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП

Да видим какво е положението в другите партии от управляващата коалиция

ДБГ

Меглена Кунева – съпруга на Андрей Пръмов, син на българския партизанин и политик от Българската комунистическа партия Иван Пръмов, тогава председател на Централния кооперативен съюз и народен представител, бивш министър и секретар на ЦК на БКП

ДСБ

Радан Кънев - син на член на БКП, директор на пристанище „Варна“ по времето на социализма

ВМРО


Красимир Каракачанов – доказан сътрудник на ДС с агентурно име Иван. Дядо му е бил един от сатрапите от Народния съд.

АБВ

Георги Първанов – доказан сътрудник на ДС с агентурно име Гоце, член на БКП от 1981 г.

НФСБ

Валери Симеонов - Баща му Симеон Балевски, от известната комунистическа фамилия Балевски, е полковник от запаса и запален комунист-активист. Самият Валери е бил кандидат-член на БКП

БДЦ

Христо Ковачки (всички останали са просто негови марионетки) - курсант във Висшето военно-артилерийско училище. Завършил в един от секретните университети в Ленинград специалност, достъпна само за хора от висшия ешелон и от разузнаването.

Оказва се, че накъдето и да се обърнем, ни дебнат сенки от миналото. Всички управляващи, цялата фалшива „алтернатива“, целият ни избор е между креатури на БКП. Маскирани зад фалшива дясна идеология, те подменят ценностната система и я превръщат в гротеска на оня социализъм, от който избягахме. А самата партия-наследница на БКП сложи начело дама, идваща от СДС – първото отроче на агонизиращата в края на 80-те комунистическа партия.

Автор: Пресиян Антонов
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: проф. дървингов
проф. дървингов
22 Фев 2018 15:37
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
За да не съм голословен, ще се подкрепя сам с думите на Сидеров, ръководител на парламентарна група, известен европийски националист, изобщо уважавана и обичана личност

Сидеров: Много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизма
Гласове 22.02.2018 10:34


Представителите на "Атака" не взеха участие нито в обсъжданията, нито в гласуванията за отстраняването на Валери Жаблянов, защото това е загуба на време, заяви в сутрешния блок на БНТ Волен Сидеров. Много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизма, коментира той.

По думите му зам.- председателят на ГЕРБ действа като „координатор“, който си измисля незначителни теми за дебат, вместо да се съсредоточи върху нещо важно. Той заяви, че не влиза в сблъсък с Цветан Цветанов, защото не са на едно ниво.
"Ние сме във властта, не за да решаваме проблемите на някой олигарх и да му уредим лифти, курорти и пързалки, а сме за доходите на хората, да ги изравним", каза Волен Сидеров.

Волен Сидеров допълни, че може да се стартират енергийни проекти, но ръководството на ГЕРБ предпочита да се занимава с философски въпроси.

Сидеров заяви, че е в правомощията на президента да налага вето, коментирайки действието на Радев да наложи вето на Закона за банковата несъстоятелност.
sluncho6
22 Фев 2018 23:14
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Маалко спамче, но по темата...

Понеже отгоре пишеше "Поучително", та и аз да кажа една поучителна история:
Преди доста години един дядо - пчелар беше спечелил на лотария най-голямата сума.
Върнал се вкъщи и не знаел къде да тури билета, за да не забрави да види тиража.
Лепнал го с мед на вратата на кухнята, като мислел, че медът лесно ще се отлепи с вода,
ако се стигне до това. ДОБРЕ ама се стигнало. Забравил той за билета, но по едно време му щукнало,
намерилк вестник, проверил и Ооооо, чудо! Най-голямата печалба! Намокрил щастливецът билета, почакал и
леко подръпвал. Нищо! Старецът му минало през акъла, че ако повреди билета, после няма печалба...
Откачил беше врата с билета и с нея отишъл да си търси голямата печалба.
Всички си умирали от смях, но пчеларят си прибрал парите!
____
Поука: Удариш ли печалба, мисли му!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sluncho6
Патагонец
23 Фев 2018 11:10
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
А Румен Радев бил ли е член на БКП или да?
Щото в предизборната кампания го изкарваха "надпартиен".
http://vevesti.bg/96051/gen-rumen-radev-e-bil-chlen-na-bkp-do-1990-godina-no-nikoy-ne-go-e-pital/
А за Плевнелиев така и не разбрах на кой точно общински комитет на ДКМС е бил платен секратар. Не ще да е такава тайна, дайте някакви подробности!
За Гоцето си спомням, че в сайта на президентството пишеше, че е член на БСП(?!) от 1980 г. Сигурно това ще да е била някаква нелегална организация по това време.

Дорис
23 Фев 2018 11:26
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Слънчо, Дядото ми напомня песента "Мятало Ленче ябълка".

Дървари от гора се връщат, нашият старец най-напред, на рамо дърво носеше, мечка за ухо водеше.





Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
atlantis
23 Фев 2018 17:12
Мнения: 16,163
От: Bulgaria
А за Плевнелиев така и не разбрах на кой точно общински комитет на ДКМС е бил платен секратар. Не ще да е такава тайна, дайте някакви подробности!


Това за деканесме може да е бил, може да не е, но в института е бил партиен член и в ръководството на студентската партийна организация. А студенти партийни членове бяха рядкост. Излязоха протоколи от МЕИ-то където фигурира той с подписа си. Никой ни пръ, ни ме. Нито потвърди, нито отрече. Мълчание.
Добави мнение   Мнения:6 1