Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Прокуратурата повдигна обвинение на доктор Димитров
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:974 « Предишна Страница 48 от 49 46 47 48 49 Следваща
Неверния Тома
08 Мар 2018 13:13
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
А поводът за дискусията е конкретен случай на "превишение на нужната отбрана". В случая няма нито нужна, нито отбрана. Превишението се изразява с убийство.
hamel
08 Мар 2018 13:28
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Аплодисменти за жана и hamel !
Е, Жана я баннаха. Доволен ли си? Ма другият имал мнение! Имал, ама не го развил. Вместо да го развие, го раздава голям мъж. Не формата определя ценността, а съдържанието! Ти как си я представяш, че аз ще позволя някой да ми говори умалително, или че някой ще си трие обувките с Жана? Как си я представяш таа работа, некви мозъчни взломаджии да ми дават насоки? Че за тва ли съм си живял живота?
Патагонец
08 Мар 2018 14:14
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
така стааш ръководител на ОПГ.

Т'ва го бех пропущил.
За к'ви престъпни групи става дума? Ние говорим за объркани човешки същества, които крадат от нужда. И да не стане сакатлък да налетят на някое наци, не е ли по-добре да знаят къде ще ги посрещнат любезно и ще задоволят личните им нужди от безопасно придобиване на чуждо имущество?
маргаритка2
08 Мар 2018 14:20
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Нуждата от фарове за Мерцедес е особено остра в някои социални групи.
Чок觧
08 Мар 2018 14:28
Мнения: 7,337
От: Israel
Не , не съм доволен ! Не съм искал да баннат нито жана , нито Кройзер , нито теб - исках нормална дискусия без заяждане и перчене с участието на всички !
****
Неверни Тома , нима не разбираш , че "този конкретен случай е следствие на хиляди , а може би и десетки хиляди случаи , когато престъпника е останал ненаказан ? Как си представяш лекар , преди 1989г да държи в дома си незаконно оръжие , за какво му е , да се варди от пациентите ??? Какво се е случило от 1989г досега , за да се стигне лекар , представител на най-хуманната професия да се въоражава ?
ПРЕСТЪПНОТО БЕЗХАБЕРИЕ НА ВЛАСТА !!!
hamel ми пише за вината на правоохранителните органи - МВР - "ние ги хващаме - те ги пускат" кой го е казал ??? Е , след като хиляда пъти са ги хванали , а други хиляда пъти са ги пуснали , какво очакваш от МВР , освен да "констатира" , да регистрира и нищо повече ? Обвинителите прокурори - колко пъти прочете , че обвинението на прокуратурата е "паднало" в съда ??? Прокурорите ли са виновни , некадърни ??? Колко пъти прочете за "споразумение на обвиняемия с прокуратурата" - какво очакваш след това - адекватна , заслужена присъда ??? Колко пъти съдът пуска под гаранция престъпници и те изчезват ? Колко пъти за 2 хляба и буца сирене дават ТРИ години , а за убийство ДВЕ , понякога и условно , а понякога и "просто забравят да го осъдят" докато изтече давност ???
Кой пише законите , които позволяват на престъпниците лесно да се измъкнат - престъпници или юристи ??? Извършил убийство САМ , лъже , че има съучастник , който е зад граница и го пускат под гаранция , докато се излъже другия съучастник да се върне в България ! През това време и истинският убиец е избягал ! И на границата няма кой да ги спре - изчезват си спокойно , "защото нямало СТИКОВКА между съдът и граничната полиция" ! Че аз ли да я направя тая СТИКОВКА ?
Протестите не са "в защита на убиец" или за да свалят специално Бойко , а защото на народа му кипна от БЕЗЗАКОНИЕ !
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Чок觧
hamel
08 Мар 2018 14:30
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Не съм искал да баннат ниго жана , нито Кройзер , нито теб - исках нормална дискусия без заяждане и перчене с участието на всички !
****
Ако си искал, трябваше да я проследиш, до бановете. Кой кого е провокирал. Очевидно, не си я.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: hamel
hamel
08 Мар 2018 14:36
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
а защото на народа му кипна от БЕЗЗАКОНИЕ !
Ми да си поиска защитата от беззаконието. Но не и да взема правораздаването в ръцете си. Тва е съдът на Линч и ККК. И понеже не си тук, нека аз да го кажа, а пък ти ме слушай. Не искам правораздаване като в южните американски щати. Вий там в Израел правете, квото си решите, макар че имам мнение по тоя въпрос, и то не е ласкаво за вас.
Неверния Тома
08 Мар 2018 14:46
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Чок觧
08 Мар 2018 14:28
А ти не разбираш ли че беззаконието е по-лошо от лошите закони. В конкретния случай е довело до УБИЙСТВО. Башка че имаме работа с беззаконие провокирано от неизпълнение на законите от правоприлагащите органи. (А ние се занимаваме с дали и кога бухалката е "превишение" )
маргаритка2
08 Мар 2018 14:47
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Невения Тома, според мен е едно и също.
Чок觧
08 Мар 2018 14:50
Мнения: 7,337
От: Israel
hamel , проследил съм дискусията между двамата и съм реагирал ! Дори и на твои коментари - бъди обективен ! Просто в един момент жана си изпусна нервите с коментара за "човешкото същество , което можело да поеме неправилен път" . Щом е поело неправилен път - да си поема последствията това същество - бой , арест , съд , затвор . Щом и това не помага , може да се случи и най-лошото , както се е и случило .
И мое да е това същество - с какви очи ще гледам после близките на жертвите ???
Какво значи "не си тук" ? Та аз всяка година си идвам за по един два месеца и затова време всеки път попадам в конфликтни ситуации !
1. Понеже не минах през разбит и неосветен подлез , а и се опасявах , минах през пътното платно оглеждайки се за превозни средства . И тогава едно кретенче , 22-25 годишно , пресичайки двойна непрекъсната линия спря пред мен , изкочи от колата и налетя да ме бие , "защото не съм минал през подлеза" ! Това , че съм възрастен с бели коси не го интересуваше ! Е , върнах го с два юмрука в колата и почна да вика полиция . Изчаках го , да видя ще викне ли полиция , ама му мина мерака , напсува ме и замина .
2. На пазара предпазих една жена да не я ограбят циганите и без малко да отнеса боя - дип че знаех какво да говоря . Наоколо 20 българи стоят и гледат сеир ! Нито да ме подкрепят с думи, нито да се намесят физически - голям страх от циганите !
3. В магазин продавачката обижда възрастна клиентка , когато и направих забележка , от склада излезе собственика или мъжът и и пак налита на бой .
Не е имало един път да се върна без да имам проблеми !
А за Израел запази мнението за себе си - когато дойдеш да живееш тук и като поживееш 5-10 години , ела ми разправяй ! И аз имам доста резерви за случващото се тук , но то едва ли кореспондира с твоето мнение !
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Чок觧
маргаритка2
08 Мар 2018 14:50
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Конкретно в този случай една от причините за общественото недоволство е, че смъртта на Плъха е напълно закономерна, а упорите се търси кой да отнесе вината.
Не казвам от юридическа, а от научна или природна, не знам как да я нарека , гледна точка.

hamel
08 Мар 2018 14:54
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
че смъртта на Плъха е напълно закономерна
Аз ще се изразя така - тя е напълно неслучайна, а стремежът е да се представи като закономерна и правилна.
hamel
08 Мар 2018 14:56
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Просто в един момент жана си изпусна нервите
Следователно, не тя, или тя и аз, сме водили форумния гражданин към бан. По-скоро, той нас.
маргаритка2
08 Мар 2018 15:10
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Не съм казвала правилна - само закономерна.
Затова ми идват някакви природни сравнения -неминуема смърт.
не значи, че е правилна, щото всички се стремим към безсмъртие!
Чок觧
08 Мар 2018 15:15
Мнения: 7,337
От: Israel
Неверния Тома
08 Мар 2018 14:46
Мнения: 11,434
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Че аз какво казвам ??? Нали ЛОШИТЕ ЗАКОНИ за довели да БЕЗЗАКОНИЕТО в продължение на 30 години и всичко това се е натрупвало ?
Или когато власта , управляващите вършат беззакония е добре , но когато отделен човек извън власта "вземе закона в свои ръце" - извършва беззаконие и не е добре ?
Чок觧
08 Мар 2018 15:17
Мнения: 7,337
От: Israel
hamel
08 Мар 2018 14:56
Мнения: 62,932
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Не , той водеше съвсем спокойна дискусия , докато вие не го предизвикахте , "да му ходите на гости и да си показвал оръжието" !
цепи
08 Мар 2018 15:24
Мнения: 237
От: Bulgaria
Как си представяш лекар , преди 1989г да държи в дома си незаконно оръжие , за какво му е , да се варди от пациентите ??? Какво се е случило от 1989г досега , за да се стигне лекар , представител на най-хуманната професия да се въоражава ?
Писах го и завчера , пак ще го повторя. Случаят се раздуха на мах , защото въпросният доктор явно не е случаен доктор. Кой днес може да бъде шеф на отделение , в най-голямата университетска /=държавна/ болница в страната , без да е член на ГЕРБ или обвързан с гербаджийската партия ??? НИКОЙ ! Не го познавам въпросният доктор , и дано да не се срещам с такива като него. Но хващам бас че е гербаджия или е протектиран от ГЕРБ. Иначе просто нямаше да заеме тази позиция , и то още на 40 и кусур години... Цялата патардия , фейсбук мобилизацията на видни гербаджии и гербаджийки , организирането на "спонтанни" митинги...имаше за цел да защити техния човек , доктора. В ущърб на фактическата истина , правдата и елементарната човечност. Не можеш да убиеш едно човешко същество , било буклук , крадец , рецидивист ,само защото ти крадял от гаража. Не може. Нито е законно , нито е морално , нито е по Божиите правила. Това е грях , най-големия грях. Да отнемеш човешки живот за някакви си материални неща /фарове , ламарини , каквото и да е.../ , без да си заплашен физически , без да си нападнат , при условие че имаш избор да реагираш НЕлетално ! При условие че докторът можеше да го прогони , да извика полиция /половин час го наблюдавал/ , дори да го гръмне в краката , да го инвалидизира... Но не и това което е направил. Масовото одобрение , масовата подкрепа за доктора , ме изпълва с дълбока тъга и покруса. Нима всички българи , което се тупат в гърдите какви са християни , православни , вярващи , как палят свещи , ходят на празници по църкви и манастири ... нима на никой не му трепна "християнското" сърце ? Че това което се е случили е прекалено ? Че докторът е отишъл твърде далече , че да убиеш за /опит за/ една гаражна кражба човек , е грях ? Къде ни е християнското милосърдие ? Или то е избирателно ? Кому бяха нужни тези лумпенски митинги още при задържането на доктора ? Как се чувстват участвалите в тях , след като прокуратурата даде няколко подробности около убийството ? Не се ли чувстват като последните употребени глупаци ? Или продължават да са убедени в правотата на убиеца ? "И аз да бях на негово място, и аз щях да го убия!" Това ли е днешният ни лозунг ?
маргаритка2
08 Мар 2018 15:30
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Чувстват се кофти, и затова и прокуратурата се забави - за да им е кофти, и следващият път като им хрумне да протестират за нещо - да не излизат.

/Не мисля, че истината се знае, но карай../

Както вече споменах, по-целесъобразно им е да се дигнат българите, отколкото циганите.
Чок觧
08 Мар 2018 15:45
Мнения: 7,337
От: Israel
цепи
08 Мар 2018 15:24
Мнения: 198
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP


И ако не е от ГЕРБ , "кво правим" ?
Абе я не излизай с такива евтини номера - ако беше от ГЕРБ , Прокуратурата щеше да му узакони оръжието и да завлече убития в спалнята на доктора !
Те за един полуграмотен общински съветник изкараха , че шест годишно дете е стреляло с неговия пистолет и убило отведнъж възрастен човек , ни питаха как се съхранява оръжие , що патрона е бил в цевта , законно ли е , изкараха близките на убития наркодилъри и го върнаха на работа - един доктор няма да прикрият и оправдаят !
цепи
08 Мар 2018 15:53
Мнения: 237
От: Bulgaria
Не съм адвокат на Прокуратурата , а Цацаров ми е твърде антипатичен. Но Прокуратурата ли организира митингите още първото денонощие ? Няма ли всеки гражданин малко разум в главата , да не изскача на протест по случай криминален , който е в самото начало ? Случай който беше много мъгляв и неясен още от първите съобщения ? За какво изскочиха протестиращите , не беше ли само заради първо-сигналната реакция срещу циганина ? Ако убитият крадец беше българин , щеше ли да има такава бурна реакция , или всички протестирали щяха първо да се замислят - а ясно ли е всичко около инцидента ? Вие викате - Прокуратурата направила протестиращите на глупаци. Не. Те сами се направиха ! Прокуратурата благоразумно мълча първите 1-2 денонощия , и така мисля че е редно то законова гледна точка. Този инцидент е битов и не би трябвало да представлява голям обществен интерес. Но след като се видя каква нелепо-бурна реакция провокираха /управляващите , чрез свои хора в соц.мрежите/ , бе принудена да даде първите сведения около случилото се. И да охлади бурните анти-цигански страсти на тълпата. Прокуратурата не е саботьор на управлението на Бай Суджук. Ни най-малко , хората на Цацаров просто проявиха минималното ниво на професионализъм и интелигентност. Докато тълпата се изложи напълно. Тя същата тази тълпа и дава властта на суджуците , вече десетилетие , та нейната интелигентност и прозорливост са добре известни.
Добави мнение   Мнения:974 « Предишна Страница 48 от 49 46 47 48 49 Следваща