Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Главният прокурор е срещу поправки за неизбежната отбрана
Добави мнение   Мнения:4 1
wreckage
07 Мар 2018 19:51
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
"Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, когато нападението е извършено чрез противозаконно влизане в жилище, както и когато нападението е насочено срещу живота, здравето, свободата или половата неприкосновеност на отбраняващия се или на другиго и е извършено от две или повече лица, от въоръжено лице или нощем".


не е лошо да има емотикон за "полова недоприкосновеност".
profesionalist
07 Мар 2018 23:36
Мнения: 648
От: Bulgaria
Един случай по времето на Г-н Регин.Младеж на спирката чака влака късно през ноща.Пет негара го нападат с отверки и ножове.Вади револвера от джоба и стреля по тех убити ранени.След това избега.По това време немаше много камери и полицията не можа да го улови.Почнаха да го лъжат,че нема да бъде съден а герой като доктора.И тоя глупак се гепи на лъжите им и се предаде след 4 месеца.Веднага арест и съд мисла че Геитс са казваше.Прокурора го обвини ,че умишлено е отишъл на тази спирка късно през ноща за да си изкара нападение обир от негрите и така да ги убие.Вкараха го в пандиза.След една две години останалите негри живи и те в пандиза за обир на хора по улиците и домовете.За мен това е само отбрана в този случай но не и за закона.
profesionalist
08 Мар 2018 00:41
Мнения: 648
От: Bulgaria
За какъв Х..... ми е тогава револвер след като немам право да го използвам в такъв случай?Само да права печалба на магазина и адвокатите май.
върлаков
08 Мар 2018 07:43
Мнения: 387
От: Bulgaria
Плъховете от блага дума не разбират. виж от блага дума и револвер - да. нашите прадеди след разрешение на султана за 2 недели се справиха с кърджалийските плъхове. А сега ние трябва да търпим живи да ни гризат - заради кефа на цацаровци. Срочно приемане на закона Лучников!
Добави мнение   Мнения:4 1