Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сидеров: Симеонов категорично трябва да се извини на руския патриарх
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:104 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща
ернани
08 Мар 2018 12:07
Мнения: 333
От: Bulgaria
ИвК, благодаря. Макар и рядко, човек получава вдъхновение, особено по празници.
FIRST 2
08 Мар 2018 12:10
Мнения: 7,745
От: Bulgaria
Аменеменема ме разсмя силно,а и съм съгласен с Дорис че Варели Симеонов трябва да бъде съден по чл.325 ал.1 и да му се даде максималната присъда 1 година и да вади тухли от тухларната. Извинението не оправя нещата - това да му е ясно на Волен. Варели трябва веднага да бъде изхвърлен от Министерският съвет - не да подава оставка,а да бъде уволнен без право на пенсионен стаж за времето когато е бил вицепремиер. Подозирам че ако това не бъде сторено ще последват събития като тези преди 1 година с второто управление на ГЕРБ. Прости тъпанари не трябва да бъдат в управлението на България. Борисов трябва вече да го е разбрал...!
sneaky_humanoid
08 Мар 2018 12:18
Мнения: 563
От: Netherlands
Прости тъпанари не трябва да бъдат в управлението на България. Борисов трябва вече да го е разбрал...!


Парадокс.
kosatka
08 Мар 2018 12:31
Мнения: 4,332
От: Bulgaria
Аз му вярвам.Дано и той си вярва.В този смисъл с Патриарх Кирил всичко е наред.Не е второразрядно съветско ченге.
.............................................

не е важно какъв е патриарх Кирил - ченге, космонавт или марсианец.
Цигарен бос ли бил какъв часовник носел и прочие, ако е престъпник, има си наказателни закони в Русия и на тях се подчиняват и духовните лица.
Но той е глава на най-голямата православна църква и руския духовен свят и обидата му означава обида и към целия руски народ, православието и дефакто руската държава.
Това е все едно Путин или друг руски държавник да заяви, че Борисов е бандит и контрабандист. Или за Джуканович. Или за Тачи Змията. Или за Вартоломей или папата, които също си имат "минало".
Но такива думи никой нормален държавник няма да си позволи и на пияна глава, защото има норми в международните отношения, които не могат да бъдат прекрачвани.
Герберите усетиха "жегата" и СЕГА опитват да лавират, че обидите от Симеонов били изречени в качеството му на партиен бос на НФСБ.
Ама тоя партиен бос ти е вицепремиер в правителството и не е нужно да си тъп гробаджия да зацепиш, че всяка негова дума ангажира българската държава и не е необходимо да тълкуваме дали се е изказал в качеството си на мъж, баща, скатаджия, скрападжия, партиец или обикновен джендър.
дъртреалист
08 Мар 2018 12:36
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Истината е това, в което вярваш.

Точно така е в отровените с болшевишка идеология мозъчета.
Коуегата по-горе, който се прави на умен, като отрича казаното от Симеонов,
да посочи точно какво твърди?
Патриарха не е вкарвал контрабандно цигари без акциз за намсиколко милиарда, не е вкарвал вино за намсиколко милиарда,
не е офицер от службите с посоченото име, няма вила в Швейцария,
и
не се казва Гудяев.
А може би и не е патриарх?
циникЪтхедонист
08 Мар 2018 13:03
Мнения: 1,483
От: Bulgaria
Истината е това, в което вярваш.

Точно така е в отровените с болшевишка идеология мозъчета.
Коуегата по-горе, който се прави на умен, като отрича казаното от Симеонов,
да посочи точно какво твърди?

Коуега, а Вие с просветления от правилната идеология мозък как е разпознавате истината ?

ПП Малко от наръчника по който съм обучаван

"Курсът „Основи на криптодискурса“ (Скотенков го води две години в Дипломатическата академия) става безспорният крайъгълен камък, по който може да се съди в каква посока са еволюирали възгледите му с възрастта.

Най-лесно ще обясним какво е „криптодискурс“, като си послужим с откъс от една лекция. По-долу цитираме запазен ръкописен конспект на един от присъствалите, където устната реч на Скотенков по всяка вероятност е претърпяла значителни съкращения.

Нива на криптодискурса

Всеки дипломатически или публицистичен дискурс винаги има две нива:

1) външно, формално-фактологическо (геополитическо),

2) „същностно“ — реален енергиен пълнеж на дискурса, метатекст.

Манипулирането на фактите служи само за външно оформяне на енергийната същност на всяко изказване. Представете си например на прием в посолство прибалтийски дипломат да ви каже:

— В по-широка историческа перспектива Сталин е същият като Хитлер, а СССР е като фашистка Германия, само че с азиатски привкус. А като юридически приемник на СССР Русия е днешната фашистка Германия.

На същностно-енергийно ниво това изречение има приблизително такава проекция:

„Ваня, носи ме на конче. Аз ще те яхна и ще вляза в Европа, а ти ще ми чистиш обувките за десет евроцента на ден“.

На същото ниво отговорът, разбира се, е следният:

„Духай ми, блатно лайно, че да ти сипя нефт, а ако духаш добре, може и да купя малко от рибните ти консерви. Пък за това, че сте имали свой СС легион, евреите още сто години ще ви го навират отзад и така ви се пада“.

Но на геополитическо ниво същностният отговор се проецира така:

— Извинете, но това е доста примитивна концепция. В годините на Втората световна война Съветският съюз е изнесъл на гърба си основната тежест на борбата срещу нацизма, а понастоящем Русия е най-важният икономически партньор на обединена Европа. И всеки опит да се постави под въпрос освободителната мисия на Червената армия е престъпно безсрамие, също толкова отвратително, колкото отричането на Холокоста.

Традиционно бедата на руската дипломация е там, че смесва нивата на дискурса. Нашият дипломат най-вероятно би отвърнал направо на енергийно ниво — защото точно така се ражда отговорът в душата. Но дипломатическото майсторство се състои в това внимателно да се парира раждащият се в сърцето същностен отговор, а после с усмивка да се преведе на безупречен геополитически език.

Някои смятат, че незабавното преминаване към същностно ниво на общуване не е бедата, а тъкмо силата на нашата дипломация (Лавров). Но това е имперск. подход от миналия век, обусл. от гол. брой танк. дивиз. в Европ. Вече остар.

Разл. дипл. школи.

Домашна работа.

1) Преведете от геополитически на същностен следния диалог на американски (А) и руски (Р) дипломат:

А.: — Русия не е демокрация и никога не е била — а руската държавност от тринайсети до двайсет и първи век представлява постоянно мимикриращо и стремящо се да се въоръжи с най-нови технологии татаро-монголско иго.

Р.: — Извинете, но това е доста примитивна концепция. В годините на Втората световна война Съветският съюз е изнесъл на гърба си основната тежест на борбата срещу нацизма, а после е създавал ядрен щит, което е било невъзможно без временно ограничаване на правата и свободите. А всички знаят, че прехвалената американска демокрация е само смокиново листо, което прикрива престъпното безсрамие на мафиите от Уолстрийт, също толкова отвратително, колкото отричането на Холокоста, и това е известно на всички. А вие дори не можете да го изречете на глас.

2) Присъствате на разгонването на несанкциониран митинг в Москва. Към вас се обръща намиращ се там депутат от Европарламента с молба да коментирате ограничаването на свободата ви, на което той е станал свидетел. Във вас се надига следният отговор на същностно ниво:

„Мойта свобода, мамка ти, не я ограничават боклуците, дето идват тука веднъж в месеца да насметат за два часа пред десет телевизионни камери трима евреи и един педал, които от това живеят, ами точно вашият шибан Европарламент, заради който аз трябва като последния духач седмици наред да събирам хартийки за виза, че после и да седя три часа на една опашка, дето няма къде да пикая, затова пък пускат Вивалди, та да инвестирам собствените си събрани с кръв и пот евро, с които впрочем утре еба ли го въобще к’во ще стане, във вашите тлъсти гърци и потни италианци — абе вървете на майната си с вашите балтийски рибоебачи и полски плюскачи на картофи, пък аз по-добре да си закарам паричките в Бразилия или Хонконг, или някъде другаде, където няма на влизане да ми пикаят във физиономията, чаткаш ли?“

Задача: преведете на геополитически, като премахнете елементите на hate speech31. Прочетете с лицемерна усмивка."
Дорис
08 Мар 2018 13:20
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Аменеменема ме разсмя силно,а и съм съгласен с Дорис че Варели Симеонов трябва да бъде съден по чл.325 ал.1 и да му се даде максималната присъда 1 година и да вади тухли от тухларната. Извинението не оправя нещата - това да му е ясно на Волен. Варели трябва веднага да бъде изхвърлен от Министерският съвет - не да подава оставка,а да бъде уволнен без право на пенсионен стаж за времето когато е бил вицепремиер.


Имам и друг вариант - радикален. Фронтална лоботомия. Има някои признаци, че една вече е претърпял. Последствията от операцията са описани като „смесени“. Някои пациенти умират в резултат на процедурата, а други по-късно се самоубиват. Някои пациенти успяват да се върнат към отговорна работа, докато в други остават до живот с тежки увреждания.
История
Егаш Мониш предлага оперативна намеса за лекуване на психично болни хора с изявена агресивност. Прилаганите дотогава методи и средства практически са имали само временно действие при подобряването състоянието на психично болни хора. Характерът на заболяването ги прави опасни както за тях самите, така и за околните.
mbna
08 Мар 2018 13:24
Мнения: 1,651
От: Canada
Патриарх Йов (ок. 1525 - 19 юни 1607) е първият Патриарх на Москва и цяла Русия (1589-1605). Канонизиран е от Руската Православна Църква за светец през 1989 г.
дъртреалист
08 Мар 2018 13:29
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
циникЪтхедонист
08 Март 2018 13:03
Много хубаво интелектуално интермецо
Глътка въздух.
Прочетох с нелицемерна усмивка.
E6
08 Мар 2018 13:29
Мнения: 29,550
От: 0
Ужас:

Сидеров беше категоричен, че не може да дава оценка за изказването на главата на най-голямата православна църква - "не съм толкова дорасъл", каза той.


Айде няма да употребявам думата характеризираща хората държащи се кофти с подчинените си и лижещи сапагите на някого, когото те са си определили за началник.

Ста
08 Мар 2018 13:42
Мнения: 311
От: United States
Снимката е велика!
Валери получава инструкции от най-висока инстанция. Каракачанов си подсвирква възрожденски песни, а Московския орденоносец е идеалният балансьор.
аменеменема
08 Мар 2018 14:02
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
Каракачанов си подсвирква възрожденски песни
Така като го гледам, по-скоро съсредоточено чете менюто за поредното хранене.
циникЪтхедонист
08 Мар 2018 14:04
Мнения: 1,483
От: Bulgaria

От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
циникЪтхедонист
08 Март 2018 13:03
Много хубаво интелектуално интермецо
Глътка въздух.
Прочетох с нелицемерна усмивка.

Радвам се, колега, че съм допринесъл за доброто ви настроение.
Усмивката, особено искрената е най- добрия анти- депресант.
А относно Лицето (шегувам се) Симеонов
бих добавил единствено следното:
" ..Някои хора, ако паднат от нивото на егото си до нивото на интелекта си, най-вероятно ще се пребият."
hamel
08 Мар 2018 14:05
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Айде няма да употребявам думата характеризираща хората държащи се кофти с подчинените си и лижещи сапагите на някого, когото те са си определили за началник.
Канада като кво се явява?
Канада е едновременно парламентарна демокрация и конституционна монархия. Държавният глава е монарх, като в момента това е кралица Елизабет II. Монархическият представител в Канада е Генералният губернатор. Неговата роля е да обнародва законите, но има и някои други задължения.

Ай бегай!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: hamel
Bacho Кольо
08 Мар 2018 14:17
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
циникЪтхедонист
08 Мар 2018 13:03
__ve
08 Мар 2018 14:35
Мнения: 3,337
От: Bulgaria
nevrokop, ако Кирил, патраирхът, знаеше, че аменеменемът ще го защищава така пламенно, щеше да се изсере не пред президента, а пред Царя Освободител.
Човекът дори не изчакваше да се превежда на български, явно считайки, че в губернията езикът е руски.
аменеменемите са винаги на разположение.
аменеменема
08 Мар 2018 14:44
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
ако Кирил, патраирхът, знаеше, че аменеменемът ще го защищава така пламенно
Ако защитавам нещо или някого, в дадения случай това не е точно патриарх Кирил. За да се схване това обаче е нужно човек да има нещо в главата си. Всеки с късмета си.
E6
08 Мар 2018 14:51
Мнения: 29,550
От: 0
Канада като кво се явява?


Моделът е същият във всички западноевропейски монархии.

Хем са монархии, хем са парламентарни демокрации.

ПредставИ си, че може да има и държави с друг вид управление, различно от еднокамерен, раздут парламент пълен с неграмотници, назначени от главатари на ОПГ-та чрез неконтролиран, купен и нечестен пропорционален вот.
__ve
08 Мар 2018 14:53
Мнения: 3,337
От: Bulgaria
Всеки с късмета си.

На нас каръци не ни требват. И Кирил явно не е случил. По-добре е, че те нема, барабар с всичко дето го има в главата ти.
E6
08 Мар 2018 14:54
Мнения: 29,550
От: 0
Не е тайна, че БСП и Атака се целят в един и същ електорат.

И понеже онази падна на колене, влиза в действие принципът: "Ти ще целунеш тук, аз ще целуна там"...
Добави мнение   Мнения:104 « Предишна Страница 4 от 6 2 3 4 5 6 Следваща