Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ГЕРБ настоява за разсекретяване на стенограмата от срещата между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:90 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща
sneaky_humanoid
08 Мар 2018 12:04
Мнения: 563
От: Netherlands
А тя защо е секретна? Разсекретете я, направете им кефа. Не виждам как това ще ги спаси от задаващото се цунами.
inventus
08 Мар 2018 12:14
Мнения: 3,194
От: Bulgaria
Искат разсекретяване на стенограмата за този недостоен и за двете страни спор със единствената цел да се омажат и те в лайната само и само да опръскат костюма на президента.Е тва е!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: inventus
paragraph39
08 Мар 2018 12:18
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Справка: В битките за България в руско-турската война 1877-1878 г. са участвали украинци, финландци, руски немци, поляци, литовци, латвийци, естонци, грузинци, арменци, ингушети, осетинци, туркестанци и т.н./доц. Стефан Дечев/.
...
А НЕ само цитираните от президента Р. Радев "поляци", "литовци", "финландци"/ тогава, обаче, те са "РУСНАЦИ" по Поданство- както всички други, посочени от доц. Стефан Дечев, Народности, като част от Руската империя и войници в руската императорска армия!/ и "румънци"!!!
Там е проблемът: че президентът Радев прави ПОДБОР/ умишлен или НЕумишлен?!/ кои участници в руско-турската война 1877-1878 г. да спомене и кои да НЕ спомене! При това, споменатите от него президентът Радев ПРИРАВНЯВА/всъщност, принизява!/, по участие и заслуги, на руснаците по Етнос, като участници в тази война за освобождението на българския Народ от турско робство/иго, владичество, "присъствие".../!
sneaky_humanoid
08 Мар 2018 12:43
Мнения: 563
От: Netherlands
„Искаме разсекретяване на стенограмата, за да можем всички да се убедим, че на 3 март сме имали единна позиция“,

Ако сте искали да имате единна позиция, щяхте да я съгласувате с президента ПРЕДИ посещението. Радев не чете мисли.
SvSophia
08 Мар 2018 12:45
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
засекретяване

Аууу, а ко стана с гласността и прозрачността?
водопроводчик
08 Мар 2018 12:45
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Поляци, литовци и финландци са споменати изключително само по конюнктурни причини, а именно, че тези народи днес имат свои национални държави - членки на НАТО и водещи русофобска политика. Един вид нови братя по оръжие.
SvSophia
08 Мар 2018 12:46
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Прочее не е ли по-здравословно да се засекретят лакърдиите на премиера и вицепремиера наш
Mars11
08 Мар 2018 12:59
Мнения: 320
От: Virgin Islands, British
С какво са спомогнали румънците за Освобождението на територията. Воювали са за своите си интереси. Отхапали най-старите земи, където е създадена българската държава. Кон за кокошка. Ами поляците? Оказва се, че са участвали части разквартирувани в Полша, активно участвали в потушаване на полските въстания. Ами какви украинци са участвали ?
SvSophia
08 Мар 2018 13:06
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Ами какви украинци са участвали ?

виртуално-проектни
IvanM
08 Мар 2018 13:11
Мнения: 2,228
От: United Kingdom
Справка: В битките за България в руско-турската война 1877-1878 г. са участвали украинци, финландци, руски немци, поляци, литовци, латвийци, естонци, грузинци, арменци, ингушети, осетинци, туркестанци и т.н./доц. Стефан Дечев/.

Моето мнение е доц. Дечев да си гледа работата. Руската Империя не е многонационална, а многоконфесионална държава, защото темелите и се градят на верска, а не на национална принадлежност. Досущ като средновековната Римска Империя (Източната, наричана Византия). Имало е две големи категории поданици - православни и иноверци. Последните са се деляли на лютерани, католици, мюсюлмани, юдеи и прочия. Нямали са съвсем всички права, но във никакъв случай не са били в положението на подчинени хора. Така че, споменаването на разни етноси в съвременния смисъл на думата, още повече свързването им със сега съществуващи държави е нелепо и смешно.
SvSophia
08 Мар 2018 13:14
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
В битките за България в руско-турската война 1877-1878 г. са участвали украинци, финландци, руски немци, поляци, литовци, латвийци, естонци, грузинци, арменци, ингушети, осетинци, туркестанци и т.н./доц. Стефан Дечев/.

Пък чехът Швейк не е участвал в нито една битка на Австро-унгарската империя по фронтовете на Първата световна война
IvanM
08 Мар 2018 13:16
Мнения: 2,228
От: United Kingdom
С какво са спомогнали румънците за Освобождението на територията.

С много жертви при обсадата на Плевен.
SvSophia
08 Мар 2018 13:17
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Като споменах Швейк, класиката си е винаги-вече-актуална, да вземе някой да прочете на премиера и вицепремиера наш ете тоз поне откъс от приключенията на добрия войник, белким се договедят:
"Да се събуди старшията, не беше лесно. Ефрейторът изхаби много енергия, докато го убеди, че се е съмнало. Най-сетне старшията прогледна, разтри очи и смътно почна да си припомня вчерашния ден. Изведнъж в главата му се мярна ужасна мисъл и като погледна ефрейтора, той изказа съмненията си:
— Той е избягал, а?
— Дума да не става, той е честен човек.
Ефрейторът започна да се разхожда из стаята, надникна през прозореца, отново се върна, откъсна парче хартия от вестника на масата и замачка между пръстите си хартиеното топче. Личеше, че иска да каже нещо.
Старшията от време на време го поглеждаше несигурно и най-после в желанието си да добие пълна увереност за това, което само предполагаше, каза:
— Да ви помогна, господин ефрейтор? Аз вчера пак трябва да съм беснял и щурял, а?
Ефрейторът погледна с упрек началника си:
— Да знаете, господин вахмистър, какви работи приказвахте вчера, какви разговори водихте с него!
И като се наведе към ухото на старшията, той му пошепна:
Всички чехи и руси сме били от една славянска кръв. Николай Николаевич идната неделя щял да влезе в Пршеров[241]. Австрия нямало да може да издържи и затова го съветвахте при по-нататъшния разпит да отрича всичко и да проточи работата, докато дойдат казаците да го освободят. Цялата работа щяла да изгърми в най-скоро време. Щяло да стане също както през хусистките войни — селяните с коси и вили щели да тръгнат към Виена; негово величество императорът бил болен дъртак и в най-близко време щял да опъне петалата; кайзер Вилхелм бил животно, щели сте да му изпращате пари в затвора и още редица такива работи…
Ефрейторът се дръпна от старшията:
— Всичко това го помня, защото отначало не бях се още дотам нарязал. Но после така съм се наредил, че не помня какво е станало.
Старшията погледна ефрейтора.
— Аз пък помня — заяви той — как казахте, че в сравнение с Русия ние сме били джуджета, а освен това ревахте пред бабата: „Да живее Русия!“.
Младшият полицай започна нервно да ходи по стаята.
— Изревахте го като бик — каза старшията, — после се търколихте на кревата и захъркахте.
Младшият полицай се спря до прозореца и като барабанеше с пръсти по него, заяви:
— И вие, господин вахмистър, не бяхте много внимателен пред бабата, помня, че ѝ казахте:
„Запомни, бабо, всеки император и крал се грижи само за джеба си и само за това води войни даже и когато е такъв дъртак като стария Прохазка, когото вече дори не извеждат от нужника, за да не осере целия Шьонбрун.“
— Как, ама това ли съм казал?
— Да, господин вахмистър, това казахте, преди да излезете да повръщате на двора. Не стига това, ами се бяхте и разкрещели: „Бабо, мушни си пръста в гърлото ми!“
— Ама и вие много хубаво се изразихте — прекъсна го старшията, — откъде изкопахте тая глупост, че Николай Николаевич щял да стане чешки крал?
— Не помня да съм казвал такова нещо — неуверено възрази младшият полицай.
— Разбира се, как ще помните? Бяхте се насмукали като сюнгер, очичките ви бяха станали по-малки от свински, а когато поискахте да излезете вън, вместо да тръгнете към вратата, започнахте да се катерите по печката."

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
Delius
08 Мар 2018 13:20
Мнения: 2,089
От: Bulgaria
SvSophia
08 Мар 2018 13:17


Bacho Кольо
08 Мар 2018 13:20
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
че е водила война в името на българската свобода, но в нея са участвали и български опълченци, така както са участвали и други националности“,

Предполага се , че изтъпеното ГЕРБаджийско острие Тома, има предвид башкирите и най-вече осетинските драгуни.
Село_
08 Мар 2018 13:20
Мнения: 5,494
От: Bulgaria
Има ли задължение за разсекретяване? Или ако пожелае Президентът?
Щото ако не е длъжен трябва и да е глупав, за да разсекретява и да бърка още вонята.
Mars11
08 Мар 2018 13:23
Мнения: 320
От: Virgin Islands, British
IvanM 08 Март 2018 13:16
С много жертви при обсадата на Плевен.

Колко много? Толкова ли струват земите на старите българи с които са овъзмездени?
wreckage
08 Мар 2018 13:25
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Има ли задължение за разсекретяване? Или ако пожелае Президентът?

на негово място веднага я разсекретявам.
Да видим тогава гербавите дали ще рискуват влошаване на одношенията с Русия, за да си решават вътрешнополитическите и вътрешнокоалиционните проблеми.
Мастар
08 Мар 2018 13:30
Мнения: 4,000
От: Bulgaria
Цялата тая работа, е за да се покаже на тиливизора, как русккият патриарх, дошъл и с имперско величие нахокал безправните си васали, за дето не са си били челата в нозете му, достатъчно старателно.
Не случайно той е пуснал видеото, в което гълчи раята, а тя гузно мълчи.
Отговорът на радев е проуснат. Случайно.
Mars11
08 Мар 2018 13:43
Мнения: 320
От: Virgin Islands, British
SvSophia 08 Март 2018 13:06
Ами какви украинци са участвали ? виртуално-проектни

Даже такива не са участвали. Донските, слобожанските казаци не са украинци. Промишлените Донбас и Кривой рог, тези чисто руски области са придадени от болшевиките на творението си Украйна и знаете ли с какъв мотив - да усилят работническия елемент всред морето от полонизирани холуи на тази територия.
Добави мнение   Мнения:90 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща