Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Цацаров довършва началото на прехода и си тръгва
Добави мнение   Мнения:11 1
Денебал
01 Апр 2018 20:43
Мнения: 302
От: Bulgaria
Когато властите са доказано крадливи, няма съмнение, че разпределят през министерства и други ведомства европейските фондове към роднини, приятели и присъдружни фирми. С тях се хранят и угодническите медии, разраснали се в България до проправителствен монопол.
Тъжна българска картинка. Дано този европейски прокурор да промени оне малко нещата....
D4D5
01 Апр 2018 20:48
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Почти десет години минаха, откакто с чл. 86 на Лисабонския договор през 2009 г. се откри възможност за създаване на такава служба.


Но вие НИТО ВЕДНЪЖ не казахте истината, която дори от това текстче напира да изскочи със страшна сила. Лишиха ни от суверенитет с тоя договор. Нахално, през задния вход, след като той бе ОТХВЪРЛЕН на референдуми в няколко държави, а след това пробутан с ново име през парадния вход. Това са ви ценностите - тоталитаризъм, маскиран като демокрация.

Прогнозната дата е 1 ноември 2020 г., а още в края на българското председателство през юни 2018 г. ще започне процедурата за избор на европейски (главен) прокурор, чието име ще научим през март 2019 г. През идните два месеца ще бъде назначена временна администрация с бюджет 4.9 млн. евро, която ще заработи като авангард на бъдещата прокурорска служба.


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: D4D5
Д-р Тормозчиян
01 Апр 2018 22:23
Мнения: 8,152
От: Botswana
която дори от това текстче напира да изскочи със страшна сила. Лишиха ни от суверенитет с тоя договор.


Пак нищо не си разбрал, "дори от това текстче".
aldycrown
01 Апр 2018 23:11
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Не им вярвам! До сега цървулите ли ми държаха, та не направиха нищо за върховенството на закона у нас? Нищо, просто си трайкаха и потупваха по рамото закоравели престъпници? Няма причина да им вярвам...
traikokitan4ev
01 Апр 2018 23:58
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
D4D5, явно не схващаш, че ако има макар и мъничък шанс за някаква справедливост на клетата ни територия, той е именно в "прехвърляне на суверенитет" от ръцете на крадливата мафия обсебила Родината, в ръцете на далеч не толкова крадливи външни фактори.
Не че при тях е Рай и никой не краде, но се прави далеч по-умерено, така щото и за нормалните хора да остава от пустия му "растеж"...
mick
02 Апр 2018 06:53
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
любим похват на сегашните кукловоди.. нарочно слагат на власт такива кукли на конци.. пе след тива сами да се откажем от държавата си и да я превърнем в просто територия.. на ес.. гето.
Гладиатор
02 Апр 2018 07:15
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Наивинитет е да се мисли, че брюкселското юридическо право, ще е по-така от нашето юридическо право.

Където и да е, всички отрови идват от мисълта, мисленето. И за човешкия организъм и за обществения организъм.
Затова в древността, същността на обучение е било възпитанието -- залагане на здрава и чиста мисъл => съответните дела => съответната проява (лична или обществена). И затова, богатите са търсили за децата си учители-възпитатели.
Та, винаги в едно дело, по-добър е този, който е по възпитан, на който в мисълта му е заложено просвето-възпитание. Такова е и за човека, и за която и да е общност -- родова, обществена, държавна, в т.ч. и подсистемите на Държавата
Та, когато се чудите защо едно нещо не върви, вижте Ръководната мисъл в която са възпитани.
Например, с Ръководна мисъл << Печалбата над всичко >> няма как да направиш читаво здравеопазване или право. Тази Ръководна мисъл (коренът, концепцията) ще развали производната на нея, цялостна здравна и юридическа мисъл, делата, производни на тая мисъл и крайната им проява, в случая -- здравеопазване и правораздаване
Та не се чудете, че из съвременната цивилизация, по света и у нас нищо не върви, освен Печалбата, която сама по себе си е безсмислена и проява на мисълта на болни от алчност, за власт и обществено пъчене, хора ...
Не върви, заради т.н. евроатлантически "ценности", силово налагани по света и у нас
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
JollyRoger
02 Апр 2018 08:30
Мнения: 12,108
От: Belize
Нови преторианци в евроколхоза... Със същото родилно петно - демократичен дефицит при назначаването и контрола над дейността им. Просто "Бог" ще се издигне с един "облак" по-високо. Вместо над Сатир, ще застане над някой Ханс, или Пиер... Проблемът е системен и "тунинговането" не го решава. При порочна база надстройката само я утвърждава и възпроизвежда. Било на национално, супранационално, или международно ниво.
wowbagger
02 Апр 2018 09:03
Мнения: 71
От: Bulgaria
Статията звучи като опит за оптимистично самозалъгване.
Докато копаем надолу, поддържаме духа с мисли, че е възможно да открием злато или петрол.

Всяка нова евроинституция е по-неефективна от предходната - на какво се надяваме?
Все по-очевидно е, че само увеличаваме силата на казионната службогонска посредственост. Няма място за оптимизъм.
Централизацията трябва да се намалява, а мандатите - да се скъсяват. Другият път е към Путин.

Ето Джордж Оруел:
"In the long run, a hierarchical society was only possible on a basis of poverty and ignorance."
Sine_metu
02 Апр 2018 12:45
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
Пожелателно мислене. Добронамерено, но пожелателно.
Въпросът е заинтересован ли е ЕС да бори политическата корупция, или...
Proculus
02 Апр 2018 22:46
Мнения: 1,304
От: Bulgaria
Очаквам с нетърпение сблъсъка на все още неучредената европска прокуратура с българския закон и след това с българския съд. Ще е уникално за гледане. Тогава ми се ще да прочета някой задълбочен анализ от автора на горния текст.
Добави мнение   Мнения:11 1