Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Пеевски краде от славата на Борисов в Европа
Добави мнение   Мнения:13 1
КотВасилий
25 Апр 2018 21:05
Мнения: 315
От: Bulgaria
автора -
Ганий
25 Апр 2018 21:07
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
Пеевски краде от славата на Борисов в Европа

Парадоксът Пеевски - 99.99% от наште СМИ викат срещу Пеевски, че държал 99.99% от СМИ!
spanopolski
25 Апр 2018 22:37
Мнения: 552
От: Bulgaria
скът
25 Апр 2018 23:06
Мнения: 50
От: Bulgaria
Сега... не ми се разглеждат класации и прочие, ще се доверя на инстинкта си и внушенията на автора и ще допусна, че западноевропейските страни са "светли". А, щом са такива, би трябвало и да представят богата информация от всевъзможни гледни точки. Та... как стои въпроса с медийното отразяване на Запад на случая Скрипал и събитията в Сирия последния месец?
D4D5
25 Апр 2018 23:08
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Медийната империя на властта представя България като държава на мрака и корупцията


Не мога да го чета това, съжалявам.
Откровение Варухово
26 Апр 2018 03:09
Мнения: 736
От: Bulgaria
До момента не съм виждал статия в СЕГА (за Дневник няма смисъл да споменавам), която конкретно да коментира личността Д Пеевски. Говори се за 'империята му' но нищо конкретно около самия човек. Това е 'аболютно случайно, разбира се'.
Общодостъпните факти в биографиата на Пеевски говорят следното:
От младежки години Пеевски е пробутван на 'отговорни ръководни' постове. Голяма част от тях са свързани с една трибуквена групировка от един морски град.
Пеевски явно има политически връзки, но изглежда че е по-скоро покровителствуван, не самият той да е покровител.
Пеевски е фронтмен. Очевидно. Включително видно и от тази статия. В сенчестия бизнес такива позиции са почти винаги кухи.
Пеевски е прекалено млад и прекалено отблъскващ за да има връзките които предполагат поддържането на една медийна империя.
Така се случи, че познавам лично бившите собственици на 'Мач Меридиан". Честни хора от раннния преход .Вестникът им беше откраднат най-нагло от 'едни хора' и това не беше Пеевски.
И накрая да повторя Ганий - ако Пеевски контролира 90% от медиите, защо всичките тези медии ни го сочат с пръст всеки ден като основен виновник за проблемите с медиите?
А вие да сете чули нещо напоследък за трибуквената групировка от морския град? Дали просто така е изчезнала в небитието? Или Пеевски ги е затрил?
volog2
26 Апр 2018 06:56
Мнения: 131
От: Andorra
Ами то добре започва:
медийната империя на властта
Защото тези медии са именно на властта, а не на Пеевски, и обслужват най-вече Борисов.
Сигурно биха обслужвали и следващия на власт при същите “цени” и срещу същите услуги.
Kickaha
26 Апр 2018 07:17
Мнения: 2,342
От: Christmas Island
Почти цял брой на Вестника посветен на Пеевски, отделно че един от най-рисуваните от Комарницки пак е той...
В България няма "медиина свобода" заради Пеевски, България е на 111 място заради Пеевски...
Да вземе да си назначим Пеевски за президент, министър председател, председател на НС и после да стоварим всички неуредици върху него, а? Какво ще кажете? Не че сега не го правим, ама все остават съмнения, че може и да няма вина, например за пиянството на Европейската младеж в Българи. А тогава няма - Пеевски е виновен!

Да не би Пеевски да е станал собственик на "Сега", че вестника не иска да ни информира за нарушаването на дипломатическия статут на руското консулство в Сиатъл? Пеевски ли забрани новината или още се чакат инструкции?

Не вярвам, но... знае ли човек!
Redneg
26 Апр 2018 07:31
Мнения: 275
От: Andorra
Сега ще видим кой ще скочи в защита на Пеевски.
Попай
26 Апр 2018 09:38
Мнения: 535
От: Bulgaria
Последният независим национален всекидневник, който продължава да излиза на хартия, е вестник "Сега". Той не принадлежи на политическа партия, не се издържа от властта, пресечен е достъпът му до европейски фондове и до монополно разпределяна реклама и затова съдържанието му зависи само от онези, които го правят, като се започне от издателя и се стигне до стажант-репортерите.Сега чак разбрах защо нивото на любимата газета падна толкова, та половината материали са препечатки от "Дневник"(братя по оръжие, пардон по асоциация или каквото там беше на издателите) , а другото е "Фокус" и "БГнес"...


Предложение - обединете се вси издатели и го катурнете тоя Пеевски бе, толкова ли не можете!
kempes
26 Апр 2018 10:19
Мнения: 4,716
От: Argentina
Думичките "Пеевски" и "краде" в едно изречение.
Безценно.
jorro22
26 Апр 2018 11:07
Мнения: 1,250
От: Bulgaria
Последният независим национален всекидневник, който продължава да излиза на хартия, е вестник "Сега". Той не принадлежи на политическа партия, не се издържа от властта, пресечен е достъпът му до европейски фондове и до монополно разпределяна реклама и затова съдържанието му зависи само от онези, които го правят, като се започне от издателя и се стигне до стажант-репортерите.


А това кой ли го е изрекъл:

Принципите, които защитава една медия, са принципите на нейния собственик. Няма логика някой да си мисли, че аз ще разреша нацистка или комунистическа пропаганда в моя вестник. Чрез медията собственикът показва своята ценностна система и в какво общество той би искал да живее.
Памфуций
26 Апр 2018 22:08
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Да не би Пеевски да е станал собственик на "Сега", че вестника не иска да ни информира за нарушаването на дипломатическия статут на руското консулство в Сиатъл? Пеевски ли забрани новината или още се чакат инструкции?

Газетата е поместила обширна "гореща новина" по случая.
http://www.segabg.com/article.php?sid=2018042600019985007
===
Далеч по-интересно е, че липсват анализи защо Пеевски продава част от медийната си империя на "Ню имидж", компания, която няма досега никакви данни да се е занимавала с медии. В един смисъл сделката е подобна на тази между ЧЕЗ и Гинка .
Добави мнение   Мнения:13 1