Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Автопревозвачите излизат на протест срещу "Закона Макрон"
Добави мнение   Мнения:15 1
basketkase
17 Май 2018 08:00
Мнения: 2,044
От: Aruba
налагането на рестрикции на ЕС върху правото на свободно придвижване на стоки и хора
Рестрикции, дрън-дрън. Това са кухите опорки на шафьорите. А тираджиите като отидат на Запад с камионите си и там работят на по-ниска цена и подбиват местния пазар. И после се оплакват, че ги карат да се връщат на три седмици в България. Алонкоолу, иди ги разправяй на 80-те процента и медиите, че за три седмици не можеш да закараш с камион стока до Франция и да се върнеш. С магаре да си ще идеш и ще се върнеш. Макрон трябваше вместо това да ги подгони като нарушители на закона, да вкара няколко в затвора.
chincil
17 Май 2018 08:16
Мнения: 321
От: Bulgaria
Никъде в дописката не пише защо шАфьорите протестират. Поправките на закона изискват по-виско заплащане на професионалните шьофьори и регламентирани задължителни почиви. Нещо което е в интерес на работниците, но не и на собствениците.
Истината е, че под заплаха и шантаж, тези хора са изкарани там с тировете си, да протестират срещу себе си.
Force
17 Май 2018 08:16
Мнения: 9,360
От: Bulgaria
Това са кухите опорки на шафьорите

Малка поправка - на превозвачите.
тупан темно
17 Май 2018 08:16
Мнения: 2,797
От: Bulgaria
Това са кухите опорки на шафьорите

Не са на шафьорите, а на работодателите им. Същите, дето пак ще фалират, като започнат да си плащат за пътища по ТОЛ системата.
HKAndersen
17 Май 2018 08:17
Мнения: 361
От: Denmark
Забележително единомислие между аргати , чорбаджии и властници ! "Не искаме по европейските правила !" , "Не искаме по-високо заплащане!" , "Не искаме коректност в бизнеса !" ... "Искаме да шмекеруваме по нашите мафиотски правила , да извършваме нелоялна конкуренция на будалите западняци , да плащаме няколко пъти по-ниски заплати , да не почиваме , да се осигуряваме на нереални заплати ..." . Мизерия на бита и на духа в завършен вид. Европата ????
AzUrAL
17 Май 2018 08:33
Мнения: 4,451
От: Bulgaria
Жалко, че нямат трактори.
popangelov
17 Май 2018 08:38
Мнения: 18,928
От: Bulgaria
Гледайте сега, колеги:
1. Зле платен тираджия у нас няма. Лекари в бърза помощ, медицински сестри, учители, много квалифицирани работници могат само да мечтаят за заплатите на тираджиите. Не и за работата им, де, която е тежка и най-вече свързана с много дълги и чести отсъствия от дома.
2. Всеки, който си мисли, че промените, които предлага Макрон имат за цел да защитят интереса на българските шофьори срещу техните работодатели - превозвачите, здравата се е объркал. Те имат за цел българските превозвачи, респективно техните шофьори да загубят голяма част от работата си за сметка на френските превозвачи и шофьори.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: popangelov
Bonjorno
17 Май 2018 09:43
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
Алонкоолу, иди ги разправяй на 80-те процента и медиите, че за три седмици не можеш да закараш с камион стока до Франция и да се върнеш. С магаре да си ще идеш и ще се върнеш.

Изпревариха ме, но тези приказки за защита на правата са глупост. Става дума за изхвърляне на успешни конкуренти от пазара. А уж Европа беше за свободно движениет нахора, услуги и капитали.
Да бе ! Свободно да правят у нас каквото си искат, но ние при тях - няма такава игра. Само протекционизъм.
Nonameman
17 Май 2018 09:54
Мнения: 27
От: Bulgaria
Bonjorno
Popangelov --

В края на краищата шофьорите избират между по-малко / от западните им колеги/ заплащане или безработица.

В същност вече лъсна още една лъжа за капитализам - че обичал конкуренцията и тя му е двигателя.
Е, видя се ,че това не е така.
Всеки капиталист се стреми да убие конкуренцията / не победи, а унищожи / и да стане монополист.
protor
17 Май 2018 09:59
Мнения: 3,898
От: Bulgaria
Протестът не трябва ли да е в Париж?
щастлив
17 Май 2018 09:59
Мнения: 1,196
От: Bulgaria
Тираджия, преди 3 месеца, закупи апартамент над моя, ремонтира и обзаведе яко, предостави го на сина си (20 г.).
Този проблем с автопревозвачите предстои да се разглежда по време на нашето председателство.
Аз подкрепям идеите на Макрон.
Penchobre
17 Май 2018 10:05
Мнения: 2,914
От: Bulgaria
Естествено, че всички сте прави, колеги. Особено тези, които не са поемали отговорност и за един лев, както ги наричам "социалистическите хора". Някой да те храни, е няма как - и да те стриже. Но, можеш да блееш!
Подкрепям превозвачите!

Но пък има по-малко коли по улиците. Излезли са най-хитрите и най-нахалните. Сутринта чаках да пресека на пешеходна пътека на "Мадрид". Стъпил съм на пътеката и чакам да спрат. Спря третият. Едно време, когато правото на пешеходеца на пътеките беше неоспоримо, се шегувахме, че ще умрем, но прави. Сега ще загине човек, като някакъв си съпричинител. Противно ми е да съм съпричинител и чакам, но гледам да се изразявам кратко и ясно, та и по устните ми да се разбере, какво казвам.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Penchobre
Kalichin
17 Май 2018 10:48
Мнения: 2,020
От: Czech Republic
Правилата в ЕС трябва да се спазват !
След като столарчетата не могат - да си продадат бизнеса или почнат със стиропор да се занимават или шосета да ремонтират .
Ако не - да се конкурират със западните фирми по правилата на ЕС.
генек
17 Май 2018 11:07
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Каквито и да са отношенията шофьори - собственици, фактът е, че Макрон провежда политика на защита на френския бизнес за сметка на чуждия. За себе си е прав, но де отидоха "ценностите"?
А щом шофьорите искат да протестират - те си знаят. Не е за наша сметка, нали? Имат право и те да защитават своите интереси...
Боко ще обяви, че шествията са в чест на преЦедателството Му... И ще излезе пак с карето аса...
--------
Блогът на Генек
Bonjorno
17 Май 2018 12:02
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
Правилата в ЕС трябва да се спазват !

Че нали това е въпросът - сега правилата са в наша полза, но Макрон иска да ги промени в тяхна полза, като унищожи основния постулат на Обединена Европа. А нашите управници гледат да му помагат, защото освен да се навеждат друго не могат да правят.

П.П. В epicenter има статия на Джамбазки по темата - добре е да се хвърли едно око, че да не говорим за някакви си правила на Европа без даже да знаем как звучи тази дума.
Добави мнение   Мнения:15 1