Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
"Виждаме, че България съжалява за провала на проекта "Южен поток". Никой не се съмнява, че реализацията му щеше да е изгодна за България" - това заяви
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:96 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща
ПлесNick
31 Май 2018 07:01
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Още една версия пускам - след финала на световното, ще се случи (или пък направи!?) плейоф между Юлия Тимошенко и Порошенко, мача го печели Юлията, стар бизнес-партньор на Путин и фенка на Меркел! В резултат, опърничавата Украйна бива укротена, неонацитата наритани, транзитът през Украйна нормализиран, а СП2 достроен и пуснат! При съответни отстъпки на партнерите откъм юг, ВВП може да пусне ирански газ през ТАНАП и ТАП до Европата, да стигне... А може и да не го пусне - всичкият към Китай и Корея да отива (иначе газовозите дето ги имат, остават без работа), и пуска 1 тръба към Варна, защото Боко е уредил "Западните балкани" да се вържат за нея (кандардиса ги той своите авери - от Вучич, през Тачи и Заев, та чак до Пленкович)! А шайсе-газът на Трампеца остава само за британците, бретанците и другите жители на западното крайбрежие на Европата! Така всички ще са доволни, и ще настане мир и дружба!
Redneg
31 Май 2018 07:01
Мнения: 275
От: Andorra
А, mothership - напълно точно, като махнем това с фашизма.
В Русия има 'путинизъм', което е леко различно.
buratinob
31 Май 2018 07:15
Мнения: 1,268
От: Bulgaria
mothership31 Май 2018 00:24

Изключително добре написано.
За медиите, за всички власти, само си объркал вместо Баце си писал Путин.
Вместо политически убийства отстрелване на икономически неудобните и сме си ние в пълният ни блясък.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: buratinob
Stirlic
31 Май 2018 07:25
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
Оставете я Русията да се оправя сама със своите си проблеми. Ние щото сме цъфнали и вързали - вместо страна от западната демокрация и ценности, най-бедната и с корпоративно-авторитарно управление, с ярко партийно оцветена администрация, без здравеопазване, социално осигуряване, образование и т.н.
Zmeja
31 Май 2018 08:00
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Като гледам картата, пък и без да я гледам, се чудя чий ще го дири тръбата от Турция непременно до Варна?
steppenwolf
31 Май 2018 08:02
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Борисов можеше да покаже малко повече достойнство в Москва. Нямаше смисъл да се отърква като кокер шпаньол в Путин. Резултатите от срещата така или иначе, не са тези, на които той се надяваше. Но айде, да речем че и тръгналият наново диалог пак е нещо.
Zmeja
31 Май 2018 08:09
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Всички поставени от Баце въпроси изискват продължително експертно изследване за да бъде взето взаимноприемливо решение. Баце какво си мислеше?
vputin
31 Май 2018 08:14
Мнения: 1,956
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
SINDBAD
31 Май 2018 08:49
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
Прочитайки днешните руски газети- основно виждам това

«Тогда были очень сложные отношения у нас. Я очень благодарен, что на нас не держат зла по этому поводу. Старший всегда прощает», – заявил Борисов на пресс-конференции.

Путин в ответ заметил, что его смущают разговоры о том, «кто старший, а кто младший». «Потому что старшего всегда побуждают заплатить», – пошутил президент.

/quote]

Няма да описвам какви са руските коментари на хората под тези статии...

Разбрах само, че са се разбрали да се разбираме! Ще рече- имате намерения, но те си остават ваши! Щото Русия и Газпром хлътнаха по краварска воля и Тиквово увчедушие с едни 800 млн. евро!
Емзеперикс
31 Май 2018 08:53
Мнения: 2,186
От: Vanuatu
Сега в турски поток, утре в турската империя.
Благодарение на нашите хубосници политици.
FordPrefect
31 Май 2018 08:53
Мнения: 1
От: 0
Аз от това, което чух от изявлението на Путин след срещата разбирам, че е отрязал нашия въпреки доста унизителните от наша страна публични извинения за спрените проекти.
Путин: Ние с нашите турски партньори винаги сме разглеждали възможността, тръбата на Турски поток по пътя си към Европа да мине през България или да има отклонение към нея...Строежа на АЕЦ Белене може да продължи, но на пазарни принципи.
Моя преводач ми го преведе така: Забравете за Южен поток или някаква друга тръба по нейното трасе с друго име. А какво ще правите със закупените за Южен поток тръби си е ваш проблем. Отклонение от Турски поток към вас зависи от турците, така че тръбата може и да мине през България или да има отклонение към нея, но може и да няма. Изобщо, най-добре се обърнете към Турция за това...А относно АЕЦ Белене - ако намерите пари, стройте, няма да ви пречим, но въпроса за финансиране от руска страна на целия проект е отпаднал окончателно.
Han
31 Май 2018 09:02
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Подозирам, че на нашто момче са му заявили в прав текст (щото той друг не разбира) следния ултиматум:

- Отклонение от Турски поток ще има, само и единствено ако има Български поток. Иначе - колкото артиса от пресъхващия украински транзит - я има, я няма 1-2 млрд кубика. А може и хич - знаете ги хохлите... И още нещо - третата тръба я плащате вече вие, цената е 9 млрд евро. При издадени суверенни гаранции от правителството на България и изключване на Български поток от Третия енергопакет, както ЕК направи за Южния газов коридор.

onzi
31 Май 2018 09:36
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
FordPrefect
още един, дето уставно си помни паролата 14 години
toly
31 Май 2018 09:37
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
След тия разговори най-вероятното последствие е тръба от Турция през България , която не е ясно дали ще е за целия транзит или за частичен обем. Но даже и това е под въпрос защото силите натискащи за оставане на тръбите през Украйна са силни.
Zmeja
31 Май 2018 09:38
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Според мен, хъб "Балкан" се планира от евроатлантиците за да бъде осигурено захранване на Украйна с газ от юг, когато бъде спряно или силно намалено подаването по сегашното трасе. Затова е избрана Варна. Невярвам руснаците да не се досещат.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Zmeja
Han
31 Май 2018 09:43
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Според мен, хъб "Балкан" се планира от евроатлантиците за да бъде осигурено захранване на Украйна с газ от юг
Досега не е известно евроатлантиците нещо да са дали на някоя колония...

Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Han
vputin
31 Май 2018 09:48
Мнения: 1,956
От: Bulgaria
Атлантиците не планират вече нищо за Украйна. Парите свършиха ! Нюландите напазаруваха стока на безценица , и сега няма какво да я правят. Брюксел неще да храни хохолите. Тръмп не ще да ги въоръжава... Същевременно лудостта в Хохлостан достига апокалиптични размери. Екстремисти нацисти контролират държавата , медиите и жалкия Петро е техен заложник. Въоръжени банди нацита вилнеят и интоксикират населението с русофобия, а който е против ... много зле за него ! Тази ситуация в Украйна няма да се реши с дребни подаяния и реверси на руска газ. Ще играе нагайката. Кога ? Яков Кедми даде прогноза - след финалния мач на Мондиала. Поживем , увидим
Zmeja
31 Май 2018 09:48
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Ами, вижте картата къде излиза тръбата от морето и потърсете друга логика хъба (ако го има!)
да бъде във Варна.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA#/media/File:TurkStream_(Crimea_disputed).png
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Zmeja
Han
31 Май 2018 10:02
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Ами, вижте картата къде излиза тръбата от морето и потърсете друга логика хъба (ако го има!) да бъде във Варна
Змей, няма смисъл РФ да замени Украйна с Турция. Руснаците искат диверсификация. Те няма да пуснат достатъчно газ на Турция, така че да замени изцяло Украйна.

Изгражда се съвсем нова архитектура на снабдяването на Европа с енергия, и ако ЕС иска достатъчно газ на юг, трябва да финансира третата тръба сам, и трябва тя да мине именно през България, за диверсифициране на транзитния риск. Само че този път вече ще трябва ние да извадим 9 млрд евро за тръбите, със съответните суверенни гаранции.

Иначе лоялните и предвидими правителства ще започнат да падат, след като спрат парното, заводите и климатиците.

Всички наши възможни ходове са сметнати предварително и няма мърдане.ПП. Затова е и канския вой за всякакви енергийни ефективности, зелени енергии, коли на ток, саниране и война с пластмасата - в ЕС изобщо не са свикнали да са енергийно зависими. Затова на ЕС спешно му трябват Западните Балкани - за да строи ПАВЕЦове там и да изглажда пиковете на перки и солари, които енергийната система на Западна Европа едва издържа.
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Han
Zelnik
31 Май 2018 10:06
Мнения: 1,291
От: Bulgaria
"Още през март сме си говорили и независимо от отношенията винаги аз съм бил този, който е създавал напрежение. И винаги Путин ми е казвал "Не съм аз виновен, ти си виновен". Но винаги сме имали добър контакт", омота се българският премиер.


ТОЙ никога не е "размотавал".
Омотан се е родил.
Да не римувам нататък.
Добави мнение   Мнения:96 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща