Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
До една година всяко училище ще има безжичен интернет
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:36 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
проф. дървингов
01 Юни 2018 19:30
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
За какво им е?
Да преписват чрез телефоните?

Или ще им турнат и по един лаптоп на чиновете? ...тогава може, да видим.

PS - ей, Дуцов, Дуцов, колега татко ... представяш ли си?
cymen
01 Юни 2018 19:31
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
Kak за какво. Нали трябва да се "усвояват" средства.
onzitam
01 Юни 2018 19:34
Мнения: 4,334
От: Bulgaria
Професоре!
Викаш, бой и стригане трябва
КараКолю
01 Юни 2018 19:36
Мнения: 1,299
От: Russian Federation
Нали трябва да се "усвояват" средства.

Че милиардите от санирането (ей, за малко да напиша 'насиране' ) не им ли стигнаха ?
проф. дървингов
01 Юни 2018 19:40
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Викаш, бой и стригане трябва
... цък, аз съм дърт и помня езиковите кабинети (Филипс), колко и кога ги използвахме ... говоря за началото на 70-те, соцносталгия, эта было давно и неправда ... компютърна техника в ежедневния учебен процес без подготвени учебни програми, грамотни преподаватели, програми, помагала и прочие са извращение, ще прощавате ...
taidzi
01 Юни 2018 19:45
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
никой не иска да разбере че образованието е проста работа, особено до осми клас, и не се иска нищо освен ред и дисциплина, четене и писане, и възможност и свобода за професионално и правдиво оценяване, каквото сега няма при тия тестове и измишльотини.
интеренет, таблети, телефони това са пълни глупости и до нищо добро няма да доведе, който каквото ще да ми разправя.
ще се харчат пари и нашите фирми ще напълнят сметките, дано не напълнят пак погрешната банка...
duch
01 Юни 2018 19:45
Мнения: 973
От: Bulgaria
вече няма да ги изпитват, а даскалките ще ги лайкват

не знам за какво им е но досега не съм срещнал завършил, който да се оправя що годе с офис пакета особено с ексел
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: duch
taidzi
01 Юни 2018 19:48
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
без подготвени учебни програми, грамотни преподаватели, програми, помагала и прочие

точно така е, професоре, но това е прекалено и излишно скъпо. вие представяте ли си каква ще е тази толкова подготвена госпожа, а защо не и господин, който при това заплащане ще отиде да работи в училище? за харчлъка около закупуването на техниката, изграждането на мрежите, даже и wi-fi и поддържането r;, което е много важно, ще се харчи яко.
taidzi
01 Юни 2018 19:49
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
а и някой запознат да каже, ако му стиска и знае, колко са децата с майчин език небългарски? и какъв им е хала като потен;циал и желание дори.
taidzi
01 Юни 2018 19:52
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
на колегата с офис пакета, ще кажа че част от трудностите с ексела идат от нашите разработчици на фирмена документация и стандарти.
виждащ
01 Юни 2018 20:01
Мнения: 1,285
От: Bulgaria
Тия па ще кажеш че колейдър ще изграждат.А то - прост ай фай
Шегата настрана, някакъв ужас е.
Дават се пари на директорката, която с обяснението "ама аз не знам как" вика внука на учинайката който "много разбирал" и накрая ако са им дали 3000 лева, те открадват 2500 и за разликата почват да звънят по фирмите и с тъжен глас с нотка "съжалете ме" искат решение за училище за 1000 ученика
После пускат някакви ТП линкове почти изпросени а не закупени след 100 телефонни обаждания с пазарлъци, разпечатват 1000 пароли и ги раздават на учениците и се почва ужаса.
Това беше преди
Последно , беше пуснат търг за всички училища, централизирано, на който бяха посочени спецификации на един хуауей, който всички неграмотни български "изграждачи на мрежи" с рода- директор на училище търсеха под дърво и камък.устройството трябвало да бъде, такова и такова, и само едно единствено устройство в тоя свят отговаря точно на тия спецификации.ТП линк- йок.Не искам да знам кой е прокарал тая велика идея.
Поредната пародия
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: виждащ
проф. дървингов
01 Юни 2018 20:03
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
точно така е, професоре, но това е прекалено и излишно скъпо. вие представяте ли си каква ще е тази толкова подготвена госпожа, а защо не и господин, който при това заплащане ще отиде да работи в училище?
...не си го представям, за това се бъзикам (с ясното съзнание, че греша - виждам, че има все повече кандидати да учителстват) ... ... представям си обаче нещо друго - пак отнесено към това училище с ранноезиково обучение - закупуване на няколко (ограничени като разновидност) програми за обучение по немски (и френски) език - например по биология, физика и математика, башка немски език, правопис и граматика (я), лесно е ... поантата е, че за всяко училище (или "клас" училища) трябва да се подхожда индивидуално ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: проф. дървингов
taidzi
01 Юни 2018 20:17
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
нашето образование е основано на принципа че учителите няма да са с висок статут и заплати, предимно жени с доста посредствена подготовка, и ако все пак са се появили интелигентни и професионално подготвени дами, те са по-скоро изключения и хора влюбени в професията, твърде често потомствени учители.
taidzi
01 Юни 2018 20:19
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
съобщи просветният министър Красимир Вълчев


на просветния, да го светна че ако се натоварят рутерите заявките отиват по дяволите, а точно това ще се случи
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: taidzi
Shabaan_bin_Robert
01 Юни 2018 21:08
Мнения: 506
От: Tanzania, United Republic of
Позакъсняла работа. Сега почти всеки ученик има телефон/таблет с по 10000-15000 МВ интернет.
dementor
01 Юни 2018 21:36
Мнения: 3,992
От: Bulgaria
Двама идиоти повикали трети да им приглася. На глупостите, но пари яко ще се крадат. Препратка - резултатите от предишната мъка наречена - DSL във всяко училище. От което доста хора и соколи направиха пачки.
demotikade
01 Юни 2018 23:38
Мнения: 103
От: Bulgaria
Хората съвсем полудяха с безжичната техника, без да мислят за последствията. Още малко и ще сме навсякъде като в микровълнова фурна, няма спасение от новите технологии, които се развиват по-бързо, отколкото изучаването на последствията от тях за здравето, особено това на децата. Някой задава ли си въпрос какво означава детският организъм да бъде нон стоп подложен на електромагнитно излъчване, щото уай фаят далеч не е единственият облъчвател.

Във Франция пък въвеждат електромери, водомери и топломери с дистанционно отчитане на данните и обясняват на народа колко щяло да бъде хубаво, нямало да ходят инкасатори по къщята, луда работа, пълно изперкване... И що да не ходят инкасаторите, те и без туй минаваха само два пъти в годината. Обаче за новите устройства едни фирми ще вземат едни пари, големи пари, а старите устройства, които са си абсолютно в ред, ще бъдат затрити, за което пак ще се платят едни пари...
SvSophia
02 Юни 2018 06:06
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
До една година всяко училище ще има безжичен интернет

А библиотека? А попълване на фондовете на училищните библиотеки там, където все още ги има?
SvSophia
02 Юни 2018 06:09
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
вие представяте ли си каква ще е тази толкова подготвена госпожа, а защо не и господин, който при това заплащане ще отиде да работи в училище?

Представям си, дори познавам такива млади хора, и не един/една. Преподавателската професия е призвание, както всяка друга /би трябвало да бъде/.
Simplified Solutions
02 Юни 2018 07:10
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Децата на IT босовете учат в училища без лаптопи и таблети

Все по-често най-умните и богати хора избират за наследниците си "старомодно" образование

Техническият директор на eBay е изпратил децата си на училище без компютри. Същото се отнася и за служители в други гиганти на Силициевата долина - Google, Apple, Yahoo!, Hewlett-Packard, пише в. „Аргументи и факти”. Във времена, когато останалата част от света все повече се пристрастява към интернет, умните хора избират за децата си „старомодно" образование.

Сега, сред работещите в Силициевата долина, на особена мода било училището „Waldorf of the Peninsula”. Класните стаи имат максимално старомоден стил: обикновени чинове; дъски, на които се пише с тебешир; библиотеки с най-различни книги, никакви таблети вместо учебници и тетрадки. Употребата на таблети и други електронни устройства е забранена в класните стаи. Не се поощрява и у дома.

Трите деца на Бил Гейтс до 14-годишна възраст също не са имали правото да имат смартфон.А и след навършването на тази възраст бащата ограничавал „електронизацията им“. Основателят на Apple Стив Джобс също строго ограничавал четирите си деца от прекомерното увлечение към технологични устройства, в това число и към iPad, пише изданието, цитирано от БГНЕС. Той въвел за децата си забрана да използват таблетите си нощно време и през почивните дни. Мобилните телефони не присъствали на масата за вечеря.

Примерът на Гейтс и Джобс е последван и от изпълнителния директор на 3D Robotics Крис Андерсън. Според Андерсън опасността от нови технологии се крие във вредното съдържание и нарастващата зависимост от електронни нововъведения. По подобен начин разсъждават и други представители на IT революцията. Основателят на Twitter Еван Уилямс позволявал на децата си да използват таблета и смартфона само по един час на ден. Когато се опитали да организират протест, бащата казал: "Има няколкостотин книги на хартия у дома. Ако искате да се забавлявате, четете колкото искате!".

Наскоро на училище тръгна и 4-годишният британски принц Джордж. В неговото престижно училище – „Thomas's Battersea”, също е забранено ползването на компютърни джаджи.



Чок觧
02 Юни 2018 07:30
Мнения: 7,337
От: Israel
Обяснението е много просто : децата на тия милионери и милиардери ще се подготвят да управляват , а не да работят , за да им трябва да си служат със всичките тия електроники ! Друг ще върши тая работа вместо тях !
Добави мнение   Мнения:36 Страница 1 от 2 1 2 Следваща