Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Лидерът на ГЕРБ абдикира от българския политически процес
Добави мнение   Мнения:19 1
Mladya hqsh
05 Юни 2018 19:56
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
партия "Синьо единство".

D4D5
05 Юни 2018 20:02
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Аз се опасявам, че това е естествен резултат от начина, по който се прави политика като цяло в България.


Ко си се заопасявал па ти...

България се управлява толкова некадърно, че ако фанеш трима произволни цигани от "Факултета", сигурно ще постигнат същите резултати. Юнкер, Меркел, Тъск, Орбан, Путин, Ердоган... всички се отнасят с Баце като с бавноразвиващ се. Що ли...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: D4D5
Forza NATO
05 Юни 2018 20:04
Мнения: 11,582
От: Bulgaria

Какво оправдава вземането и, най-вече, публикуването на това интервю?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Forza NATO
D4D5
05 Юни 2018 20:06
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Забраих Макрон. Ние сички тука парлеву франсе... И си мисли, че е много забавен, излагайки всички нас...
aver4e
05 Юни 2018 20:13
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Чудя се докога куп умници ще анализират и дешифрират думите и най-вече постъпките на един откровен глуп@к, покатерил се на върха по стечение на ред случайности ?!?!
Кафа сикме ! ...викат на югоизток
Eisblock
05 Юни 2018 20:22
Мнения: 9,157
От: Iceland
В Кремъл чухме извинение, че едва ли не ние сме виновни за провала на "Южен поток".

- А кои са в същност виновни? Кой побърза да сдаде властта на служебното таквоз, коя партия я поиска, кои бяха ония влъхви които само с покашлювания смразиха арлекините и тези се хвърлиха по очи на пода - йес сахиб, йес?!

А ЕС-ту не намъкна ли нови искания при готови вече договори, доставени тръби, налични пари и вече направени разходи?! Искайки изменения на стара дата?!

Ако това не е било така, признавам да съм питомник на онуй у-ще във Вършец. Пък кой знае, може да препозная сега и други съученици от там...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Eisblock
Село_
05 Юни 2018 20:32
Мнения: 5,494
От: Bulgaria
. А ЕС-ту не намъкна ли нови искания при готови вече договори, доставени тръби, налични пари и вече нап


Ние заведохме дело против третия пакет за ЮП и май го спечелихме. Ама за това услужливо и срамежливо не се говори. То и затова сега вероятно ЕС си трае при опитите ни за хъбчето или тръба.
И ако е така, не знам що не ги осъдим за пропуснати ползи.
Някой знае ли повечето този въпрос, и защо се мълчи в медиите .
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Село_
Mochila
05 Юни 2018 20:41
Мнения: 448
От: Bulgaria
aver4e
05 Юни 2018 20:13
един откровен глуп@к, покатерил се на върха по стечение на ред случайности ?!?!

Нищо случайно няма. ТОЙ е проект, чието начало бе поставено с назначаването му за Главен секретар на МВР, когато всички новини започваха и свършваха с великите МУ дела, та до ден днешен. И ако проектът е бил окончателно унищожаване на държавата, засега върви успешно.
ОБЛАК
05 Юни 2018 21:54
Мнения: 1,029
От: Bulgaria
Да не говорим, че премиерът Борисов абдикира от българския политически процес.

Защо да не говорим? Той никога не го е разбирал. Обвинението в автокрация е точно. Той назначава кабинета, сменя министри, управлява парламента. Отива на преговори. Не е разбрал,че министър-председателят отива да подпише нещо което е договорено. Договорите и споразуменията се подготвят от специалисти, експерти - икономисти и юристи. МП отива да се похвали с писалката си. Нашият смята,че преговаря. Пред Обама постави въпрос за визите. Седнал като в селска кръчма, ухилен: " Абе, дай да оправим тая работа!" Обама се свил, заключил крака и ръце, намръщен. Казали са му,че нашият ще повдигне въпроса. При многократен категоричен отказ. Резултат - нула. Същото е било и в Москва. Защо се изметоха за един ден? Нали щеше да стои два дни, да вечеря с Медведев? За какво въобще отиде?
По важните въпроси - цената на газа, тръбопроводите, Белене - водят ли се преговори от експерти? Нищо!
Айде Рабинович да си го прибира!
Васуки
06 Юни 2018 00:50
Мнения: 3,605
От: India
Много повърхностен анализ на ситуацията, плашливо попипване на проблемите, неуместна "синьо-единствена фукливост".
Butch
06 Юни 2018 01:22
Мнения: 6,934
От: United States
за това как Русия, Турция и Иран си поделиха Сирия, докато ЕС стоеше отстрани и гледаше.

Кого манипулира този партиец от нещо синьо не е ясно. USA има бази и военни в Сирия. Не е ясно дали са US army, или частни такива, но получават $ от Пентагона. За какво разделяне на
Сирия пише? Нещо забравя за някаква коалиция от 60. Ние нали бяхме там?
Това че е повърхностно е едно на ръка. Лъже като дърт циганин.
Нека напомним, че проектът беше провален, защото не отговаряше на изискването на ЕС да има различни източници на природен газ, а не отново доминиращо участие на "Газпром"

Нека да напомним, че дойдоха трима US сенатори и проекта се спря (отложи). Къде тук е ЕС?
И по някакви тайнствени причини и Северен поток и Азерския"поток" е изключен от т.н. трети пакет, но не и Южен поток (преминаващия през България).
Аз не виждах никаква причина БГ, да не вземе заем и да строи с Газпром през морето и през БГ и тогава никакъв "трети пакет" не важи. Нали вече се взе (гласува заем) 16 милиарда. Закарай си тръбите до западна граница и после с Газпром делете печалбата. Но на баце ви това не му е изгодно, защото иска лична отговорност, а той не е свикнал на такива неща.
Ние питаме "началниците".
"Началниците" имат интереси които не са точно български.
Участниците във форума тук правят по добър анализ.
От резултата стана ясно, че на баце ви е по-изгодно Турция да стои на тръбата, а не България. Турция да взема транспортни такси.
Много вреден ще дойде. Има Видов ден.
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Butch
МногоУмен
06 Юни 2018 07:47
Мнения: 1,218
От: Bulgaria
Нищо случайно няма. ТОЙ е проект, чието начало бе поставено с назначаването му за Главен секретар на МВР, когато всички новини започваха и свършваха с великите МУ дела, та до ден днешен. И ако проектът е бил окончателно унищожаване на държавата, засега върви успешно.
Да. Проект беше. Обществено достояние са фактите от зората на хилядолетието. Как от подземието ТОЙ беше изваден , изтупан , изтръскан от криминалните си нечистотии , и / платено от Бай Миле/ - назначен за Главсек на МВР. Нататък историята е видима... Но в по-общ смисъл този външен за България проект показа пълната ни неспособност като общество , народ , да се противопоставим на тази деструкция. Да намерим алтернатива на дебилността. Дето се вика , да посочим няколко читави персони , които да оглавят държавата ни. Жалко ! Петнадесет години след началото на този "проект" , страната ни копае дъно. Вместо влизането ни в ЕС да послужи като импулс за напредък и догонване на нормалните страни , ние се оказваме на опашката по икономика , доходи , демография , здраве , образование , свобода на медии ... Не мисля че трябва да обвиняваме само външните фактори , създали и наложили Проекта. Трябва да обвиняваме самите себе си , че не намерихме съпротивителни сили цели петнадесет години срещу този "проект".
Nashenec
06 Юни 2018 12:12
Мнения: 296
От: Bulgaria
Христо Панчугов е политолог, преподавател в НБУ. Председател на партия "Синьо единство".

Самата идея да се представи по този начин говори много. Все пак законът е ясен - във вузовете е забранена политическата дейност. Затова и винаги или се представяш като преподавател на даден ВУЗ, или се представяш като политическо лице. Поне в нашият е така, а и познатите ми в НБУ казаха, че и при тях е така.
Targus
06 Юни 2018 12:45
Мнения: 2,170
От: Australia
със същия успех би могло да се вземе интервю от аврам бакалина или коя да е фризьорка или бакшиш.
Fafner
06 Юни 2018 14:36
Мнения: 506
От: Bulgaria
Нека напомним, че проектът беше провален, защото не отговаряше на изискването на ЕС да има различни източници на природен газ

Трябва обаче да напомним и за двойните стандарти, когато става дума за газовите изисквания на ЕС.
ПлесNick
06 Юни 2018 17:54
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
От години сме членове на две общности - ЕС и НАТО, които заедно могат да постигнат много повече в преговорите с Русия и Владимир Путин, отколкото България и Бойко Борисов сам.


Панчугов, я пак - ЕС и НАТО преговаряли били с Русия !?! Преговаряше Брежнев (кошниците от Хелзинки), преговаряше донякъде Горби (за ракетите с Рейгън), ама тогава от едната страна седеше Съветски съюз, не Русия! Откакто руснаците сами гътнаха Съветския си съюз, и се пръкна РФ, никой от Запада не е преговарял с ръководителите! Сал един икономически (на САЩ и ЕС) и военно-политически (НАТО-то) дранг нах остен наблюдаваме! А това неминуемо ще стовари връз тиквите ни як откат!
Gan(ю)гоТрий
06 Юни 2018 18:11
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Много пъти е ставало дума, че подценяването на Баце е груба грешка и обикновено е злонамерена плювка и НИШО друго читаво. И проблемът на плювачите не е, че не го харесвали а, че с нищо не са по-добри от него или най-малкото не познват хората които бига могли да управляват по-добре от него. Тука следва да се отворят много СКОБИ, но първата от тях е, че Бойко е без алтернатива в аварийна ситуация, а пък аварийната ситуация вече е станала перманентна. Та тежкият проблем на тези които го плюят е, че не само не се напъват да се отстрани аварията, но смело и смахнато я задълбочават и това е очевидно за "простите" избиратели. Отлично е обяснил патовата ситуация по-горе и МногоУмен:
Дето се вика , да посочим няколко читави персони , които да оглавят държавата ни. Жалко !

Или както е известно отдавна:
- Едно е да ИСКАШ, друго е да МОЖЕШ, трето и четвърто е да го направиш..
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
броневик
06 Юни 2018 18:18
Мнения: 98
От: Bulgaria
ПлесNick
06 Юни 2018 18:46
Мнения: 2,020
От: Bulgaria

Gan(ю)гоТрий
06 Юни 2018 18:11
Отлично е обяснил патовата ситуация по-горе и МногоУмен: Дето се вика , да посочим няколко читави персони , които да оглавят държавата ни. Жалко !


Патова е ситуацията, ама не защото не можем да посочим няколко читави персони, а зашото НЕ желаем да променим действащия начин за посочване (той наистина НЕ ги посочва), с ИСТИНСКИ начин за посочването им, респ. овластяването им (като ги поставим на съответните позиции в трите власти)! Референдумът от 6.11.2016 посочи един такъв ИСТИНСКИ начин, Sine_metu в темата за демокрацията предлага втори, но също ИСТИНСКИ! Естаблишмънтът обаче не желае промяна, и Суверенът овчедушно приема да се съобрази с Естаблишмънта! Та така - НЯМА желание за излизане от констипацията!
Добави мнение   Мнения:19 1