Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Първанов иска повече пари за бъдещите рейнджъри
Добави мнение   Мнения:9 1
SJudge
09 Яну 2004 10:41
Мнения: 1,664
От: Bulgaria
А според мен - всички дето са се събирали са боклуци...
Валери Станков
09 Яну 2004 10:54
Мнения: 1,059
От: Bulgaria
Президентът на Р България Георги Първанов напразно си изгуби времето с тези вкупом согрешили пред народа си люде, дето ги свика на съвещание по повод трагичния инцидент с българските войници в Кербала. Четейки статиите във вестниците, човек остава с впечатлението, че същото това съвещание не е било нищо друго, освен пране без накисване, препиране и плакнене на гузни съвести. Защото на практика при първия държавен мъж се бяха събрали най-големите виновници за смъртта на петимата българи в Ирак. Пак те, воглаве с Главнокомандващия БА, първи ще се подредят край върволицата от ковчези в деня на следващия национален траур. Мисля дори, че вече са написали гробовните си речи, отрепетирали са пред огледалото тъжните си физиономии и са изгладили черните костюми.
А решението е просто. Изходът от тъпата ситуация управниците на България със собствените си ръце да копаят непреодолим ров между себе си и своя народ, е да не се изпраща втори батальон българско пушечно месо в Ирак, а първият батальон, съставен от сиромаси, зле платени аргати на Кобурга, Свинаров, Паси и Ко, да бъде отзован. Защото България никога не е раждала агресори и окупатори. Първите ни държавни мъже още имат възможност да признаят грешката си и да я поправят. Въпреки че не вярвам да го сторят. Ако човек е умен, е умен завинаги. Тъп ли си, оставаш си тъп за цял живот. Даже и след смъртта.
Колкото до по-доброто заплащане на бойците от втория батальон, и 100 долара да получават на ден, сравнено с американските рейнджъри, нашите войници пак ще са бедните роднини. С купените китайски джобни фенерчета от веригата магазини "Всичко за 1 лев", с 30-килограмовите бронежилетки от времето на Тато, с грохналите социалистически УАЗ-ки. И $200 да им гласуват на ден, това няма да промени статута им на пушечно месо, пратено да се пържи на бавен огън в Кербала заради кефа на Симеон Втори Борисов Заксен унд Кобург унд Гота, Георги Първанов, Ангел Марин, Николай Свинаров, Соломон Паси, Никола Колев и всички техни съмишленици, потъпкали великия български национален флаг в услуга на чужди, чужди дори и на ООН, интереси.
Монтен 1
09 Яну 2004 17:52
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
Което ще рече - че тъй наречените "държавници" стават само за СВАТБИ И ПОГРЕБЕНИЯ
Тях за работа не ги търси.
Те ако можеха да работят - щяха да са в частното по света или у нас.
Но те добре познават себе си и грешка не правят.
Иванов
10 Яну 2004 02:17
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Какви грижи, какво безсмислие, думи, думи и само думи. Май и на президент не случихме. На фона на обезщтетението което Либия заплаща на Франция за убитите при самолетния атентат хора, обезщетението на смъртта нашите войничета изглежда жива пародия. Смехотворни изглеждат и месечните им заплати, които са разбира се по- малки от заплатата на чистач в Щатите. Разбира се никой не е допускал някога, че ще трябва да плащаме на колониални поделения, че след като си унищожихме старата военна техника по заповед, сега ще се налага да се модернизираме. Така че всичко опира до пари, които нямаме, защото тези които нашите гастърбайтери изпращат на родителите си за да продължат мизерното си и унизително съществуване не могат да влезат в тая графа, следователно дълговете ще растат.
paragraph39
10 Яну 2004 02:44
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЛИЦЕМЕРНА!
ДЕМОКРАТИТЕ- ДВАЖ ПОВЕЧЕ 1
СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ- ТРИЖ ПОВЕЧЕ !!!
......................................... ......................................... .
АБЕ, президентът-социалист Първанов...той да не би да е станал “социалдемократ”ВЕЧЕ ?!?
Или, недай Боже, СВОБОДЕН / и усмихнат!/ социалдемократ ?!? Щото , туй- за повечето пари за рейнджърите, е много-о-о- ЛИЦЕМЕРНО , бе !!!
УРКО
10 Яну 2004 06:46
Мнения: 92
От: Bulgaria
Добре го е казал - да видим какво ще свърши!?
karajata
10 Яну 2004 13:27
Мнения: 617
От: Bulgaria
Това е чиста проба рекет.Тези воиници са наемници, м нова си качество вою
ват в една чужда на българина война.представям на вниманието на г-н Прзиде
нта чл.9 от Конституцията на Р.България : "Въоръжените сили гарантират суверинитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост." Във връзка с това г-н Президента да ни обясни по силата на щто, наемниците които са съставна част от въоръжените сили воюват
на хиляди киломеетри от България и поради щто ние дрябва да отделяме от жалките си доходи за ги издържаме ?След като има желаещи да воюват за пари, да сключат договори с воюващата страна и сбогом.А за това, че за сетен път грубо се погазват конституционите норми, трябва съд за виновниците независимо дали са президенти или прочие властници.но мълчанието от страна на прокуратурата още веднъж показва, че такава има само на книга и в
разходната част на бюджета.
Finn
10 Яну 2004 16:47
Мнения: 391
От: Bulgaria
След като , някои тук , твърдят , че нашите войници в Ирак са чисти наемници и не засягат официалната политика на правителството на БГ , питам :
ЗАЩО ТОГАВА ЗАПЛАТИТЕ ИМ ПЛАЩА ЦЕЛОКУРНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД???САЩ -нашият “голям брат” не участва и грам в плащането на заплатите на нашите войници в Ирак.Заплатите им плаща масовия български данъкоплатец-и от тези , които взимат 100 лева заплата и тези , които взимат 1000(депутатите и министрите) .
Защо нашите рейджъни не се цанят за наемници в американската армия ? Ами именно тя се състои от наемници и САЩ ги събира не от своите граждани , а от вън –всякаква сбирщина от националности. Хем ще получават повече , хем няма да се подвизават от името на целокупния българския народ, с униформата на българския войник и под знамето на България!!!
Питам? До кога , нашият беден , мизерно живеещ български народ, най-бедния в Европа , ще отделя от залъка си милиони долари , да плаща заплати на една мисия , окупатори и терористи в чужда земя , в чужда страна , да убиват невинни нейни граждани , без правото той да реши това , а неговите продажни политици да решават вместо него???


Idem per idem...
Finn
10 Яну 2004 16:50
Мнения: 391
От: Bulgaria
Защо тези 50 милиона долара , които България отделя от мизерията си да плаща на рейджъните си в Ирак , не се използват за нови пътища?847 души миналата година са убити в пътно-транспортни произшествия в страната и голяма част от тх причината е в неподръжани от 20 години пътища в изключително лошо състояние .Или да се поддържат сектори в икономиката , които не могат да стартират поради липса на средства ...
Демократично съзнание няма развито в нашите политици , те служат за джобни пари на чужди интереси и работят срещу своя народ. Дори и Първанов , който е най-честен и добронамерен от всички останали правителствени помияри , се подаде на вълната и запя песента на Паси. Разбрах, че политикът Първанов е неузрял демократ и все още си остане комунист-интернационалист , страдащ от всички пороци на бившия комунизъм.Заедно с със своята партия –БСП , която се пъчи , че е влязла в Международния социалистически интернационал , но продължава да страда от всички комунистически пороци на миналото си.


Idem per idem...
Добави мнение   Мнения:9 1